Amstaff (Amerikansk staffordshireterrier)

Amerikansk staffordshireterrier Erfaringer om Amerikansk staffordshireterrier hunderaser.

Amerikansk staffordshireterrier, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, amerikansk, staffordshireterrier

Amerikansk staffordshireterrier: Les om hunderasen Amstaff (Amerikansk staffordshireterrier) her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Amerikansk staffordshireterrier har gr.3 (Terriere) s.3 (bullterrier) nr.286 i FCI.

Amstaff eller Amerikansk staffordshireterrier som denne hunderasen egentlig heter, kan blant annet bli brukt som vakthund, politihund, til rehabilitering, eller bare som turkamerat og selskapshund. Har blitt brukt som kamphund. Denne hunderasen kommer fra USA. Bør sosialiseres tidlig for å unngå at hunden blir fiendtlig mot andre hunder. Som regel vennlig ovenfor fremmede. Er en rase som ikke krever mye pelsstell. Må ha mye mosjon. Enkelte hunder kan bli plaget med hoftedysplasi (HD). Ørene står opp. Relativt muskuløs rase. Levealder for Amerikansk staffordshireterrier er 9 til 15 år.

Amerikansk staffordshireterrier blir også kallt Am Staff, Staffie eller bare «staff». Det polske navnet Staffordshire Terrier amerykanska. I Finland kalles disse hundene Amerikanstaffordshirenterrieri. Spanjolene kaller den for Americano Staffordshire Terrier. Rasens italienske navn er Staffordshire Terrier americano. Frankrike bruker Staffordshire Terrier americain. Hunderasens engelske navn er American Staffordshire Terrier.

Yngve skriver:

Jeg er litt i tvil om disse bikkjene. Er de farlige, eller er de trygge? Jeg vil ha hund, og den må passe inn i en barnefamilie med små og store barn. Har hørt så mange historier om pitbuller og amstaff som har drept unger, og det er jo ikke oppdiktet av media, det er det som har skjedd. Er de drapsmaskiner, avlet for kamphund sport, eller er de familievennlige og barnekjære? Jeg liker disse hundene godt, men jeg vet ikke om de er passende til en barnefamilie.. Hva tror dere?

Elisabeth skriver:

Amstaffen er som hunder flest, - der det i de aller fleste tilfellene er eieren som avgjør hvor snill og omgjengelig hunden blir. Av erfaring kan jeg skrive under på at min amstaff er sosial og glad, trygg på ukjente og kjente omgivelser, tåler støy og spetakkel, og den er rolig. Den perfekte hund for småbarnsforeldre, da den ikke fyker i været om den blir dratt litt i halen eller ørene, stampet på tærne o.l. Men når det er sagt, så ja, hunden BLE opprinnelig avlet fram til hundekamper og er en "veldesignet" slåsskjempe av natur, men om man fokuserer på å IKKE motivere til noen form for aggressiv atferd, dvs ikke godta biting og kamplek helt fra de første levemånedene, så blir hunden en fantastisk familiehund. Man må imidlertid også tenke på at en hund er et dyr og at man aldri skal stole på dem 100%. Selv om en hund slåss med andre hunder en gang imellom, skal man ikke nødvendigvis tro at man har mislyktes som hundeeier. Det kan da være en kamp om mat eller en kamp om rang, slik det ofte er i dyrelivet. Dette kan man som regel unngå om man går med hunden i bånd. Om en hund angriper ("...pitbuller og amstaff som har drept unger...") et menneske tror jeg at dresseringen av hunden har vært mangelfull (mangel på sosialering og grensesetting), ELLER: Hunder kan også bli mentalt syke, akkurat som vi mennesker.. Subjektiv anbefaling, men likevel: Amstaff er en absolutt godkjent familiehund og går helt fint sammen med barn.

Camilla skriver:

Det er eieren som bestemmer om hunden skal bli slem eller snill, en hund lytter bare til sin eier, sånn ble det til at folk ble redde for pitbuller og amstaffer!

