Australsk gjeterhund

Australsk gjeterhund guide. Her finner du bilder av Australsk gjeterhund hunderaser.

Australsk gjeterhund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, australsk, gjeterhund

Australsk gjeterhund: Lær om hunderasen Australsk gjeterhund her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Australsk gjeterhund har blitt gruppert i gruppe 1 (Brukshunder, hyrdehunder, gjeterhunder) og seksjon nr.1 som er seksjonen for fårehunder, med rasenumer 342.

Disse hundene er egnet som gjeterhunder. Rasen kan brukes som vakthund. Rasen kommer opprinnelig fra U.S.A.. Har enormt med energi og trenger mye mosjon og trening. Intelligent hunderase. Disse hundene elsker å leke. Disse hundene er gjerne lettere å trene enn mange andre raser. Krever lite pelsstell. Barnevennlig hunderase, men hunder og barn bør alltid være under oppsyn av voksne når de er sammen. Må ha mye mosjon. Australsk gjeterhund kan i noen tilfeller utvikle spesielle helseproblemer. Rasen har enkelte individer som utvikler katarakt. Øyeproblemer er et helseproblem man bør være oppmerksom på hos Australsk gjeterhund Døvhet er et problem i enkelte avlslinjer. Den forventede levealder for Australsk gjeterhund er 12 til 15 år.

Australsk gjeterhund går også under følgende: Aussie, Spanish Shepherd, Pastor Dog, New Mexican Shepherd, California Shepherd, Blues, og Heelers. Det finske navnet er Australianpaimenkoira. Pastore australiano er Italias offisielle navn på rasen. Berger australien er hunderasens navn på fransk. Australian Shepherd er det engelske navnet.

Anne skriver:

Morsom og krevende hund.Min nydelige aussie er nå 7 år, og selv om jeg ikke ville byttet henne ut mot noe, så er det nok siste gang jeg har denne rasen. Jeg skaffet meg aussie fordi jeg ønsket meg en morsom treningskamerat. Hun har oppfylt forventningene på mye, men slettes ikke alt. Det positive er at jeg har et inntrykk at denne rasen er blant hundeverdnens største klovnehunder. Jeg ler så mye av denne hunden, og kreativiteten og spilloppen tar aldri slutt med en aussie i huset. Hun er et sjarmtroll uten like som elsker alle mennesker i alle varianter. I tillegg til min egen hund som ikke finnes reservert for mennesker, er dette heller ikke et trekk jeg har merket hos andre eksemplarer av rasen. Jeg har inntrykk av at aussier er som en blanding av schäfer og belgisk gjeterhund i gemytt, og har lite til felles med border collie som de ofte blir sammenlignet med. Å kalle en aussie for en enklere og roligere border collie blir hvertfall HELT feil. På mange måter er det nok mye mer krevende, selv om de tåler roligere dager bedre. Mange aussier synes jeg virker trege, tunge og umotiverte i konkurransesammenheng. Dette gjelder selvsagt ikke alle, men har absolutt vært tilfelle hos min tispe. Ungdomsårene var veldig krevende og jeg er glad for at jeg hadde mye tid til å jobbe med hunden den gang. Som en ren familiehund der det hadde vært begrenset med tid til trening hadde ikke funket med denne hunden. Alt i alt har jeg fått en herlig hund, men velger nok noe ganske annet ved neste valp.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]