Amerikansk bully

Amerikansk bully guide. Her finner du bilder av Amerikansk bully hunder.

Amerikansk bully, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, amerikansk, bully

Amerikansk bully: Les om rasen Amerikansk bully her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Er en hunderase som kan brukes til vakthund oppdrag. Opphav fra USA. Kan bli hundefiendtlige ved manglende sosialisering. Stående ører. Relativt muskuløs. Kort pels.

Polsk navn er Bully amerykanska. Spansk rasebetegnelse er Americano Bully. Rasens engelske betegnelse American Bully.

Isak R. skriver:

er det nokon som veit noko meir om denne rasen? er den lovlig i noreg? er det nokon norske kenneler som driv med avl på dei?

Thommas K. skriver:

Nei den er ikke lovlig i Norge (heldigvis!). Dette er en ren kamphund utgave av pittbull. Navnet... amerikansk + BULLY sier vel det meste om denne rasen. Hvorfor vil noen ha en slik hunderase?

Fezter skriver:

Rasen er normalt en glad, utadvent, stabil og tilitsfull hund. Forsiktig og kjærlig mot mennesker. Godmodig, morsom, ekstremt lojal og hengiven for familien. Den Amerikanske bullyen er omtrent alltid lydig, siden den ikke vil noe mer enn å tilfredsstille flokklederen. Den regnes som ekstremt modig og intelligent vakthund som er full av liv. Rasen har lojaliteten og stabiliteten til den Amerikanske Pit Bull Terrieren mens den har beholdt den sosiale, elskverdigheten, vennligheten og utadventheten fra den Amerikanske Staffordshire Terrieren. Denne unike rasen er kjent for å vise en ekstrem toleranse ovenfor barn og har en overveldende ivrighet for å tilfredstille sin familie. Selvsikker, men ikke aggresiv, har denne rasen et veldig behagelig vesen. Fysisk er rasen en imponerende skikkelse med atletisk bygning med masse muskler. Det er ingen fastsatte vektnormer for denne rasen. Dersom familien er truet, vil hunden kjempe for å forsvare sine kjære til siste slutt. som sagt thommas k, kjeften på deg, ikke snakk om ting du ikke vet. Isak R, det e dessverre ingen registrerte kenneler her i norge men hvis du vil ha en søker du på de i amerika, dette er en av de rasene som er mest familie vennlige og verdens snilleste hunder, å barnevenlige, så dra ditt å skaff deg din beste venn, er ikke noe problem å få den inn ;)

Realist skriver:

Må komme med et motinnlegg til det Fezter skriver. Kan ikke vite mye om hundene i markedet gitt... gir er en urealistisk optimistisk vinkling av rasen American bully, det er et enormt sprik mellom hva du får, og hva du leser i rasebeskrivelsen til foreks AKC. Du må ha vært ute i markedet å sett litt før du uttaler deg, de fleste american bully er ikke premierte og avlet av seriøse oppdrettere, de fleste avles i bakgården til kriminelle og lavpannede muskelbunter som vil ha et statussymbol. Det er helt "retarded" å sammenligne de hundene som finnes med rasebeskrivelsen, blir jo som å sammenligne hva politikere sier, og hva de gjør. Ikke mange bullyer som passer rasebeskrivelsen, det kan jeg love deg. Bare en advarsel til de som tenker på å kjøpe disse hundene. Jeg har bodd hele mitt liv i USA, arbeidet med omplassering av hunder som frivillig, og kjenner denne hunderasen på godt og vondt (mest vondt). God vakthund til de som vet hva de går til, men problemet er at du aldri vet hva du går til, de fleste er langt unna rasebeskrivelsen. Ikke tro på alt du leser i på american kennel club, bare svada. Alt jeg sier er at det er stor forskjell mellom de premierte hundene, og de du lett får kjøpt i markedet. Spør de som bruker bully for det den er best til... de kriminelle bruker den som statussymbol og til vakthold, til torpedooppdrag og for å skremme folk. Tenk deg om ti ganger før du skaffer deg en bully, og aldri kjøp en voksen bully hvis du ikke kjenner selger. Kull fra premierte bully foreldre og fra seriøse oppdrettere er ok, alt annet: styr unna!

Gjest skriver:

INGEN HUNDER ER LIK .En hund er hva du gjør den til... ! Jeg har selv to amerkiansk stafford ( Nei, bor ikke i Norge) En på 1 år og 4 mnd, og en på 10 mnd. Alt snakket om at amstaff er så farlig og aggressiv...? Glem det ! Alle som kjenner hundene mine ler når politiet kommer forbi og sier jeg må ta på munnkurven.. De er så snille som du får de ! DIN hund tar og lærer av deg ! Se på Cesar Millan sin pitbull Daddy..? Kjempe farlig sant?? Det handler om ansvar.. Hva du gjør av din hund er opp til deg ! Synes det er helt latterlig å forby hunder uansett.. ! I Spania har de gjort det mye bedre ! 1. Du må dra til veterinær for å gjøre en undersøkelse av hunden (for å vise at den ikke er farlig) 2. Alle som har "farlige" hunder må ha forsikring på hunden (spiller ingen rolle om det er pitbull eller chiuaua, så lenge veterinær eller politi har sagt den er farlig) 3. ALLTID ha på munnkurv når man er ute på tur.. Hvis ikke kan du lett få en bot.. Alt fra 3000-30 000 euro (kommer anpå om politiet er "good or bad cop" .. ! hehe