Hundeeier med bakkekontakt skriver:

Amstaff må fortsatt være forbudt i Norge.Ja amstaff er forbudt i Norge. Jeg snakket med en hundeekspert som påstod at amstaff kun egnet seg som brukshund til helt spesielle vaktholdopprdag, å ha den som familiehund er galskap sa han. Jeg er enig, man vet aldri når disse hundene klikker. Jeg har blitt bitt av en amstaff en gang, helt uprovosert i Frognerparken. Dette er ikke noe vanlige hunder, det er monster og utrolig til styrke i en så relativt liten kropp. For min del ble det sykehusopphold og jeg er glad jeg slapp unna med livet. Hadde ikke kompisen min vært der vet jeg ikke hva som ville ha skjedd. Et magespark og hunden lå der (tips til nestemann som blir halvveis middagsmat for disse hundene). Har sett mange amstaffer i Oslo som oppfører seg truende, eierene synes det er så tøfft med disse hundene, de vet jo at deres hunder kan gjøre stor skade. Jeg sier bare en ting... du vet ikke noe om en amstaff før den går løs på deg. Er 100% overbevist om at en helt vanlig amstaff kan gjøre mer skade enn en stor og veltrent rottweiler hann. Hunderasen amerikansk staffordshireterrier er ekstremt farlig. Jeg har hørt hva som skrives om farlige hunder og at "de ikke finnes". Hallo! Det samme kan man jo si om reptiler og løver. Hunder kan temmes, men de er likevel rovdyr og ikke mennesker. De tenker ikke som mennesker og vi tenker ikke som dem. Man vet aldri når det klikker for en hund. En annen ting er at hunder "klikker" på forskjellig måte, en Border Collie kan være farlig den også, men den angriper ikke med et bestemt motiv om å drepe sin eier, slik vi gang på gang ser at en amstaff gjør (NEI det er ikke media som har skapt dette ryktet, det er amstaff hunder og de egositiske eierene deres). Amstaff er en farlig hunderase. Det er ikke bare dumme lobbypåvirkede politikere og journalister som sier dette.

Berit skriver:

Fakta og informasjon om amerikansk staffordshire terrier.Amerikansk Staffordshire Terrier(Amstaff) er en hunderase som er svært nært i slekt med Amerikansk Pit Bull Terrier, og de var også samme rase frem til folk på slutten av 1800 tallet/begynnelsen av 1900 tallet begynte å avle dem fra hverandre. De er faktisk så nært i slekt at noen sier det er en og samme rase, og de er utseendemessig svært vanskelige å skille fra hverandre. Generelt kan man si at Amstaffen er utstillingsversjonen av APBT. Den er litt kraftigere og større, men ellers er de så like at en blodprøve ofte er det som må til for å skille de to rasene. Rasebeskrivelsen for Amstaff er omtrent den samme som for APBT, og som skrevet tidligere er eneste synlige og merkbare forskjell at Amstaff er noe kraftigere og større. Temperamentet til denne rasen er utrolig bra. De er kjent for å være spesielt gode med barn. Denne rasen har vært ulovlig i Norge siden 2004.

Ingvard skriver:

Pit buller er uberegnelige.Du vet aldri hvor du har disse hundene. Fint temperament hjelper lite hvis den først klikker, ikke engang eksperter på hundeadferd klarer å se et kommende angrep før det er forsent.

daniel skriver:

herregud.jeg har mange bekjente som har amstaffer og jeg har bare hørt om "drittslengin" på nettet som alle "kamphunder" er de avlet for å gjøre som flokklederen vil. og hadde folk faktisk visst hva de snakket om å gjort undersøkelser hadde de visst at en american pitbull er mer stabil en både golden retriever og beagle. fordi disse bikkjene blir overavlet. jeg er en kjempe-fan av muskelhunder og har selv en utrolig hengiven engelsk staffordshire bull terrier. folk som sier at sånne hunder er drapsmaskiner har aldri møtt en veldressert og sosial hund. jeg syntes synd på folk som er så trangsynte. min stemme går på å innføre hundelappen. man må bestå psykisk og kunnskap tester. * punish the deed not the breed!

Malin skriver:

Amstaff.Jeg kan bekrefte at Amstaff er en veldig snill og grei. Jeg har nemligt møtt på en amstaff når vi var på ferie i Norge. Denne hunden som var der stod alene i et band og eierene brydde seg ikke. Eg fikk streng beskjed at jeg ikke sku nerme meg den hunden, og vet du hva de sa: det der er en livsfarlig rase og kan angripe når som helst. Detta hadde jeg veldi liten tru på, så jeg gikk bort til hunden. Det første hunden var å gjøre var å logre med halen, lage klynke lyder fordi da var faktisk noen som brydde seg om hunden, så den blei glad. Den hunden var verken agresiv, farlig eller beit. Eg stor koste meg med hunden ver dag vi var der, jeg blei glad i hunden og likte ikke den dagen vi måtte hjem :( savner den hunden. Så ikke kom og si at Amstaff er farlig, for nemlig så er de uffatli snille. Og dere som er så passa trangsynte, få tak i fakta og IKKE noen fakta fra media for der er det bare ren BULLSHIT

