Chinese Crested hund

Chinese Crested hund raseinfo. Chinese Crested hund hunderaser.

Chinese Crested hund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, hunderase.com

Bilde: Hårløs Chinese Crested hund. Dato tatt: 09.12.2006. Opphavsperson: Tommy Gildseth

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Chinese Crested hund er i FCI gruppe 9 (Selskapshunder) og seksjon 4 (Hårløse hunderaser) med rasenummer 288.

Rasens opprinnelsesland er Kina. Er hundevennlig. Chinese Crested hund er ofte et bedre valg for allergikere som insisterer på å anskaffe seg hund til tross for allergien. Vær oppmersom på at alle hunder kan forårsake allergiske reaksjoner. Klarer seg dårlig i ekstrem kulde. Chinese Crested hund røyter ikke så mye. Lite behov for pelsstell. Chinese Crested hund er en rase der noen individer er kjent for å få helseproblemer. Solbrenthet, beskyttes mot sterk sol. Den forventede levealder for Chinese Crested hund er 10 til 12 år.

Chinese Crested hund går også under følgende navn: Chinese Hairless, Chinese Powder Puff with veil coat. Hunderasens navn i Finland er Kiinanharjakoira. Italienere kaller den Cane Nudo Cinese. Fransk navn er Chien chinois à crête. I Storbritannia kalles den Chinese Crested Dog.

Miriam skriver:

Hei.Jeg har ikke en selv,men jeg kjenner en som har det og ønsker meg det selv.De knytter seg veldig til en enkelt person og litt mindre til andre rundt.(ikke mye da)De blir fort nervøse og liker ikke å være alene.Kjempefine hunder med intelligente blikk.De fleste er veldig glad i å bli holdt og være på fanget.Dilter etter deg over hele huset :) utrolig fine hunder! Jeg håper jeg får en Kinesisk nakenhund i nær fremtid.

Gjest skriver:

Hei Min Chinese Crested er 12 og et halvt år. Hun heter Wendy og er fremdeles veldig sprek og kvikk. Kjøpte henne av en seriøs oppdretter som setter sunn avl og helse høyt. Wendy hadde premierte foreldre og vi tenkte at hun skulle få bli med på utstillingsstevner av og til. Oppdretter sa klart i fra at disse hundene ikke måtte holdes av små barn i hendene da de er meget ivrige små hunder, som blir svært glad. Barn som holder disse hundene bør sitte på gulvet da fallhøyden ikke er stor hvis de faller/kravler seg ut av armgrepet. Til tross for at jeg visste dette datt min lille Wendy som 4 mnd hvalp nettopp ut av hendene til et barn, og brakk foten sin. Vi fikk henne til dyrlege og foten ble "gipset". Foten leget seg, men ble litt svai så utstillinger ble det ingenting av. Uansett har Wendy hatt et godt liv og er elsket av alle. Jeg har hatt små og store hunder i mitt liv, men INGEN har vært så klok, snill og intelligent som denne lille skapningen. Hun forstår alt som blir sagt. Håper vi får beholde henne frisk lenge til tross for en høy alder på denne rasen! Tone

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]