Berger Picard

Berger Picard bilder og hunderase info. Vi har alt om Berger Picard hund.

Berger Picard, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, berger, picard

Berger Picard: Her kan du lese mer om hunderasen Berger Picard her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Berger Picard tilhører FCI gruppe 1 (Bruks-, hyrde og gjeterhunder) seksjon 1 (fårehunder) og nummer 176.

Disse hundene er egnet som gjeterhunder. Opphav: Frankrike. Hundene trenger mye mosjon da de er full av energi. Berger Picard har få helseproblemer sammenlignet med andre raser. Ører som er stående. Langhalet. Langhåret. Levealder for Berger Picard er 13 til 14 år.

Berger Picard går også under følgende navn: Berger de Picardie, Berger des Picard, Picardy Shepherd. Polsk betegnelse på rasen Owczarek pikardyjski. Hunderasens navn i Finland er Picardienpaimenkoira. Italiensk navn er Pastore di Picardia. Fransk navn er Berger picard.

Pia skriver:

Nydelig rase.Har ikke en renraset hund, men en blandings hund av denen rasen og Border Collie. HAr de typiske sorte og hvite Border Collie fargene, mens pelsen er av PIcarden. Han har ikke stå ører som PIcarden og Border Collien, menører som står halveis for så å henge ned på siden, liskom. Haha, herlig hund!

Gabi skriver:

Lojal og voktende gjeter.Picarden er ut fra min erfaring en stødig, lojal og meget sjamerende hund sammen med sine mennesker, store som små. Det er imidlertid viktig å være klar over at dette er en rase der naturlig skepsis til folk utenfor "flokken" er et typisk trekk. Picarden vil typisk passe på familien sin, hjemmet sitt, rasteplassen på tur i skogen og den må lære at ikke folk flest er uønskede inntrengere som må skremmes vekk. Dette er mer uttalt hos noen individer enn hos andre, men det er viktig å være klar over at dette er et rasetypisk trekk, og at hunden særlig gjennom sine (2-3) første leveår vil kunne trenge tålmodig innsats fra eieren for at instinktet ikke skal dominere for mye i forhold til hva som er ønskelig. Den er avlet frem både for å beskytte og gjete, og for å kunne arbeide selvstendig. Dersom picarden skal fungere godt og ha det godt "bare" som familiehund, er det særlig viktig at eieren er bevisst sitt ansvar for å trene og trygge en naturlig voktende hund. Den trenger alternative oppgaver, en god del morsjon, få leve tett sammen med sin menneskefamilie og være med i deres dagligliv. Den trenger en vennlig, bestemt og ikke-hardhendt "oppdragelse". Dette er ikke den enkleste rasen å trene og heller ikke alltid den enkleste å sosialisere. Stadige og positive erfaringer i passelige doser med nye og halvkjente mennesker er et must. Det er lett å falle for picardens rufsete og vakre utseende. Den er også en svært lettstelt hund. Men den er ikke en hund for alle. Dersom du vurderer denne rasen, snakk med eiere av rasen og møt noen hunder først.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]