Alaskan Malamute

Alaskan Malamute med foto og video. Se mer om Alaskan Malamute rasehund..

Alaskan Malamute, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, alaskan, malamute

Alaskan Malamute: Les og lær om rasen Alaskan Malamute her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Alaskan Malamute har i FCI sin kategorisering fått tildelt gruppenummer 5 (Spisshunder) seksjon 1 - Nordiske sledehunder - nr 243.

Alaskan Malamute er en av de sterkeste sledehund rasene. De kan trekke tungt, men er ikke like raske som mindre sledehunder. Hunderasen regnes som en av spisshundene. Denne hunderasen kommer fra USA. Om sosialisering uteblir på valpestadiet kan de bli fiendtlige ovenfor andre hunder. Hyler (som ulven) rent instinktivt. Vanligvis veldig vennlig ovenfor fremmede. Trenger mye trening og har mye energi på lager. Takler kulde svært bra. Alaskan Malamute røyter ganske mye, den tykke vinterpelsen skal bort hver sommer. Hunderasen har HD problemer hos noen individer. Hudlidelser er et problem hos enkelte individer. Ørende er stående. Ganske muskuløs. Relativt lang hale. Ligner litt på ulv (hvis man ser bort fra enkelte rasetrekk.). Levealder for Alaskan Malamute er 12 til 15 år.

I Finland kalles disse hundene Alaskanmalamuutti. Hunderasen kalles Malamute de lâEUR(TM)Alaska i Frankrike.

Jostein skriver:

Alaskan malamute er perfekt for aktive mennesker.Alaskan malamute trenger mye mosjon. Den er avlet for å bruke kroppen hver dag, gjerne på lange turer. Du trenger ikke drive med hundeslede sport, men du må gi den fysisk fostring hver dag, hvis ikke kan de bli problemhunder. Alle alaskan malamute jeg har erfaringer med har vært snille, men de er store og selv om de har til hensikt å være gode barnevenner, kan de bli ivrige, og en 50 kilo tung bamse kan gjøre stor skade der han kommer løpende i full fart mot det lille barnet.

Jostein skriver:

Litt mer om alaskan malamute.De er rask i bevegelsene, og atletiske. Jeg har bare positivt å si om denne rasen, men husk på at dette er store hunder som kan gjøre stor skade på barn som leker med den, selv om den har de beste intensjoner. Jeg snakker av erfaring, og man må være forsiktig med alaskan malamute når det er barn i nærheten, selv om den er aldri så snill.

Kennel Igaluk skriver:

Fakta og informasjon om alaskan malamute.Malamuten er av natur en sosial, vennlig, leken og hengiven hund som passer like godt som familiehund og turhund som trekkhund for tunge lass på korte og lange turer. Malamuten er en ideell rase for dem som vil ha en ærlig og trofast turkamerat, enten det er for turer i skog og mark, for hytteturer hvor hunden kan ligge både ute og inne hele året, for teltturer vinter som sommer og for en lang rekke andre aktiviteter. Det vanligste hundeholdet / bruksområdet for malamuter i Norge er antakelig å ha 1 eller 2 hunder som familiehund og bruke den/dem til turer i skog og mark og på fjellturer både sommer og vinter. Malamuten er generelt en lettlært hund, og etter min oppfatning har den en intelligens som ligger godt over gjennomsnittet for hunder. Dette vil allikevel ikke si at det bestandig er lett å få malamuter til å gjøre det de har lært, kanskje nettopp på grunn av høy intelligens. En vesentlig faktor for å lykkes i innlæring og trening til alle aktiviteter med malamuter er at de synes det er morsomt og sosialt. Hvis de opplever en aktivitet som lite morsomt er det liten sjanse for å lykkes. Det er ikke lett å tvinge en malamute hvis den ikke vil eller har lyst. Endel malamuter blir overlegne og uengasjerte i forhold til eieren(ne) sin(e) eller fremmede. Dette likner atferd der det eksisterer uklarhet om lederskapet eller der hunden egentlig er alfadyret i flokken. Dette er ganske typisk alfaatferd å vise lavt engasjement eller avvisning overfor alminnelig atferd hos de andre i flokken. På tross av rasens renavlede gode egenskaper er det viktig å forstå at dette er en hund som krever et stødig og konsekvent hundehold. Malamuter kan også være klatrende hunder som prøver å ta lederskapet i familien. Malamuten er ikke en lett rase for folk som ikke har hatt hund før, men i likhet med mye annet -, hvis man har vilje til å bruke mye tid på valpen og tilegne seg mye kunnskap, vil de fleste lykkes i å oppdra en malamute -, også nybegynnere. Vær bare klar over at her kommer ingenting gratis.