Anonym skriver:

Glemte nesten.Er man ekstra lur drar man også og får gjort en psykologisk undersøkelse.. Nesten det samme som å ta et sertifikat.. Der får man bevis at man er "godkjent" for å ha denne typen hund. Har man mass "tull" på rullebladet, og havner i problemer nok en gang, kan politiet ta fra deg hunden din...

herr Nøkland skriver:

bully.hei jeg har ingen erfaring med amerikansk bully, men har erfaring med amstaff og pitbull. har selv en amstaff/pitbull blanding nå. min erfaring med amstaff/pitbull er flott familie hund, troverdig og snill. men når det kommer til andre hunder er de jævelige, vanskelige å lese kroppspråket deres og for det meste aggressive. men ikke altid vell å merke. jeg liker denne type hund best, men må ærlig innrømme det er et slit med en hund som er så ustabil og farlig for andre hunder. man må hele tiden være veldig på vakt og ha hunden sin i bånd. som eier av sterkeste hund er det viktig å vise størst ansvar i forhold til hunde eiere med normale hunder som ikke gjør så stor skade vet eventuelle slaksmål. men om disse små søte bullyene er like som pitbullene på alle måter bortsett fra agresjonen mot andre hunder vil jeg gjerne ha en, for de er veldig fine. bare viktig å holde de slanke, for de fleste er alt for tunge og det er ikke bra for dem. hunden er på grensen av hva som riktig hundeavling. de er alt for tunge og kompakte i forhold til størrelse og det er ikke bra for hunden. kan føre til hofte problemer.

Gjest skriver:

Bully Oppdretter.Du er rett og slett dust hvis du tror "american bully" bør vare ulovlig. Dette er ikke en pitbull eller enn voldelig hund i det hele tatt. En av grunnene hvorfor jeg flyttet fra norge! Jeg har opdratt 5 av dem og de går fritt rundt inne i huset sammen med katter og andre hunde raser. Hvis du ikke greier å oppdra en bikkje ikke skaff deg en!

christian skriver:

fezter.(sitat) Den regnes som ekstremt modig og intelligent vakthund som er full av liv. Rasen har lojaliteten og stabiliteten til den Amerikanske Pit Bull Terrieren mens den har beholdt den sosiale, elskverdigheten, vennligheten og utadventheten fra den Amerikanske Staffordshire Terrieren. jeg er ingen hunde ekspert men er det ikke slik at amstaff å pitt bull er samme hund a?

Olabil skriver:

Pit bull terrier er ingen rase.christian, nei amstaff og pit bull er ikke samme hunderase. Pit bull er faktisk ikke en rase. Pit bull er en samlebetegnelse på mange hunder som har mange fellestrekk, amstaff og bully er begge pit bull hunder, og det finnes også mange andre raser av pit bull terriere som er med under denne "paraplyen". Bully er en velidg kul hunderase forresten, litt mye helseproblemer etter hva jeg har forstått, og kanskje ikke så populær i Norge, de har et bra gemytt.

peligro skriver:

Thommas K.Thommas folk som deg vett ingenting om hunder alle vett at en hund blir som eieren ønsker. vis du oppdrar den til og bli en kamphund så kan du få en chuiwawa til og bli kamphund.jeg har vert me mange pitbuller i mit liv og de har så mye kjærlighet og gi og aldri vil noen vont pga gode eiere så aldri døm en rase din rasist =) og bare fordi american bully ser farlige ut betyr det ikke at de er det =) bare for en man har masse tattooer og masse muskler betyr det ikke at han skal drepe deg =)

William B skriver:

Denne er nok ulovlig i Norge.Denne rasen er nok ulovlig i Norge, fordi den er av nyere art, fremavlet av blandt annet Amerikansk Pitbull terrier. I forbudet her til lands er det ikke lov å avle eller importere rasen APT eller hunder som er blanding av dette. Personlig liker jeg denne typen hund (har en engelsk staff selv), men synes American Bully er litt i tyngste laget mtp. hundens helse. Til Peligro: Jeg er enig i at hunden blir som man vil, men...man kan ikke si at en chuiwawa kan bli en kamphund på samme måten som en pitbull. Ja, du kan få den aggressiv, men den vil ikke drepe naboens hund. Er man eier av en hard rase må man og være seg sitt ansvar bevisst. Disse hundene trenger MYE sosialisering, og ofte. En godt oppdratt og sosialisert hund (uansett rase), med bestemt og tydelig eier vil bli bra. Det arbeidet man gidder å legge ned i hunden sin de første 24 måneder av livet dens, vil man få tilbakebetalt i mangfold. Myndighetene kunne løst problemet med "farlige raser" for lenge siden, uten å forby dem. De vil bare ikke bruke penger og resurser på det, og da er det letter å forby. De kunne innført krav til hundeeier, lisens eller lignende. Kanskje også krav om mentaltest. Media skaper frykt blandt folk med sin ensidige vinkling av bitt saker. De elsker å skrive om hunder både inn og utland som angriper folk. Det er sjeldent det står mye om hundens eier eller hvilke kår hunden har levd under.

Christian skriver:

Amerikansk Bully.Hei. Jeg er på utkikk etter noen som avler PittBuller ellr amStaff? Har masse erfaring med de rasene og d er tragisk at en så fantastisk rase skal være forbudt! Håper noen kan gi meg noen tips om hvor jeg kan få kjøpt.. Mvh Christian

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]