Collie

Collie guide. Her finner du bilder av Collie rasehund.

Collie, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, collie

Collie: Få info om hunderasen Collie her.

21. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Hunderasen er en utmerket gjeterhund. Hunderasen kommer fra Storbritannia. Er en av de vennligste rasene ovenfor andre hunder. Barnevennlig hunderase, men ingen hunder er 100% trygge. Trenger mye mosjon. Collie er kjent for å ha noen helseproblemer. Kan få PRA. Rasen har vært plaget med hudproblemer, men bevisste oppdrettere forsøker å avle på de hundene med best helse. Enkelte oppdrettere av denne rasen har opplevd hyppige problemer med døvhet hos hundene sine. CEA forekommer. Levealder for Collie er 14 til 16 år.

Andre navn på Collie er Rough collie, smooth collie. Det finske navnet er Pitkäkarvainen collie. Colley er det franske navnet.

colli eier skriver:

De er også plaget med å få hofteproblemer når de kommer litt opp i årene! Men en ypperlig familiehund. Trenger ikke veldig mye mosjon. Men er veldig glad i å være ut. Den trenger mye pels stell! Men her har du en skikkelig venn! Så alt pels stellet vill bare være kos!

Wenche skriver:

Jeg har to av denne rasen, en tricolor tispe og en brun hanne. Tispen er skeptisk og forsiktig, og lynende intellegent. Hun er svært glad i familiemedlemmene, men kan knurre og true andre. Har aldri bitt noen, men oppfører seg på en måte som gjør at vi ikke slapper av når fremmede er tilstede. Hannen er den rake motsetningen, åpen, vennlig og tillitsfull, men stokk dum! Må vel kalles alvorlig tilbakestående, rett og slett. De bjeffer mye begge to, og trigger selvfølgelig hverandre, så det er sjeldent stille hos oss. Hennes pels er tynnere og glattere enn hans, så det er stor forskjell på behovet for pelsstell. Men dette er en rase som uansett krever hyppig pelsstell og daglig støvsuging i heimen!

Gjest skriver:

Vi har en collievalp ca. 4 mindre.I det siste er hun begynt å bite og er veldig utålmodig. Har også mistet en del tenner. Hun har fått diverse hundeting til åbite i. Men det gjør ikke saken bedre.Håper på tilbakemelding.

Gjest skriver:

Vi har en collie dame på 15 år. Vi har aldri angret på rasen. Tålmodig og snill og litt forsiktig. Hun ble syk første gangen da hun var 12 år. Nå er hun litt svimmel og tunghørt. Collier drar aldri i båndet når man går tur og de løper ikke etter katter og fugler fordi de ikke har jaktinstinkt. De slever ikke. Vår hund har ikke bjeffet mye. Når de røyter, er det lurt å børste de hver dag, slik at røytingen ikke varer så lenge. Mellom røyteperiodene er det ikke håravfall. Husk å vask hunden innimellom.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]