Border Collie

Border Collie med foto og video. Se mer om Border Collie hunden.

Border Collie, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, border, collie

Border Collie: Les og lær om rasen Border Collie her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Border Collie har gruppenummer 1 (Brukshund og gjeterhund) seksjonsnummer 1 (fårehund) # 297 i FCI systemet.

Kan utføre typiske gjeterhund oppgaver. Rasen kommer opprinnelig fra Storbritannia. Trenger mye trening og har mye energi på lager. En av de mest intelligente hunderasene. Hunder som elsker å leke. Den er lett å trene, og er aktuell som førstegangshund. Disse hundene må ha mye mosjon. Border Collie er en hunderase der noen individer vil kunne få betydelige helseproblemer. Dette er ikke en HD-fri rase generellt, og man bør være oppmerksom på dette for å sikre seg at man anskaffer seg hunder fra HD-frie foreldre. Enkelte hunder vil få PRA. Dessverre ser man at noen hunder i enkelte Border Collie lijner har en tendens til å utvikle epilepsi. Døve hunder forekommer oftere enn normalt hos denne rasen, og er arvelig. CEA forekommer. Levealder for Border Collie er 12 til 15 år.

Bordercollie er hundens finske navn.

Betty skriver:

Har hatt Border Collie hele livet. Utrolig smarte og godlynte hunder som krever MYE aktivisering. Vokste opp på gård hvor hundene fikk bryne seg på gjeting, noe som ligger naturlig for BC. Folk som ikke bor landlig til og kan bruke hundene til det som de tross alt er avlet fram til bør absolutt være oppmerksom på at hundene har et stort behov for aktivisering. Agility er en aktivitet BC tar veldig raskt, de er intelligente og lettlærte. Gode hunder for familier med barn, men husk: Barn må lære seg å behandle hunder, hundene lever etter instinkt. BC kan bli nervøse hvis de ikke sosialiseres og aktiviseres. Dette er eiers ansvar! Anbefales til ansvarsfulle hundefolk:-)

Dolly skriver:

SAMME HER HAR HATT BC I 4 ÅR OG OG HO VI HADDE VAR VELDIG LÆRE VILLIG HO KUNNE GÅ UTEN BÅND TIL BUTIKKEN ,HO LÅ VED DØRA UNDER POST KASSA MENS VI VAR I BUTIKKEN, ENSA INGEN SOM GIKK FORBI.HO HADDE SINE UTVALGTE SOM HO GIKK UT I VEIEN Å LA SEG NED PÅ RYGGEN SÅ DE SKULLE KLAPPE HO,NÅR DET VAR GJORT SÅ SPRANG HO INN IGJEN.

bujum skriver:

Verdens beste hund! Modig og töff, men likevel så snill og kjærlig. Hadde først blandninger med 50% BC i mange år. Har nå mor og datter renrasede BC og de er helt topp! Lydige som få; den eldste av dem var 20 cm ifra å ta et ekorn, men når jeg sa stopp så stoppet hun momentant og etter det så kan hun ligge å bare se på ekorn på fuglebrettet uten å prøve seg igjen selv om hun ikke ser meg. Hun vet at det er forbudt og respekterer det. De elsker folk og er ikke vakthunder - i hvert fall ikke mine. Finnes ikke klokere hunder!

Lene skriver:

Elsker BCer. Min første var den roligste, snilleste og godeste gutten. Desverre fikk han epilepsi, noe som gjorde at han døde rett etter han fylte 2 år. Det var helt jævlig. I de to årene det stod på var det slitsomt både for oss og hunden. Vi kvepper fremdeles av lyder som kan minne om anfall. Den vi har nå er litt mer BC-like. Gal og rastløs, bjeffer mye og er litt mer opp og ned. Men de er usannsynlig smarte, og utrolig herlige. Elsker Border Collier, sjansen for at jeg noengang bytter rase er veldig liten.

