Chihuahua

Chihuahua bilder og hunderase info. Vi har alt om Chihuahua hunderaser.

Chihuahua, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, chihuahua

Chihuahua: Les mer om hunden Chihuahua her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Chihuahua er i FCI gruppe 9 - selskapshunder - og seksjon 6 (chihuahua i egen seksjon) med rasenummer 218.

Rasen kommer fra Mexico. Krever som alle andre hunderaser daglig mosjon, men den er heller ikke av de mest kravstore på dette området. Chihuahua har som de fleste hunderaser rasespesifikke helseproblemer, men er generelt en frisk rase. Forventet levealder for Chihuahua er 15 til 18 år.

Chihuahua går også under navnene Chihuahueño, Smooth-haired Chihuahua, Long-haired Chihuahua, Chiwawa.

Gjest skriver:

FAKTA OM CHIHUAHUA.Ein chihuahua er ein hund som bjeffer ein god del, den har og ein tindens til og bite hardt! det finst både langhårede og korthårede chihuahuaer, korthårede har lett for og fryse vist det er kaldt ute, men trenger ikkje så mykje pels-stell! langhårede krever mer pels-stell en de korthårede! vist du har tenkt og skaffe ein slik hund for første gang, bør du snakke med erfarne hundeeiere!

Anonym skriver:

joda.joda chihuahuaen er kjent for å "prate" litt mer enn andre hunder... men det kommer ann på om du er villig til å lytte. en chihuahua trenger nødvendigvis ikke å være en gneldrebikkje ! og de samme med bitingen ! chihuahuaer har en tendens til å glefse etter innpåslitne små barn. men man må lære både hunden og barnet hvordan man skal behandle hverandre..

Svar skriver:

svar på kommentar nr 1.Jeg har en chihuahua og har hatt det i endel år nå, og vet de har rykte på seg at de liker å bjeffe og bite og alt det der. den jeg har,gjør ikke noe av det! ALDRI bitt, ALDRI bjeffa mer enn andre hunder. det er en liten hund som knyttes veldig til eieren sin,og er normalt at den er skeptisk til andre mennesker,siden den er en En-mans hund. min er rolig og liker å sove og bare kose og kose.. såklart alle er ikke sånn, men å ta alle under en kam er feil. ikke alle chihuahuaer er sånn! og at denne rasen blir fortere irritert på små barn skjønner jeg veldig godt! barn vet ikke åssen de skal håndtere hunder,spesielt ikke denne rasen,og de kan bli slitsomme. det er bare å tenke litt logisk selv.

Ann-Mari skriver:

Hvem hund bjeffer ikke.jeg har nå hatt en langhåret Chihuahua i snart 1 år. Og er helt betatt av rasen. Det som gjør at mange får en negativ opplevelse med denne rasen er at veldig mange eiere lager de til veskehun og bærer dem på armen. Dette er en stor hund i liten kropp og trenger å behandles der etter. Hunden har 4 ben altså den kan gå selv. Her hvor vi bor er det masse barn og han elsker barna rundt seg men vi som eier må sette oss ned og fortelle baran hvordan de skal hilse på hunden. her er mange raser store hunder og vi har ikke noe problem med dem, ja han bjeffer når han møter de men stopper fort når han ser hvem det er som kommer.Min hund har satt seg i respekt hos de store hundene og de er gode venner, når han sier i fra så viker de. Å si at de biter er feil da har en ikke lært hunden at det ikke er lov uønsket adferd kaller vi det.

Beth skriver:

feil eiere.Mine chier har også 4 bein. De trenger ikke passe på meg, for jeg er sjefen...altså de trenger ikke bjeffe. Rasen blir så gammel er det klart at de vil få litt bilyd på sine gamle dager, det kan medisineres. Hadde dette vært en rase med mye sykdom hadde den aldri blitt så gammel. Jeg har langhåret chi og det er en turelskende hunderase. De elsker snø og de trenger ikke klær hvis de ikke blir stående stille lenge i minusgrader. Chi er ingen førstegangs hund hvis man ikke får god oppfølging, for det er som Ann Mari over her sier...mye hund i liten kropp. De må dresseres som en stor hund, de er ikke sjefen. Pga liten kroppsmasse må man også være veldig påpasselig under feks diare...de tørker fort ut og kan gå i sjokk. Tåler selvsagt mindre doser av " farlige uspiselige" ting de kan finne på gulvet. Men alt i alt er chi en tøff liten rakker som er glad i andre dyr, barn og mennesker generelt...så lenge de ikke blir dillet og dullet med på armen hele tiden