Gjest skriver:

Problemet til Malin og mange andre som kommenterer rasen er at de baserer sine uttalelser på et begrenset antall individer som helhet. Ja, de fleste amstaff utgjør ingen fare for mennesker så lenge eierne opprettholder et ansvarlig hundehold. Kan godt sammenligne amstaff med Toyota sine 3,8 millioner biler som ble tilbakekalt fra det amerikanske markedet på grunn av en sak med gulvmattene. Kanskje ville det gått bra i 3.799.995 tilfeller, men dersom man skulle være maks uheldig så kunne en katastrofal ulykke inntreffe selv om føreren tok alle forholdsregler og opptrådde ansvarlig i trafikken. Det samme gjelder amstaff. Ansvarlig hundehold er selvfølgelig en forutsetning, men i noen ytterst få tilfeller er ikke selv dette engang nok. Vi har alle hørt om hvilke fatale følger det kan få når en amstaff utfører et målrettet angrep mot et menneske. Rasen bør ikke forbys, men NKK tar så alt for lett på det når de sier at ingen hunderaser er farlige. Noen raser kan gjøre langt større skade enn andre raser, og har et gemytt som i kombinasjon med et uprovosert angrep kan volde stor skade. Rottweiler er ikke stort bedre, i hvert fall ikke hva drapsstatistikk angår. Amstaff som tjenestehund og brukshund blir en annen debatt, men som familiehund bør man velge en annen rase om man vil være tryggere. Dere må gjerne velge en amstaff som familiehund, for stort sett går det bra, men det er kanskje ikke godt nok hvis man prioriterer sine familiemedlemmer fremfor behovet om å eie en muskelhund som dette. Det går stort sett bra å kjøre uten bilbelte også... At det stort sett går bra i de aller, aller fleste tilfellene bør ikke være en hvilepute...

Caroline skriver:

Amstaff kjempe farlig.Hjelpe meg! Jeg leser igjenom alt som blir skrevet her og jeg må bare le av folk som skriver at Amstaff er kjempe farlig! jeg sitter her nå med ei Amstaff tispe og ei Pitbull tispe å må si at jeg kunne ikke ha hatt bedre hunder. Jeg har hatt denne rasen før også! Dere som sitter der å sier at di er så farlige og upålitlige vet ikke hva dere snakker om..en vær hund kan være upålitlig! du leser oftere om andre hunde raser som går til angrep på barn elr sin eier enn en Amstaff!I USA bli disse rasene brukt til rehablitering for unger som har downsyndrom,er autister elr er syke på andre måter fordi at di faktisk er så pålitlige at man kan ha di sammen me andre barn og syke!Å du som skriver at rottweilere ikke er farlige og amstaff er mye farliger...det er tull! en rottweiler kan være farlige om ikke farliger..di er større og like massiv + at di har over ett tonn me trykk i kjeven så kan lett tygge av deg arma elr drepe deg om den vil det!syns ikke folk som ikke har hatt amstaff elr pitbull som hund skal åpne munnen sin å si noe for at di har vært uheldig ved et møte med en amstaff! kunne like gjerne vært en rottweilier elr en labrador som hadde angrepet deg! Mine to er rundt barn hele dagen..jeg har ei på gulve som er 11 mnd gammel som krabber rundt di to hundene hele tiden,hun klatrer på di,drar di i halen og ørene mens di bare ligger der og gjør henne ikke noe som helst! så ikke åpne kjeften din om en hund du ikke har noe erfaring om! sitter ikke her å gir noen leksjoner om en labrador selv om jeg ble bitt av en ifjor jeg helr,for jeg kjenner ikke rasen!

Josef skriver:

Jeg er overbevist om at det finnes en korrelasjon mellom amstaff-eiere og manglende kunnskaper om rettskriving. Fenomenet er ikke begrenset til innleggene på denne siden. Jeg refererer til et stort antall innlegg i norske hundeforum skrevet av amstaff- og pitbull-eiere. Rettskriving på internett er et kapittel i seg selv, men det er virkelig ikke så ille blant hundefolk flest. Flere som har tenkt det samme?