Trygve skriver:

Norges farligste hund.Alaskan malamute utgjør ingen fare i ansvarlige hender. Dessverre ser jeg nå en ny trend der disse hundene blir brukt som "machohunder". Rasens generelle temperament ovenfor mennesker er upåklagelig, men har nå sett idioter i Oslos parker som trener de på samme måte som man trener en kamphund. Uforsvarlig, forkastelig og svært skremmende. Observert på ettermiddag/kveldstid i parker i Oslo... mange tvilsomme mennesker som var samlet, det var kanskje 5-6 alaskamalamuter der, 100% sikker. Håper ikke dette blir et utbredt problem, for selv om dette er en menneskevennlig rase kan de formes til å bli akkurat slik eieren vil det...

Ustabile hunder skriver:

Farlig hund.Vennina mi ble lind på det ene øyet og le nesten hjerneskadet på grunn av at ein alaskan malamute klikket på henne fordi hun gikk forbi den. Ofret den ikke eit blikk og tok ikke på den. Han hoppet på henne og bet henne flere ganger. Hunden ble ikke avlivetmfordi eierne sa at den "var så snill og gjørmikke noe dumt!" Pisspreik...

Gjest skriver:

Ikke en typisk farlig hunderase.Hei, er oppvokst med Malamuter så skulle klart å lire av meg ett fakta aller to. En malamute som biter mennesker hører til sjeldenheten. De er normalt like vennlig med eierne sine som de er med innbryddstyven, men med dem som med ALLE andre hunder/dyr kan også disse bite. Golden retriever kan også bite men er ikke helt vanlig det heller heldigvis. Forskjellen blir nok at når du først har en såppass kraftig hund som er ustabil så kan den gjøre stor skade. En skikkelig malamute med en god oppvekst kan vel heller regnes blannt Norges mest stabile hunder.

Fan skriver:

Søker etter råd.Jeg har forelsket meg i denne hunderasen og er stor fan av polarhunder generelt. Jeg er en meget aktiv person, går mye i fjellet og ønsker meg en turkammerat som klarer å holde følge. Spørsmålet mitt er om disse må trekke pulk/slede flere ganger i uken for å trives og om hundene må bo utendørs/ha ekstremt mye plass å boltre seg på når de ikke er ute på tur. Klarer malamuten en dag eller to i uken innendørs?

Håvard skriver:

Kennel på østlandet.Hei Jeg er en aktiv mann som ser etter en hunderase som kan passe for meg. Så langt ser Alaskan Malamute ut til å passe meg og min livsstil bra, men jeg vil gjerne bli helt sikker før jeg bestemmer meg. Vet dere om kennel/kenneler på østalndet man kan besøke for å oppleve rasen på nært hold og høre litt om erfaringer?