Gjest skriver:

Chihuahua kan være en bra rasen for den som ønsker en liten selskapshund. Også viktig å være klar over det som er ulempene med en hunderase. IKKE velg en Chihuahua dersom du ikke vil ha en hund som - må ta keisersnitt når den skal føde... er skjør (på linje med andre "toy breeds") ... pøbler som roper "rotte" om hunden din.. innavlet og overavlet av enkelte oppdrettere, og dermed påfølgende helseproblemer (gjelder useriøse oppdrettere) ... chihuahua er en hund som du må trå varsomt rundt, pass på føttene og når dører åpnes og lukkes. Å finne bra linjer er ikke lett, mye useriøs oppdrett av chihuahua i Norge!

Ann-Mari skriver:

Svar til Gjest 07,03.Huff det var ikke mye posetivt du hadde å si om denne rasen. har du hatt rasen eller er det bare noe du har bestemt deg for inni hode ditt. Jeg kjenner ikke igjenn noe av det du påstår, ja noen må tas med keisersnitt men ikke alle, å det skjer da vitterlig med andre raser også. Når en har en så liten hund lærer en seg fort å tilpasse seg hunden at den kommer etter deg og en ser seg for når en lukker en dør, en lærer seg hundens gange og hunden lærer seg din gange og passer seg.Useriøse oppdrettere det inner du i alle raser. har vært utsatt for det i både på retrivere, mynder og ikke mins på cavalier King Charl . jeg har aldri opplevd at noen har ropt rotte etter min hund og heller ikke andres hunder, folk blir heller mere overrasket når de møter oss og ser hvor tillitsfull han er, av den grunn at je behandler han som en hund og ikke som en porselenshund.

Turid skriver:

Chihuahua - dens popularitet er dens verste fiende.En jeg kjenner har hatt sikkert 50 chihuahua hunder som hun har solgt, og det er en grunn til at hun har hatt så mange: penger! Jeg vet ikke hvor mange hundretusen hun har tjent på dette, men ser jo at det er dyreplageri (alt for mange kull på enkelte tisper) og ekstremt uheldig for rasen. Seriøse oppdrettere tjener ikke penger, for dem er det en hobby og de gjør sitt beste for rasen. Problemet med chihuahua er at etterspørselen er enorm i forhold til hva seriøse oppdrettere klarer å håndtere, og vips har man skapt et marked for useriøse oppdrettere. Ha heller is i magen og kjøp fra en seriøs oppdretter når de har valper, du må kanskje vente måneder, år i noen tilfeller? i stedet for å få en lokal chihuahua valp bør du vente, ingen andre enn de pengegriske og useriøse oppdretterne tjener på at du kjøper valper fra dem. Hvis du liker chihuahua så ikke kjøp fra useriøse oppdrettere. Myter om helseproblemer blir en realitet om du kjøper en valp fra useriøse folk som først og fremst tenker på egen lommebok. Går fint å tjene 15.000 netto for en valp (skattefritt selvfølgelig, disse folkene har ikke skattemoral). 10 tisper som hver produserer 10 valper og man har tjent 1 mill. Klart det ligger store penger i useriøs oppdrett! Dette er ting jeg vet, ting som ikke ligger lyst i dagen, men som skjer I NORGE. En del av valpene selges i Sverige der de er enda mer naive og der de norske oppdretterne lettere kan lure seg unna. Kjøper du av useriøse oppdrettere så støtter du denne ukulturen. Det de driver med er ikke ulovlig (med unntak av skatteundragelsen oppdrettere driver med). Chihuahua er kjempefine hunder, men populariteten er i ferd med å ødelegge denne rasen helt, det har useriøse oppdrettere allerede klart med andre raser, fra schæfer til mops... når skal folk lære? Ansvaret må starte et sted, og jeg forventer ikke at de useriøse kommer til å forbedre seg, så her må nye HUNDEEIERE ta ansvar og gjøre grundig forarbeid når de skal ut å kjøpe sin chihuahua valp.