Trond skriver:

Amstaff er best.Om jeg er dyslektiker eller dårlig i grammatik har vell ingenting å si for om jeg er skikket til å hålde hund?? Desuten er det mange som skriver på dialekt så da blir man liksom unntatt norskloven. Jeg elsker amstaff og er stollt av å si det.

Caroline skriver:

Josef Muhammed det der var det mest teiteste kommentaren noen har skrevet Om det ble mye skrivefeil i det.Det der var det mest teiteste kommentaren noen har skrevet! Om det ble mye skrivefeil i detjeg skrev elr i hva andre sriver så har det ingenting med hunden å gjøre! noe så teit! Jeg blander trøderske ord i bokmål,derfor feil..men har ingenting med hvordan hunden min er! *ler* du må være noe for deg selv!

Piff skriver:

Amstaff-aktivister sriver mye rart om det å hålde hund ja, kunne ikke dy meg, josef har faktisk et poeng. Viktigste med en god nettdebatt er at den er saklig, litt srivefeil tåler vi. Amerikansk staffordshireterrier er en flott rase, men jeg lar meg ikke hisse opp av de som hetser rasen. Det er kanskje noe i det med at hund og eier ligner hverandre?

Caroline skriver:

grunnen er vell.Grunnen til at vi som eier disse hundene reagerer er jo for at det er akkurat sånne folk som hetser rasen som holder di ulovlige i Norge..Vi kjemper jo for å få di lovlige mens di igjen står på den siden der di skal holdes ulovlige! at man hisser seg opp er vell mer det at man blir engasjert av noe som står våre hjerter nære! ganske menneskelig vil jeg si. Sikker på at du ville gjort det samme om noen skulle begynt å diskutere noe som står deg hjerte nært!:)

Gjest skriver:

Fine hunder, ganske smarte, men veldig farlige i feil hender. Noe som er typisk for rasen, men som ligger utenfor hundenes egen kontroll, er i hvilke hender disse hundene havner. Alt for ofte idioter som får seg en amstaff, og dermed blir de veldig farlige, på grunn av måten eieren håndterer dem. Derfor ryktet, derfor alle dårlige episodene. Det er fine hunder i gode hender.

Pitbulls skriver:

Pass på hva dere sier.Amstaff er faktisk en ganske god rase, egnet som familiehund. Det er bare barnslig å gi ut rykte om at den er slem. Egentlig er dette en herlig hund. Dere hører faktisk på noen få enkelte individer som enten fikk hunden fra en dårlig oppdretter eller ikke visste selv hvordan en skulle behandle hunden. Faktisk så har jeg eid egne Amstaffer, faktisk 2 ganger. Den ene gangen hadde jeg en tispe, hun het Tinka (født i 1994), den andre gangen hadde jeg en hann, han het Theo (født i 2001). Jeg hadde Theo helt til rasen ble forbudt i 2004. De var ganske snille, mye snillere enn deres rykte sier. Ryktet er skapt av uvitende folk som burde skamme seg over hva de har gjort. På grunn av uvitende individer, mistet jeg min kjære amstaff, Theo. Jeg husker ikke helt hva som skjedde med ham, men jeg husker godt at de tok ham med seg, og jeg kunne ikke eie ham lenger... Men jeg trur han kanskje ble avlivd. Stakkars Theoen min, vi ble bare 3 år gammel før vi måtte skilles...Gråter ennå over at vi tapte slaget...

Camilla skriver:

melding til Hundeeier med bakkekontakt, Ingvard og mange andre.Dette er bra hunder og dere burde respektere dem. Her snakker vi ikke bullshit om hunden, okay? Her snakker vi om en fin og intellegent hunderase, som dessverre er forbudt. Og så er det denne dumme sammenligninga med menneske. Dere framstiller som om alle mennesker i hele verden er verdens snilleste. Det finnes jo mange tusener av mennesker som er slemmere enn disse hundene! Jeg synes ærlig talt at dette er som å stenge ute en golden retriever, bare på grunn av at den lekebiter. (Ikke akkurat sånn da.)

kallenavn skriver:

Folk flest.Folk lærer av hverandre. noen lærer at rasen er farlig andre lærer at det er verdens beste.. derfor blir dette alltid en evig diskusjon. det jeg synes er at man skal ta en hund for og være hund å en katt for en katt.. fugl og fisk er to forskjellige dyr.. At noen er mere aggressive en andre er jo naturlig blandt alle jordboere.. Jeg har en amerikansk bulldogg og jeg synes han er en hund. han er kjempe snill, synes jeg.. han er skummel synes noen, men de fleste er kjempe nysgjerrige på han og synes han er kjempe pen å snill.. det samme med staffer.. noen har de fordi de er så jævla tøffe.. men mennesker kunne ikke hatt de i det hele tatt og rasen ville aldri levd i 2011, hadde rasen vert ustabil og farlig.. Men en ting, som er et viktig element her, Hunden er en kjøtt eter. Vi er plante etere. Vis du vil diskutere det, så ta en kikk og sammenling deg selv med en hund først..

jordboer skriver:

"Hunden er en kjøtt eter. Vi er plante etere." Hvilken planet kommer du fra, kallenavn? Her jeg bor spiser de fleste mennesker kjøtt, og har gjort det helt siden opprinnelsen ca 200.000 år siden. Innlegget ditt er jo helt meningsløst!

lucky13 skriver:

skjerp dere da.når ska folk våkne opp egentlig.dere der ute som går og sier at amstaff er farlige og drapsmaskin og alt det svada greiene får vel finne no annet og skrive om enn og tråkke ned på en stakars amstaff. gi dere folkens. alle hunder kan vere farlige og drapsmaskiner! det er hvilken type eier som har den og hva den blir trent til. til og med en golden,boxer,puddel kan gå på og drepe deg hvis den vil det. hvis du stenger en puddel inne på et trangt rom og lar den gå uten mat og drikke.når du da slipper den ut og hvis den da blir agresiv så går den faktisk rett i strupen på et menneske.og det er for og drepe. finn på no annet og tråkke ned a folkens.jeg syns faktisk amstaffen skulle hvert lovlig i norge jeg da. det er utrolig mange amstaffer i norge fortsatt.men er reg som en annen rase.kjenner mange jeg som har det.og det er en fantastisk familie hund.

Anine skriver:

alle hunder kan bite, ikke bare amstaff.vi har en fettern min eier en ammstaff og den er verdens snilleste hund. det blir for dumt og si at amstaff er en draps hund og sette alle under en kategori. du kan ta å åpne munnen på hunden, dra den i helen sette deg på den ( detta er det selvfølgelig barna som gjør) og han har aldri gjort noen noen ting. jeg har en mindre hund, så fort den bjeffer på amstaffen legger amstaffen seg ned og gjør ingen verdens ting. den hilser på alle mennesker. den bjeffer når den møter nye dem blir redde men når de går bort er det første den gjør er å hoppe på dem for å prøve å slæike dem i annsiktet for den elsker mennesker. så dere kan ikke si at amstaff er en farlig rase for alle er ikke like

Birkas følgesvenn skriver:

Livsfarlige dyr.Vi møtte 2 på tur i Gjøvikmarka., hyggelig jente, men begge bikkjene knurret og dro i kjettingen mot bikkja vår. Kjerringa som hadde vår. I bånd ble skikkelig skjelven etterpå. Sjøl gir jeg blaffen i slike bikkjer bortsett fra et motbydelig kvitt slev som de omgir seg med! Disse bikkjene må i alle fall dresseres omhyggelig. Men kan noen fortelle meg hvorfor i alle dager noen skal holde slike dyr? Disse kamphundene og rottweilere er avlet fram for å være drapsmaskiner, og slik viser det seg å være i praksis..

staffe skriver:

barnevennelig.ser det er flere trangsynte nordmenn med sky laper tred langt over øynene ser også det er noen som stiller spørsmål om dem er barne vennelig, vell ja akkurat nå ligger amstaffen min aron i senga til jentungen å passer på henne mens hun sover på dag tid leker dem godt sammen å min erfaring her er at det er aldri jentungen jeg er redd skal bli skadet men heller omvendt at jentungen skal skade han, (sitat) Disse kamphundene og rottweilere er avlet fram for å være drapsmaskiner, og slik viser det seg å være i praksis.. fortell meng da hvordan min praksis er stidt i strid med det du sier? har du hatt en sånn drapsmaskin kansje? avlet til å drepe sier du? Amstaff har primært blitt avlet for sitt eksteriør og sine egenskaper som familiehund, mens apbt gjerne har vært avlet for sine bruksegenskaper. Amstaff og apbt kan imidlertid regnes som varianter av samme hund, der førstnevnte er mest homogen. Bruksområde Amstaff er en energisk, utholden og god brukshund. Den brukes blant annet som terapihund i enkelte land. kan også legge til at både pittbull å amstaffen kan bli brukt som politi hund, ettersøks hund, rednings hund, vakt hund, narko hund m.m. Lynne og væremåte Amstaff har normalt et mildt og tolerant lynne, men den kan være noe dominant overfor andre hunder. Rasen regnes som omgjengelige og menneskekjær, men den trives best når den får godt med mosjon og nok av psykiske utfordringer. En passiv hund kan bli en utfordring. Rasen egner seg derfor best for aktive mennesker som har solid erfaring.

