Carpathian Sheepdog

Carpathian Sheepdog hunder. Les om Carpathian Sheepdog hunderasen.

Carpathian Sheepdog, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, carpathian, sheepdog

Carpathian Sheepdog: Få info om hunderasen Carpathian Sheepdog her.

21. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Kan brukes som gjeterhund. Dette er en hund som har blitt brukt som flokkbeskytter. Rasen kommer fra Romania. Generellt på vakt ovenfor fremmede. En massiv og kompakt hund. Lang hale. Langhåret pels. Levealder for Carpathian Sheepdog er 12 til 14 år.

Rasen har flere alias. Andre brukte navn på Carpathian Sheepdog er Ciobanesc Romanesc Carpatin, Romanian Carpathian Shepherd Dog, Rumanian Sheepdog, Romanian Shepherd Dog, eller simpelthen bare Carpatin. Frankrike bruker Berger roumain Carpatin.

Øyvind skriver:

Erfaring med Carpathian Sheepdog.Vi over tok en hund som ble sagt at skulle være en blanding av Leonberger og noe "annet". Hunden var adoptert fra ett avliving senter i Romania. Det viste seg fort at hun ikke har samme lynne som en Leonberger, da hun viste vakt instinkt og aggresjon mot fremmede som nærmet seg litt for nære tomten. Vi begynte å undersøke nærmere og har kommet fram til at dette må være en ren-raset Carpathian. Hun er snill og god mot familiens medlemmer, dette inklusive katten, men har ett veldig forsvars instinkt. Hun elsker å være ute og vil ikke inn på natten, men det er ikke noe problem og hun er stort sett stille å snill når hun får lov til å ligge på terrassen å nyte utsikten og fundere over livet. Hun trenger å børstes regelmessig og en dusj eller et bad regelmessig, da lukten kan bli relativt stram om hun er ute i regnvær. Hun trenger mye mosjon og tre til fire turer om dagen gjør henne godt, hvor av en må helst være en lengre tur på 1 - 2 timer. Så vi kan anbefale denne rasen til en aktiv familie. Kan også nevne at hun til dags dato ikke viser tegn til aggresjon mot barn. men som tidligere nevnt, har hun ett forsvars instinkt som vi gjerne skulle ha redusert litt, da det kan være vanskelig å ta i mot besøk. Mvh. Øyvind Dahl

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]