Monica skriver:

Seriøse oppdrettere av chihuahua.Greit det turid, men hvilke oppdrettere er seriøse? Lett å si at man skal velge kun fra seriøse oppdrettere, jeg tror ikke noen nye hundeeiere ønsker noe annet, men når alle presenterer seg som seriøse er det ikke lett å vite hvor man skal kjøpe hund. Kan noen gi meg en liste over SERIØSE oppdrettere i Norge? Jeg vil ha en FRISK chihuahua som representerer det beste ved rasen, ikke en innavlet valp som ble satt til verden fordi noen ville tjene penger på hundeoppdrett... Seriøse oppdrettere av chihuahua... please?

Ann-Mari skriver:

Takk for fint innlegg Trude. Monica vist du kontakter valpeformidleren i raseklubben vil du få svar på seriøse oppdrettere. jeg kan garantere deg en meget seriøs oppdretter, de selger ikke valpene sine til hetti å pletti, de har ikke rovdrift på hundene. Å ikke minst de følger deg opp etter at du har fått valpen. Kennel Proud Tails jeg har min hund fra dem de heter Beth og Nils Monrad Moen i Risør.

Anonym skriver:

salg.Så det er ikke lurt og kjøpe chihuahua på finn.no ????????... Altså hvordan merker man at personen selger hunden dør dyrt osv ? Rart altså , er 10 000 veldig mye for en hann hund??

Jalo14 skriver:

Skaffe seg frisk Chihuahua valp.jeg er ei jente på 17år, jeg ønsker meg en flott chihuahua og mener jeg er klar til å ta ett så stort ansvar som å eie min egen hund. Jeg har kikket på finn.no på mange nydelige chihuahua-valper, Er det en sikker plass å kjøpe hund på? Er det noen andre plasser det går ann å kjøpe friske og raske chihuahuaer?

Line skriver:

Kontakt valpeformidler og spør om helsestatus, utstillingsresultater +++++.Hvis du er på jakt etter en valp fra seriøse oppdrettere ville jeg gjort som følger: Jeg ville kontaktet valpeformidler, fått tips til oppdrettere som følger Chihuahuaklubbens anbefalinger vedr. avl og oppdrett, sett på hjemmesider, finn den type hund DU vil ha, kontakt oppdretter og presenter deg, vis interesse. Spør om hundene har vært på utstilling, premiering (dette kan ofte ses på hjemmesidene :-), øyelysningresultater (kan ses på dogweb), pl resultater, besøk valpen hjemme og se hvordan den bor, se på mor og hvis mulig far... Skriv under på en kontrakt (NKK-sin anbefales) - ikke betal overpris - og sørg for at du får med helseattest på valpen som ikke er eldre enn 1 uke gammel! Lykke til. Hilsen meg som har 6 langhår Chihuahuaer :-)

Gjest skriver:

Blei bitt av ein chihuahua som 10 åring og har hata denne rasen siden. Veloppdragen chihuahua. Eieren kastet ball til den og spurte om jeg ville prøve, som jeg ville. Da jeg heiv ballen sto den der og knurra til meg. Og da jeg gikk forbi beit den meg i leggen. Chihuahuaen ble avliva men jeg har bært nag til den hunderasen siden. Her idag to Boxer fra vansklige hjem og to schæfere. Bedre hunder(Og dessuten er det hunder!)