thomas skriver:

her var det mye innlegg fra erfarne hundefolk.skulle gjerne sett han som ble angrepet av en amstaff i frognerparken, kan du ikke legge ut bilder av skaden? hvordan hadde innlegget ditt sett ut om det var en golden retriever som bet? har selv en amstaff tispe på 10 år, som aldri har "klikket". tviler sterkt på at dette vil skje på hennes gamle dager også. men du har vel dokumentasjon som kan bevise at alle hundeer av denne rasen vil klikke på et eller annet tidspunkt? media skriver ikke om det hvis det er en såkalt god familiehund som har bitt noen, men fakta er at amstaff aldri har vært i nærheten av toppen på listen over hundebitt i norge. det er også dokumentert fra raseklubben at antallet hunder i norge ikke har sunket etter forbudet. de blir bare gjemt vekk.hvordan kan man samenligne amstaff med løve og slanger?? hund er hund, forksjellen er sammensetningen av drifter i hunden. da må man sammenligne en chihuahua og golden med løver også da, for de er hunder de og, og hunder er rovdyr uansett rase. det finnes også raser som er lovlige i norge som er mye farligere for mennesker enn både pitbull og amstaff, men som er lovlige. dere som er negative til enkelte raser bør i det minste lese litt fakta og dokumentasjon før dere skriver inlegg ut ifra det bildet media har skapt. amstaff er en superhund. hvem som helst hund, uansett rase er farlig i feil hender. innføring av obligatoriske kurs for hundeeiere er mer fornuftig enn å forby enkelte raser. takk

Egil skriver:

"innføring av obligatoriske kurs for hundeeiere er mer fornuftig enn å forby enkelte raser." takk thomas, skriver under på den. Streng bøter for å ikke plukke opp etter hunden burde også vært innført, ekstra penger i statskassa, mindre dritt under skoene mine. De som fra før ikke liker hunder, gjør det i enda sterkere grad på grunn av uansvarlige hundeeiere. Klarer man ikke den lille oppgaven det er å plukke opp etter hunden, hvordan skal man da forvente at de klarer å gjøre alt som er enda mer krevende i et hundehold?

Gjest skriver:

Det handler som regel ikke om hunden, men eieren! Ja disse er avlet til kamp, men dette kan trenes bort ved at eieren sosialiserer hunden sin og ikke lar den bite når den er liten. De er verdens fineste hunder, og skal visstnok være utrolig glad i barn!

Staff eier skriver:

Forbudt grunnet uvitenhet.Har selv en a Staff, trur folk flest rundt om har glemt at på 70 tallet så var dobermann ulovlig, så kom rottis på 90 tallet og nå i 2000 tallet så er pit og Staff syndere. Det fins for mange mennesker med for liten erfaring og kunnskap om hund rundt om. Og man ser jo at ofte så er dette hunder som blir eid av folk i dårlige kretser som har kun en slik hund for utseende sin skyld. Dette var kåret av mange hunde eksperter som beste hunden av de alle, utenom på et punkt. Vakt hund. Dere kan komme til meg, knuse vinduet hoppe inn og der kommer min Staff til og stå og vente på dere med store tenner og en kjempe tunge som kommer til og slikke dere til døde. Da de ble avlet som kamp hund så ville ikke de at denne type hunder skulle fly på mennesker grunnet de satt i ringen sammen med de. Men vær påpasselig med andre hunder. Sosialisering fra tidlig alder er et must. Ja de er utrolig sterke, men la hunden bruke den styrken og den stamina den har fått til noe annet. Trekk konkurranse er en fin ting. Mange uten erfaring og kunnskap ser kanskje på dette som feil, men disse hundene lever for og blidgjøre deg og de elsker utfordringer. Samt en sliten hund er en rolig hund. Husk dette, dette gjelder alle hunder. Mosjon, disiplin og lek. I den rekkefølge.