karina skriver:

har 3 malamute.Hei Det jeg har lært at de er smart lære ting fort eks åpne hundebur selv. De er gode vakt hunder, går godt overens med katter, barn ovs. Jeg tru at alle hunde raser har noen "klikk hunder/eier og gjør den rasen noe slm å bite ovs settes hele den rasen i et dårlig lys" det er enkelt hunder uansett rase som ikke er god i hode men det er ikke hunden sin feil eller rasen denne er det eier av hunden som står bak farlig atferd fra hund. De trenger enn del trening og de er flotte hunder kan brukes til det meste mener jeg. Det er rolige hunder lett og bli glad i. Mine erfaringer med denne rasen er både positive og negative men like polar hunder men jeg lærere hver dag om den rasen og de hundene. Men alle har sine opplevelser med de forskjellige hunderasene og noen får en ekkel opplevelse. Men hunden sin atferdsproblemer er eier sin feil. Noen som har råd for å få slutt med biting på labbene, gjør de det på grunn av kjede som het.

Johanna skriver:

Lettlært.Min samboer og jeg valgte Alaskan Malamute trass i at et par av våre venner var meget skeptiske, fordi vi følte at dette var en rase som ville passe oss. Vi snakket med mange Malamutekenneler for å være helt sikkre på at vi valgte riktig. Vi ble overbevist, hadde med oss en hundekjenner på besøk hos en av de kennelene vi pratet med, og nå sitter vi her med en valp på syv måneder. Aldri før har jeg sett en valp som er så rolig, snill og avslappet. Det har blitt gjort mye med rasen de siste årene. Flere og flere avler frem hunder som skal kunne brukes bade til utstilling og trekk, og man unngår å avle på testosteronbomber. Dette gir veldig fine hunder, men som med alle andre hunder MÅ man gi klare regler, være konsekvent, og ikke la dem sitte hjemme hele dagen. Dersom de får en god og bestemt oppdagelse og nok mosjon/hjernetrim så er dette en fantastisk hund og en god venn for livet. Det vi har sett av muttemiljøet har vært veldig bra, og i de aller fleste ( jeg har lyst til å si alle...) tilfellene er det eieren som har skylden dersom hunden er farlig.

Smiley =D skriver:

Kjøp eller ikke kjøp.Hei. Jeg er en aktiv kar på 19 år og jeg har stor interesse for og kjøpe en alaskan malamute. Det jeg lurer på er om det er noen som kan anbefale meg og kjøpe denne hunderasen? Jeg er svært tålmodig og har stor plass i både hjem og hage, men jeg har ikke hatt en hund før. Er det noen som kan si om denne rasen anbefales eventuelt gi meg noen råd om og oppdra hunden? På forhånd, takk =)

Alaskan Malamute skriver:

Hvor mye koster en Alaskan Malamute valp.JEg har ingen erfaring med Alaskan Malamute, men jeg lurer på hvor mye en valp koster? Noen som vet?

15 år gammel gutt skriver:

Har lyst pp hund.Hei, jeg er en aktiv og friluftsengasjert 15 åring. Jeg har aldri hatt en hund før og har veldig lyst på en turkamerater. Så jeg lurer på om alaskan malamute er et godt valg for meg. Også lurer jeg på om det er nok med en eller to løpeøkter om dagen, eller om han trenger mere trening. Har planer om å gi han/hun mye oppmerksomhet.☺

Gjest skriver:

Har en 11 år gammel malamute, og den har vært en perfekt turkamerat. Den er ekstremt sosial, kosete og snill. Har aldri vært aggressiv ovenfor folk. Men kan være dominant ovenfor andre bikkjer. Noe som skyldes lite sosialisering med andre bikkjer da han var valp. Jeg tok imot den som omplasserings hund da den var 1 1/2 år. Som rase er malamute ikke for hvem som helst. Du bør ha mulighet for å ha hundegård eller stort areal hvor hunden kan gå fritt. Du må også gå mye og lange turer for å aktivisere hunden nok. Røyter ekstremt mye, er stor og eter mye dyrefôr. Men er som nevnt utrolig snill. Vil selvfølgelig bli en mannevond og farlig bikkje spesielt pga. størrelsen og styrken, hvis man oppdrar de til å bli det. Men det kan man jo gjøre med alle hunderaser.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]