GJEST.. skriver:

Til deg som ble bitt.Hadde det vært en boxer du ble bitt av som barn, så hadde du hatet DEN rasen istedenfor. Det er tull å vissvass å "henge" ut en rase fordi du ble bitt av en Chi når du var liten. Litt provoserende at du i tillegg kaller Boxer og Schæfer for "hunder" når Chihuahua MEST sannsynlig er MYE eldre enn begge dine raser, og dermed "mere" hund en dine selv om den er MINDRE i størrelsen. Enkelte uvitende bedrevitere og enkelte menn(esker) med liten selvtillit velger å kalle Chihuahua for alt annet enn hund.. Dette er jo en typisk utsagn som henger sammen med uvitenhet dessverre.. Chihuahua er en flott rase som du i tillegg har veldig lenge hos deg .. MYE lengre enn f.eks Boxer eller Schæfer..

Maria skriver:

Hjelp.Jeg er en jente på 13 år, jeg har en mor, far og en søster. Søsteren min er 3 år. Vi har passet på Chihuahuaer før og lillesøsteren min bare koser seg. Moren og faren min er litt usikkre på om denne rasen er det rette for oss og hvordan den kommer til og være med min søster. Faren min er veldig skeptisk og det er veldig dumt. Derfor trenger jeg litt tips til hunderasen. Jeg er en jente som elsker og være ute og leke med hunder og er ikke den slags som passer på hunden som en porselensdokke og bærer den i veska. Jeg er faktisk jeg ansvarlig jente som har hatt hund før. Da jeg ble født hadde vi en pomeranien som jeg har vokst opp med i 9 år. Da den døde var det noe i familien vår som endret seg, alt ble forandret.. Jeg lurer bare på om alle disse samtalene med biting er sanne?, jeg kjenner noen som har Chihuahua selv som aldri har hatt problemer med slik. Og det er feil av dere og si at "bjeffing" er en plage, det er sånn hunder snakker og utrykker sine følelser. Jeg ønsker meg så utrolig mye en Chihuahua og jeg vet at jeg er stor nokk. Hvorfor skal ikke jeg få låft av foreldrene mine og ha hund bare forde at mamma og pappa mener at lillesøstera mi er for liten? jeg var jo mye mindre da vi hadde hund selv..

Maria skriver:

Hjelp.Jeg hadde skrevet feil, jeg mente at søsteren min er 4 år ;)

Malin skriver:

Need help.Jeg er ei jente som er 12 år, og ville hatt hund i mange år. Jeg bor sammen med min 8(snart 9) år gamle lillebror, mamma og pappa. Mamma og pappa har alltid vært negativ til å anskaffe seg hund. Jeg og min lillebror krangler en del, og derfor lager litt bråk.. men i det siste har vi faktisk blitt roligere. (Tuller ikke!) I såfall.. Jeg, lillebror, mamma og en venninne var på en butikk i dag, og der var det en chihuahua. Alle fire ble helt smeltet, og mamma ble faktisk mye mer positiv til anskaffelse. Hun begynte å prate litt med eieren, fikk råd osv.. Han var en blanding av chihuahua og pomeranian. Svart. Men jeg har hørt at det er best med renraset. Det er jeg enig i. Føler liksom at de er "bedre"! Men vi er jo på skole og jobb hver dag, bortsett fra i helgene, og vi har blitt enige om at hvis vi skal anskaffe oss hund, må det bli til sommeren, for da kan vi være hjemme sammen med hunden i 2 måneder, slik at hun kan bli trygg. Men går det bra for hun at hun kan være i bur i 5-6 timer nesten hver dag? Mamma sa at vi måtte finne ut litt om chihuahua.. noen av våre tanker..: -Hvordan lærer vi den til å ikke bjeffe for hvert vesen som går forbi? -Hvordan lærer vi den til å "gi labb", "dekk" og "sitt"? -Bør vi ta på den klær om vinteren? (Jeg vil ha korthåret) Det var det jeg kom på for øyeblikket.- håper noen kan hjelpe meg, og svare på mine spørsmål, og gjerne gi meg flere tips! :) Mvh Malin ♥

chihuahua eier skriver:

