Afghansk mynde

Afghansk mynde hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Afghansk mynde hunden.

Afghansk mynde, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, afghansk, mynde

Afghansk mynde: Bli kjent med hunderasen Afghansk mynde nå.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Afghansk mynde har gruppe 10 (mynder) seksjon 1 - langhårede og frynshårede hunder - nummer 228 i klassifiseringen til FCI.

Afghaneren ble tidligere brukt som jakthund, der hurtighet var et viktig element i jakten. I dag er de først og fremst selskapshunder. Hunderasen kommer fra Afghanistan. Bør ha daglig pelsstell. Krever mye fysisk trening. Enkelte hunder kan bli plaget med hoftedysplasi (HD). Kan få katarakt. Ganske slank. Denne rasen er langhåret. Forventet levealder for Afghansk mynde er 14 til 16 år.

Det polske navnet til hunden er Chart afganski. Rasens finske navn er Afgaaninvinttikoira. I Spania heter disse hundene Lebrel afgano. Tazi kalles den i Italia. Frankrike bruker Lévrier afghan. I Tyskland kalles de disse hundene for Afghanischer Windhund. Afghanhund er det svenske navnet. Engelsk betegnelse er Afghan Hound.

Crazy skriver:

Mot de den kjenner og er glad i er denne hunden hengiven og lojal til det ubegripelige. Overfor fremmede er den litt mer reservert og skeptisk av natur, men ikke på noen måte uvennlig. Afghaneren er en familievennlig og snill hund, som også er ganske flink med barn.

Gjest skriver:

Har 2 stk afghanske mynder. Den gjør ikke mye av seg innendørs, men med en slik pels må man regne med endel stell. Til gjengjeld tåler rasen godt kulde. Utendørs er det en svært livlig og aktiv hund, som gjerne jager naboens katt om sjansen byr seg. Den har fortsatt en god del jaktinstikt i seg, så den vil jage om muligheten er der. Den er imidlertid grei med andre hunder, men trenger en god del fysisk trening for å forbli harmonisk og trives maksimalt.

Pia og frodo skriver:

PS: I flere "tester" over hunde-intelligens har afghansk mynde kommet nederst... gunnen til det er at disse hundene er selvstendige og ikke svarer på samme måte på trening. De fortjenes ikke å bli stemplet som "dum" på grunn av dette.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]