Gjest skriver:

Amstaff: En rase som ble offer for popularitet i feil miljø.Til staff eier: Problemet er at hvis vi gjør disse hundene lovlig, så er det overhengende sannsynlighet for at de vil bli populære blant uansvarlige hundeeierne. Ser ingen grunn til at ikke ansvarlige eiere som deg skal kunne håndtere disse hundene som deg på en god måte, og det er nok heller ikke det som bekymrer politikerne. Vi er vel alle enig i at gemytt er rasebetinget til en viss grad, og at amstaff har et gemytt som passer dårlig sammen med uansvarlige eiere. Ja, selv en golden retriever kan bli en tikkende bombe blant uansvarlige, men det er en vesentlig gemyttvarians som man må ta hensyn til, noe annet ville vel vært å fornekte sannheten? Det faktum at rottweiler er lovlig samtidig som amstaff er ulovlig er imidlertid et paradoks. De er begge svært farlige hunder i feil hender. Da vil noen kanskje argumentere med at schæferhund er vel så farlig. Ja, det kan den være, men mitt inntrykk er at den i dag ikke samme appell til de belastede miljøene som amstaff/pitbull. Dessuten har rottweiler-miljøet vært svært flinke til å være politi ovenfor sitt eget miljø, og de fleste rottweiler-oppdrettere er svært nøye med å påse at disse hundene ikke havner i feil hender. Det samme kan ikke sies om amstaff-miljøet, der store deler av avlen foregikk nettopp innenfor de belastede miljøene (selv om det også der var mange flinke oppdrettere). Dobbermann tror jeg ikke har noen appell lenger til disse miljøene, oppdrettere har derimot ødelagt en svært skarp og god vakthund med en mye mildere versjon enn den som eksisterte for noen år siden. Det er synd hvordan gode hunderaser med spesifikke egenskaper ødelegges av folk som ønsker å endre bruksområdet til en hund også. Amstaff ble jo etter hvert avlet for å være den perfekte kamphund, en bruksoppgave som i dag er overflødig, og det gjenstår dermed et stort avlsarbeid videre for å gjøre disse hundene funksjonelle i samfunnet. Det er naivt å tro at amstaff skal bli tillatt igjen ved å komme med påstander som at den vil slikke innbruddstyver til døde. Amstaff er veldig hunde-aggressiv, og dette i kombinasjon med at de appellerer sterkt til dårlige miljøer utgjør en farlig kombinasjon. Om alle oppdrettere og eiere av amstaff her i landet hadde vært like ansvarlige på den tiden de var lovlige, så ville vi ikke hatt noe problem. Hvordan ser du for deg at disse problemene skal løses? Det ideelle hadde jo vært at bare skikkede/ansvarlige hundeeiere fikk tilatelse til å holde hund. Vi har noen lover på dette allerede som går på dyrevelferd etc, men om man skulle overholdt dette i praksis ville det kostet samfunnet svært mye penger. Hvem skal betale dette? Skattebetalerne som overhodet ikke har noen interesse for dette temaet, eller miljøet selv? Jeg skjønner frustrasjonen til alle ansvarlige oppdrettere som har et lidenskapelig forhold til denne rasen, men dessverre kommer dere ikke med noen konstruktive forslag og gode grunner til at forbudet skal oppheves. Dermed blir alt som før, og utad ser dere ut som en gjeng med tafatte sytekopper. Rasen ble forbudt delvis på grunn av fordommer, men også på grunn av reelle problemer her i Norge knyttet til de dårlige miljøene. Hva skal man gjøre for at hindre at disse hundene igjen kommer i feil hender, og hvordan skal man gjøre det uten at det koster sammfunnet mye penger? Det må miljøet svare på hvis man i det hele tatt skal håpe på respons fra politikerne.

Tidar skriver:

Ikke vær naiv.Dette er firbeint fandenskap skapt, avlet og eid av tobeint fandenskap. De som snakker om at det kommer an på eieren overser glatt det faktum at 999 av 1000 AmStaff-eiere er folk med ekstremt dominansbehov som aldri hatt skulle hatt dyr. På Hundehjørnet i Frognerparken har jeg selv opplevd bolegutter og fengselsfugler med AmStaff, American Bulldog (kamphundvarianten) og degenererte Rottweiler-varianter som har gjort det umulig for vanlige vennligsinnede hunder å ferdes der. Og har også opplevd den voldsomme sorgen en 16-årig jente som fikk sin konfirmasjonsgave (Schäfer) drept av en av disse satanbikkjene. Dessverre er det ikke tillatt å avlive disse tobeinte monstrene, men det firbeinte faenskapet må vi iallfall bli kvitt.