Det er sånne folk som "gjest" som gjør meg forbanna rett pg slett. Greit du ble bitt av en chihuahua som liten og du fikk "skrekken" for akkurat den hunden..men å dra hele rasen under et hat er rett og slett uakseptabelt og barnslig! Jeg ble selv bitt av hunden vi hadde da jeg var liten som var en blanding av labrador og retriever, ble bitt over nesa..likevel stoppet ikke det meg, har elsker alle hunder hele livet uansett! Vi hadde 3 blandinger av samme rase til sammen. Nå har jeg å typen min 2 chihuahuaer, det jeg vil si om den rasen et at det er en liten hund med MASSE personlighet som er veldig tillitsfulle og snille hunder med mye futt og energi som også elsker å ut å løpe. Vi kan gå tur med de hver dag så lenge det ikke er for kaldt. Og den har færre rase sykdommer enn mange andre hunder. Grunn til at de er skeptisk til små barn er fordi hundene er så små og unger som regel står oppe over hunden og kommet med flatneven over hodet dems å skal klappe dem, dermed tar hunden dette som fare eller trussel siden barnet blir så mye større enn dem selv, men samme gjeldet voksne mennesker også som ikke vet åssn de skal oppføre seg rundt små hunder. Jeg merker det når vi går tur og mange kommer bort for å klappe de, så godtar de med en gang små barn som setter seg ned å lar dem snuse på hånda først, kommer de stående med hånda over de så blir de fort nervøse og advarer med litt knurring. De elsker oppmerksomhet fra alle mennesker så lenge de kommer ned på dems nivå å lar dem hilse først. Og jeg har aldri hørt noen le eller kalle hundene for rotter! Mange og da mener jeg 90 prosent av de som går forbi oss enten sier "ntwå" ellet spør om å få hilse på. Barn og voksne. Det var en eldre dame i rullestol som også ville hilse en gang, men ikke kunne bøye seg så vi satte begge opp i fanget på damen å de la seg på fanget hennes for å få kos, den ene la seg på ryggen for å få kos på magen. Så chihuahua er små med MASSE personlighet som lever lenge :) som dessverre har fått feil rykte på seg som veskehund å rotte pga feilhold av hunden av feil eier dessverre. Men kommer de til rette sted så er de fantastiske hunder! Mine to er 3 og 4 år og elsker kos, tur og oppmerksomhet og er med på det meste!:)

Maria :-) skriver:

Er dette smart.Er dette smart og kjøpe meg en shihuahua når jeg har en søster på 4 år??

Chihuahua elsker skriver:

Ønsker meg en hund.Hei, jeg er en jente på 11 år og blir snart 12. Jeg ha 2 søsken en på 14 og en på 9. Jeg har så lyst på en chihuahua men mamma og pappa vil ikke ha en:-( Jeg har lyst på en fordi jeg ikke har noen venner jeg kan snakke om alt med så jeg savner en hund. Det hadde vert så morsomt å ha en god venn som venter på meg hver dag etter skolen og alltid er der for meg:-)Så spørsmålet mitt er hvordan jeg kan få mamma og pappa til å si ja til en chihuahua.Jeg har ønsket meg en hund veldig lenge! Mamma og pappa vet at jeg er ansvarlig nok! Klem fra chihuahua elskeren:-D

Sonja skriver:

Gjest.Hei! vi har en kort håret Chihuahua og den er så snill, men den kan bjeffe når det kommer gjester og logrer med halen som andre hunder gjør ,den bitter ikke. Vi har hatt Nero som han heter i butikker der folk har hilst på han uten noe problemer og ikke ett pip. Jeg har reist med buss til Sverige ( Landskrona Ca.80 mil ) og ikke ett pip på bussen. Så da er det opp til de som har den hunder rasen om hvordan de vil ha sin hund. Godt dressur er bra. Så vi har ingen negativt å si om Våres Nero. Vi har også en Collie og de trives godt i samens. GODT HUNDE HOLD ER BRA!

