Basset fauve de Bretagne

Basset fauve de Bretagne med bilder. Erfaringer med Basset fauve de Bretagne rasen.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Basset fauve de Bretagne har FCI inndeling 6 (Drivende hunder og sporhunder) seksjon 1 (drivende jakthund) nr 36.

Hunderasen kommer fra Frankrike. Enkelte individer kan få øreinfeksjoner. Kan utvikle øyesydom. Rasen har et betydelig antall hunder med Gastric Dilatation-Volvulus. Stress kan være en faktor for denne medisinske tilstanden, og hundeeiere bør være på bevisst på dette. Srpø oppdretter om problemer relatert til grønn stær hos denne rasen, da dette kan forekomme i enkelte avlslinjer. Noen individer vil kunne få ryggrad-problemer. Forventet levealder for Basset fauve de Bretagne er 13 og optil 15 år.

Basset fauve de Bretagne blir andre steder kalt Basset leonado de Bretaña, Fawn Brittany Basset. Det finske navnet er Bretagnenbassetti. Basset fauve de Bretagne er det franske navnet.

Gjest skriver:

Det er lite problemer med rasen, øyesykdommer er ikke noe problem hos Basset fauve de Bretagne ! Noe øreproblemer og noen individer med allergi, men foreløpig ikke noe stort problem. Ikke hørt at noen ennå har hatt problem med gastric dilatation- volvlus ! Det er en super jakthund og en kjempe familiehund, men bør brukes på jakt. Kontakt raserådet i klubben før kjøp og få anbefaling om godkjente kull.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]