Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel hunderase info og bilder. Erfaringer om Cavalier King Charles Spaniel rasehund.

Cavalier King Charles Spaniel, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, cavalier, king, charles, spaniel

Cavalier King Charles Spaniel: Finn ut mer om hunderasen Cavalier King Charles Spaniel her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Cavalier King Charles Spaniel har blitt gruppert i gruppe 9 (Selskapshunder) og seksjon nr.7 (Engelske toyspanieler) med rasenumer 136.

Opprinnelse: England. Hundevennlig. Disse hundene er meget lekne av seg. De trenger mosjon, men ikke så mye som mange andre hunder. Cavalier King Charles Spaniel har (hos noen individer) enkelte helseproblemer. HD er et ikke ubetydelig helseproblem hos denne hunderasen, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle på friske hunder som ikke har slike helseplager. Problemer med øynene kan forekomme hos Cavalier King Charles Spaniel Snakk med oppdretter om hjertesykdom hos foreldre og avlslinjen, da dette er et betydelig helseproblem i enkelte avlslinjer. En strukturell defekt som kan forårsake halting forekommer hos enkelte individer. Forventet levealder for Cavalier King Charles Spaniel er 9 til 14 år.

Alias for Cavalier King Charles Spaniel er Ruby Spaniel, Blenheim Spaniel.

L. Anne skriver:

Fakta og informasjon om cavalier king charles spaniel.En Cavalier er en herlig familiehund. Den er en aktiv og utholdende turkamerat, samtidig som den er omgjengelig og lett å ha i huset. En Cavalier er "mye hund i lite format"! Den er ca. 33 cm i mankehøyde, dvs litt mindre enn en cocker spaniel. Den er akkurat passe stor til å være med over alt, og stor nok til å orke solide turer. Rasen er mangfoldig og kan passe inn i mange ulike miljøer. Den er også skattet over hele verden for sitt gode temperament og behagelige vesen. Cavalieren er ingen utpreget enmannshund. Ettersom Cavalieren har oppnådd en nesten eksplosjonsartet popularitet de siste 10 -15 årene, har det kommet svært mange nye oppdrettere på banen. Desverre er ikke alle like seriøse. Det finnes faktisk dem som med viten og vilje avler på uregistrerte hunder og selger sine valper til redusert pris. Antakelig har heller ikke slike "oppdrettere" sjekket sine hunder for verken øyne, hjerte eller kneledd. Med tanke på dette bør du som tenker på å kjøpe valp, være klar over den store sjansen du tar ved å kjøpe valp fra et slikt kull. Å kjøpe billig kan bli meget dyrt i lengden! Det er hevet over enhver tvil at det hviler et meget stort ansvar på enhver oppdretters skulder. Innlegg kortet ned av moderator grunnet "Cut & Paste"

Gjest skriver:

har en cavalier hannhund på 6 år, og det er en helt utrolig herlig rase. fantastisk familiehund, rolig og en utrolig kosete rase. hunden min kan jeg gjøre alt med, altså han finner seg i alt mulig, han er ingen bråkmaker, tørr virkelig ikke knuffe skikkelig tilbake på hunder som bjeffer mot han. liten koselig pyse sånn sett. utrolig lett å ha med å gjøre, utrolig lærevillig rase. hunden min lærte seg "sitt","dekk","rull rundt" og "gi lab!" på utrolig kort tid. anbefales på det sterkeste! det eneste problemet er at de har lett for å få tannbetennelse, ikke no mer enn det. hjerteklaff-feil er også helt normalt, og kan medisineres før det vil bli en innvirkning på hundens dagligliv.

Gjest skriver:

Eid, nkk har funni ut at Cavalieren er norgest populæreste hunderase.

Anonym skriver:

Vente eller ikke.Hei, har skikkelig lyst til å kjøpe meg en slik hund, har bestandig ville ha den. Men noen som har erfaring med slik hund og småbarn? Har to barn på 1 og 4 år, tenkte først å vente noen år, men kunne tenkt meg det med en gang. - HL

Beth skriver:

Herlig rase men.Cavalier er en herlig rase. Har avlet på den tidligere, men kommer ikke til å gjøre det igjen. Noen av de oppdretterne som avler cavalier er utrolig dyktige med å følge opp helsemessig. Men så har man dem som ikke er det. Det er ofte de som det er lett å kjøpe valp av, for oppdrettere som legger mye arbeid i helse og avl de har somregel lister. Derfor kjøper mange hunden så fort som mulig for de vil ha valp NÅÅÅÅ. Har man is i magen og sjekker nøye hvilken oppdretter man vil kjøpe av, så kan man få frisk hund. Det er dessverre mer og mer av sm tilfeller, men heldigvis er oppdrettere veldig obs på dette og gjør det de kan for å avle så det ikke eksploderer enda mer. Veldig mye øyeproblemer også dessverre. Cavalieren var bare på topp ett år som Norges Rase nr 1. Dette er jeg sikker på er pga helsen. Så dere som skal ha Cavalier...vær nøye på oppdretter og ikke la dere friste av at de er leveringsklare med en gang. Hunden skal dere ha i mange år...familien dens må være så frisk som overhodet mulig. Jeg hadde forlangt at avlsdyrene var øyelyste,hjerteundersøkt og scanned for sm. Da er man så trygg man kan bli. Men en herlig rase er det.

Gjest skriver:

Jeg har en cavallier, de er helt nydelige. Hvis du skal få hund anbefaler jeg på det sterkeste en cavalier. Hunden min, Uno får mye mosjon. Han får en timers løpeturer i skogen 3 ganger for dag, og noen små snuseturer. Det eneste som er dumt med cavelier er at de er veldig glade i mat, og blir lett overvektige

kari skriver:

Har en cavalier.Jeg har en Cavalier. Å jeg angrer overhodet ikke på at jeg anskaffet meg denne hunderasen. Men det som er minus ved den rasen er helseplagene.Ser man bort i fra det? Er det en sporty liten hund :-) lykke til.

Mona skriver:

Forferdelig dyreplageri blant oppdrettere.Skjønner ikke hvorfor Cavalier King Charles Spaniel skal få lov til å eksistere, med alle de problemene disse hundene har. Lag en ny rase, få inn friskt blod slik at det ikke trenger å bli født flere hundevalper med så forferdelige lidelser... Avl på syke hunder er dyreplageri, seriøsitet blant oppdrettere takk! Har du sett den bbc dokumentaren om hunderaser som lider, cavalier var en av de mest omtalte her.

Gjest skriver:

CKCS.Vi skal kanskje få en slik hund. Vi bryr oss ikke om sykdommer eller problemer. Send den til dyrlege vis du vil ha den frisk. Så får den sprøyte. :)

Gjest skriver:

Best.Jeg har hatt cavalier king charles siden jeg var 2 to år, og de er kjempe lojale og snille hunder.I tillegg hadde jeg en kanin som hunden gikk kjempebra med. Anbefaler virkelig denne hunden,siden det er en livserfaring.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]