Johanne KA skriver:

Hei alle dere under 18 år som har lyst på chihuahua.Hei alle dere under 18 år som har lyst på chihuahua! Å ha hund generelt er et stort ansvar og mye jobb! Man må gi de mat, klippe klør, vaske og stelle pels, bestandig passe på at de har rent vann, gi de riktig mat og riktig mengde mat, de må ha masse trening både med daglige turer og annen trening, ha alternativer til hva man kan gjøre om man skal være lenge borte fra hunden for eksempel hvem som skal passe den eller hvordan man skal slippe den ut hvis den er hjemme mens du eller familien din er på skole/jobb og blir ekstra lenge borte, turer til dyrelegen, vaksiner og om du vil/må ta med hunden til utlandet hvilke regler det gjelder der om dyr og hunder osv. Det koster mye penger å ha hund alt fra mat, bånd, dyrelegen, snacks, leker og kanskje klær osv. gjennom mange år med hunden. Så det er veldig mye å tenke på før du skaffer deg en hund. Jeg ville anbefalt å prøvd å passet en annen hund f.eks. en i familien som har en hund eller en god venninne som skal bort i en helg, en uke eller noen dager. Uansett hvilken rase det er men om det er en chihuahua er det jo litt bedre, om det er en chihuahua du ønsker deg. Det er selvfølgelig masse glede med å ha en hund. Og chihuahuaer er kjempefine å ha som selskap. De er kjempe kosete og har masse kjærlighet å gi og ikke minst er de så søte! Men det er ikke grunn nok å skaffe seg en chi bare fordi man har lyst på en og fordi de er så søte. Selv om det er kanskje mest du som ønsker deg en hund så er det best om hele familien din er med på å få en hund inn i deres hjem, for da kan alle hjelpe til med den. Så tenk deg godt om to ganger (gjerne 30 ganger til) før du kjøper deg en hund. Å ikke kjøp hund uten stamtavle eller som ikke er registrert i NKK! Du vet ikke hva du får da. Du kan få en hund som har allergi mot 3 forskjellige ting eller en annen sykdom og da blir det i hvertfall mye arbeid og det kan ende med at man må avlive hunden pga. den lider sånn pga. sykdommen sin. Uansett hva det måtte bli til; LYKKE TIL! :-)

Chihuahua skriver:

Svar til Gjest.Det er ikke alle chihuahuaene så må ta keisersnitt! Hvis du har en Tispe og skal få valper på hun, då MÅ du finne en mindre hannhund:))

Hedda skriver:

Chiuaua.Hei, jeg er ei jente på 14(snart 15) som ønsker meg en chiuaua. Jeg vil ha den hunden fordi de er små, knytter seg bra til eieren, søte, livlige, og jeg hadde trengt å ha en hobby. Mamma har sagt det blir dyrt med alt den trenger, men jeg kan ha det bare jeg betaler og kjøper ting med mine egne penger, og jeg skulle hatt litt info om chiuauaer, så om dere har noe, så svar med linker, eller kommentarer :D

Ole skriver:

Chihuahua er en kul hund.Til dere som er så opptatt at en hund skal være stor, har vokst opp med Rottweiler og staffer Ja disse er store men min Fixo er den beste kameraten jeg har hatt, han elsker barn, folk og andre hunder Han er tøff å klovn samtidig, folk ser litt rart på oss når vi går tur på stranden om sommern ,siden jeg er veldig tattoert. Om vinteren graver han seg huler i snøen, han digger snø. Jeg var så heldig å finne en oppdretter hadde et kull akkurat da han kom fra Vinterbro Kan på det varmeste anbefale Korus chihuahuas.

Julie skriver:

Hedda, du burdte tenke over hvor mye det faktisk koster å ha en hund.. det er ikke en billig "hobby". Den trenger mat, utstyr, veterinærbesøk, småting til stell, leker.. alt mulig rart. Det er ikke sånn at du kan kjøpe en hund, betale det den koster å tro at det er billig etter det. Jeg skal ikke si at du ikke er i stand til å ta ansvar fordi du er 14 snart 15, jeg er selv bare 17 og har en chihuahua selv. Men det er mye ansvar ikke alle er helt klare til å ta når de er så unge, jeg vet ikke med deg men jeg har vokst opp med hunder hele mitt liv og har jobb og tid. Det krever MYE tid å ha en hund. Den skal ha mosjon, trening å da tenker jeg også på lydighets trening, sosialisering mm. Er dette noe du klarer på egen hånd?

