Airedale Terrier

Airedale Terrier informasjon. Vi har bilder av Airedale Terrier hunderasen.

Airedale Terrier, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, airedale, terrier

Airedale Terrier: Finn ut mer om rasen Airedale Terrier her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Airedale Terrier har blitt gruppert i gruppe 3 (Terrier) og seksjon nr.1 (store og mellomstore terriere) med rasenumer 7.

Kan brukes som vakthund. Rasen kommer opprinnelig fra England. Mangelfull sosialisering kan resultere i at hundene blir fiendtlige mot andre hunder. Dette er energiske og utholdende hunder. Svært intelligente hunder. De elsker å leke og er noen svært lystige hunder. Airedale Terrier røyter minimalt. Minimalt behov for pelsstell. Ikke en rase som bør kombineres med småbarn, men kan gå godt sammen med større barn. Må ha lange turer og mye mosjon. Rasen har som mange andre litt større hunder enkelte problemer med HD, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle bort dette. Levealder for Airedale Terrier er 12 til 13 år.

Airedale Terrier har følgende alias: King of Terriers, Waterside Terrier, Working Terrier. Rasen heter på finsk Airedalenterrieri.

Marianne skriver:

Den vakre Airedalen:).Hadde Airedale terrier i 12 år.. En flott hund. Men den krever en bestemt eier, som vet å sette grenser. Ellers vil den lett ta styringen selv. Rasen krever en del pelsstell, trimming 2-3 ganger i året. Dette kan man selvfølgelig lære seg selv, eller man kan få andre til å gjøre det. Gjør man det selv, er det jo også en flott kontakt trening mellom hund og eier:) Rasen er egentlig ikke så stor i Norge, rundt 200-300 hunder tenker jeg. Den er jo egentlig for stor til å brukes til det terrierne opprinnelig ble brukt til, nemlig som hi-hund som ble sendt ned i jordhull for å finne gnagere. Rasen er også naturlig vaktsom av seg og vil passe på deg og ditt, gjerne med livet som innsats:) Men den er egentlig ganske lettlært, så lenge man bruker de rette metodene. Fast, men bestemt oppdragelse er nok det som funker best på Airedalen. En herlig rase, alt i alt, som alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte:)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]