Tora skriver:

Fakta og informasjon om border collie.Border collie er en middels stor, slank, smal og langstrakt hund med et ganske smalt hode og stående ører. Pelsen er vanligvis langhåret. Fargen er vanligvis sort og hvit, ofte med flekker. Store fargevekslende felt er mest vanlig, men spettet er også normalt. Øynene kan variere fra mørk brune til amber eller lys blå. Rasen kan også av og til ha ett blått og ett brunt øye. Border collien er langhåret og har lite behov for pelsstell.

karin skriver:

jeg stor trives med de 8 border coliene jeg haaar1.jeg har 8 herelige bCer .. de er skikkelige herlige ;-D 5 jenter og 3 gøta! hehe de trenger mye trim men de er bare helt fantastiske! jeg er jo veldig aktiv så de passer perfekt for meg da :D de er lærevillige og lydige! c: elsker de! anbefaler denne rasen for tivt menneske! ;) god jul og godt nyttår ... 31.12.2010 :D:D snart er det 2011:O .. voff voff meg og mine firbeinte venner..

Simen skriver:

De ER den smarteste hunderasen.Har selv hatt en Shetland sheepdog men har også vokst opp med Border Collie. Jeg kan en del om hunder og rasen ble rangert Nr 1. smarteste hunderase.

Borde collie elsker! skriver:

Kompis med borde collie.Jeg har en kompis som har borde collie:) den heter Tito:) den er kjempe søtD:) han bor landlig så bcen får MYE trim! De har en enorm tomt:) den er veldig snill:) når han skal gjøre triks sier vi sitt og han sitter, og så gir han labb;) uten at vi har sagt noe:! Anbefaler denne hunden hvis du ha en livaktig, snill,kosete og lydig hund:)

Gjest skriver:

Jeg har en BC, han er verdens nydligste og er i fargen blue merle (han skal visstnok være 50% golden retriever også, men det ser jeg absolutt ingen tegn til) Jeg som eier er 17 år gammel, som trener han i endel agility. Han er suuper lydig, det er helt vilt. Gjør absolutt alt jeg sier til enhver tid, prøver alltid å forstå og gjør alltid sitt beste! Hans rolle i livet er å gjøre alt han får beskjed om. Gjør han derimot noe han ikke får lov til, for eksempel snuse på noe som ligger oppe på bordet, og jeg sier "neiii, ikke lov" blir han veldig lei seg, haha. Kommer rett bort ved min side, legger seg ned, ser veldig godt at han skammer seg. Men det negative med han er skyhet. Ovenfor fremmede spesielt er han veldig sky. Viser tydelig usikkerhet rundt barn også. Jeg fikk han når han var rundt 3 måneder gammel, så det kan ha noe med saken å gjøre. Han er veldig lav i rang, uansett hvem eller hva det er snakk om. Han har også en tendens til å skvette, vi har en kost som står opp i mot veggen. Hvis den faller ned på gulvet, blir han veldig redd. Løper bort til meg med halen mellom beina. Noen som kjenner seg igjen, med en litt usikker BC? Jeg fikk han når han var rundt 3-4 måneder, så jeg hadde han ikke gjennom hele valpetiden. Knytter seg veldig til en person, noe som er en stor fordel men også kanskje en liten ulempe enkelte ganger. Ellers er de utrolige hvis de brukes rett, og gir dem utfordringer.

Gjest skriver:

Epilepsi. Jeg måtte også avlive hunden nå, 2,5 år gammel gutt. Tragisk. Prøvde alt av medisiner men til slutt kom han ikke ut av anfallet og da fikk det dessverre ikke mer. Alle som vurderer må sjekke dette før dere velger valper. Mange forsikringer dekker heller ikke epilepsi. Han var verdens deiligste og morsomste hund, men man venta altid på neste anfall. Henrik

Alette skriver:

Gode hunder om de får gode eiere.Jeg har 1 som nå er fylt 12 år. Har god erfaring med forskjellige hunderaser men Demi er min bestevenn! Har ikke hat noe problemer med henne! Lett å trene, super turvenn og vakker hund. Men det er ikke bare bare å skaffe seg denne rasen! De krever mye trening, lek, kos og et godt kosthold! Jeg har hatt en tidligere som døde av kreft når han var 13. Hun jeg har nå er i perfekt! Hun er godt trent har god helse og har flere år forran seg! De er gode familiehunder med god trening og kan vere flotte på utstilling! Anbefaler denne rasen for folk som har god tid til turer og aldri blir lei av å kaste ball eller leke mye ute!

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]