KjerstiØ skriver:

Min chihuahua.Jeg har hatt store raser, og fant nå min lille skjønne. Han blir godt oppdratt å er en engel. Har alsri hatt en så snill å rolig hund. Min bjeffer aldri. Biter absolutt ikke. Å lyder godt både med å uten bånd. Allt er mulig. Ikke la den lille bli bebyen ;) min hund er en kosegris, en god hund, funker godt med andre hunder, men jager katter;)

Lisa-M skriver:

Kan Jeg.Jeg er en jente på 14, som vil ha en chihuahua. Jeg VET hvor mye styr det er med hund siden vi har en mittelspitz fra før. Gå masse turer, pelsstell, klør, sosialisere den, dressere den, få den renslig, venne den til forskjellige ting, lære den enkelte ting som nei og andre ting som man også må resten av livet til den. Mamma har sakt (hvis jeg får, som er kanskje) at hun skal hjelpe meg med å klippe klør og sånne småting siden man ikke skal gi alt ansvaret til noen under 16. Mamma har en jobb som ikke tar lang tid, så hun er hjemme fra jobb i ett tia på dagen. (hun begynner som regel i 9 tia). Jeg vet at hunden kan bli knyttet til mamma å se på hun som "leder av flokken" da siden hun er hjemme mer men men.. jeg tenker det er bedre en att den skal det en noe negativt:) Det jeg lurer på er om chihuahua passer meg? feks, er de for sta, vanskelig å ha med å gjøre eller no?

Chihuahua eier skriver:

Mye patetisk og arrogant skriving her.Jeg syns det blir gærnt av dere å skrive uitfra hva dere hører og hva andre sier. Det er lov å ytre sine meninger ut ifra egne erfaringer, det er en helt annen sak. Min ytring m.t.p, chihuahua: Jeg har en Langhåret chihuahua. han har et snev av papillon i seg, og er dermed litt mer robust en vanlige chihuahuaer. Han elsker tur. snø er ikkeno problem, han har vært med meg på gapahuk tur i en uke i strekk i 15-20 minus grader. Så Den som sier at en chihuahua tåler lite, den tar feil. selvfølgelig kommer dette an på hunden, og jeg lar aldri min Jonni stå ute å fryse. jeg ser flere refererer til at Chihuahua ikke er en første gangs hund, ved mindre man får god oppfølging. Dere syns jeg er trangsynte, selvutnevne eksperter er det verste jeg vet. aldri har jeg hatt hund, ingen i familien min har hund. Min Chihuahua er mer oppdragen en noen annen chihuahua jeg har møtt. Og jeg er 20 år. Det handler IKKE om erfaring, det handler IKKE om god kunnskap. Du må bare være klar for å bli hundeeier. så er Chihuahua på lik linje med alle andre hunder. De trenger mosjon. lange turer. ikke unnskyld deg med at chihuahua er liten og ikke "Trenger" lange turer. hunden din, uansett rase får et bedre liv hvis du legger sløvheten på hylla. Når det er sagt, så vet jeg ikke hvordan det er med andre typer chihuahua enn de langhårede. Men tviler på at det er no særlig stor forskjell, annet enn at de korthårede kanskje fryser fortere. De elsker vann, de elsker barn. Hunden din får en fin adferd dersom du går inn for å trene den opp. Alt for mange chihuahuaer blir stelt og dulla med. min chi, vasker seg selv. han greier seg selv om han får floker ( der han kommer til) utenom det så bader jeg han 1 gang i mnd, og han lukter aldeles utmerket både før og etter. Chi er IKKE en veske hund, det er IKKE en kjærring hund, det er en hund som trenger mye tid. mye mosjon, og mye trening. og DET behøver du ikke være ekspert for å takle. Så til deg som har lest deg helt ned hit, og ønsker chihuahua, ikke engst deg over disse såkalte selvutnevnte ekspertene som tydlighvis har doktorgrad i chihuahua. Selv har jeg kun ytrer egne erfaringer og meninger. meninger veldig mange oppdrettere og veterinærer sier seg helt enig i. så igjen, ikke vær redd. er du klar for å bli hundeeier. og vil ha chi, go for it. det er ikkeno vanskeligere og ikke no lettere ;)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]