Amerikansk akita

Amerikansk akita hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Amerikansk akita hunderaser.

Amerikansk akita, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, amerikansk, akita

Amerikansk akita: Her kan du lese mer om rasehundene Amerikansk akita her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Amerikansk akita tilhører FCI gruppe 5 (Spisshunder og primitive raser) seksjon 5 (Asiatiske spisshunder og beslektede raser) og nummer 344.

De misbrukes dessverre i hundekamper, til tross for at det finnes forbud og lover mot dette. Blir regnet som en av de nordlige hunderasene. Rasens opprinnelsesland er U.S.A.. Amerikansk akita røyter forholdsvis lite. Omtales ofte som vennlige mot barn, men hunder og barn bør alltid være under oppsyn av voksne når de er sammen. Noen hunder vil kunne få problemer med hoftedysplasi. PRA er et kjent problem hos enkelte individer av denne rasen. Andre helseproblemer er problemer med knær og ledd.

Amerikansk akita går også under navnet Grand chien japonais. Polsk navn er Akita amerykanska. Amerikanakita kalles den på finsk. Spanjolene kaller den for Akita Americano. I Frankrike sier de Akita americain. Rasen heter på engelsk American Akita.

Mirjam skriver:

American Akita.Norsk American Akita Klubb Er en medlemsklubb under Norsk Kennel Klubb og følger deres retningslinjer. Klubben har til formål å ivareta hundens og hundeholdets interesser vedrørende rasen American Akita, samt å bidra til å fremme positive aktiviteter med hund og utviklingen av American Akita som rase. Norsk American Akita Klubb skal også arbeide for etisk og praktisk riktig behandling av hunder, og for at avl av hunder skjer i ønsket retning, både når det gjelder rasestandard, rasenes sunnhet og mentalitet. Klubben skal være med å spre kunnskap om rasens egenskaper, oppvekst, helse og pleie, samt skape og beholde gode relasjoner mellom omverden, hundeeiere og hundehold.. www.american-akita.no

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]