Gjest skriver:

Amstaff - Feilaktig forbud.Jeg registrerer at det er mange meninger om Amerikansk Staffordshire terrier her som tydeligvis er basert på manglende kunnskap. Jeg har vokst opp med hund i familien og har erfaring med Schæfer, Doberman, og sist men ikke minst Amstaff! Som alle terriere er også Amstaffen en ganske sta og krevende hund - og ikke egnet for uerfarne hundeeiere. Når det er sagt må det tillegges at denne rasen har et lynne som er langt bedre enn tidligere nevnte raser. Som dessverre så alt for mange tar feil av (medieskapt framstilling) er ikke denne rasen avlet fram for hundekamper, men villsvinjakt. For de av leserne som ikke er klar over det, krever denne formen for jakt en hund med en usedvanlig god psyke og et særdeles godt mot. På bakgrunn av denne rasens eksepsjonelle psyke har dessverre dårlige mennesker valgt å bruke disse hundene i kamp. DET KAN IKKE PÅPEKES TYDELIG NOK; HUNDEN KAN IKKE KLANDRES FOR EIERENS HANDLINGER! Vi har nå den andre Amstaffen i rekken - og det blir dessverre den siste i rekken hvis ikke dette feilaktige forbudet blir opphevet.

Gjest skriver:

Farlige bikkjer.Disse hundene er trent for å kjempe til døden. Sier seg selv at gemytten ikke er forenelig med vanlige sivile sitt hundehold. Det er som med automatvåpen. Jaktvåpen kan også drepe i feil hender, men et automatvåpen kan gjøre mye mer skade og kan ikke legitimeres i andre hensyn

Vanja skriver:

Amstaff og pitbulls.For ca 1 år siden begynte jeg å trene en amstaff som på den tiden var nesten 10 år gammel. Han var tidligere aggressiv mot andre hannhunder. Etter vi begynte treningen har han blitt snill som et lam mot alle hunder, katter og høner. Aldri problemer med han. Da han var ca 9 år gammel fikk vi en pittbull tispe. Hun var på den tiden ca 1,5 år. Også henne trente jeg i grunnleggende lydighet. Noen snillere raser enn de to er det sjelden jeg har vært borte i. Begge to elsker barn, er lydige og flotte hunder! Forbud mot disse rasene er et paradoks! (jeg har stortsett erfaring fra schæfere og dobermen)

Gjest skriver:

Kamphunden.Amstaff er en typisk kamphund, hersker liten tvil om det. Det som er farlig med slike "rolige " hunder som " elsker barn" er at de er rolige inntil det klikker for dem, da er det ingenting som stopper dem, jeg tar i samme slengen med rottweiler, en farlig hund som til og med kan vende seg mot eier etter 6-7 aar, nei, dette er ikke bikkjer for familier!

Petter skriver:

Hatt fire amstaffer.Utrolig flotte hunder alle sammen! Må selvsagt ha mosjon og sosialisering som alle andre hunder, men det er ikke noe problem å få fine hunder av denne rasen. Forbudet er tuftet på uvitenhet og feil grunnlag. Hadde disse da jeg bodde i USA, og er ikke i tvil om at jeg vil ha typen når de blir lovlige i Norge igjen:)

Gunn skriver:

Amstaff,,,,,.For og være helt ærlig så har jeg hatt Amstaff. Jeg hadde 2 barn som var små. og for og være helt ærlig så har det med EIGERENE og gjøre. du kan like godt få en manchesterterrier like sint om ikke ennå mer sint enn en amstaff. jeg har hatt german shepard manchester terrier samt dogo canario.. men den enkleste lettlærte rasen jeg har hatt er faktisk Amstaff, de er snille familie kjøre og de blir som eigerene oppdrar de. men rasen har falt i feil hender desverre og det går ut over hundene og eigerene. skal dere ha en flott lettlært hund så er amstaff og annbefale. ( snakker av erfaring ) lykketil alle sammen. får jeg tak i en tii så tar jeg en. min ble nemmerlig kaldt pysa. der ser dere hva navnet betyr også. jeg går IKKE og roper på BROWN SUGAR thats it. beste hunden jeg har hatt i hele mitt 47 år gamle liv. mvh Gunn

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]