Cairn Terrier

Cairn Terrier raseinfo. Cairn Terrier rasehund.

Cairn Terrier, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, cairn, terrier

Cairn Terrier: Her kan du lese mer om rasen Cairn Terrier her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Cairn Terrier har blitt gruppert i gruppe 3 (Terrier) og seksjon nr.2 - småterriere - med rasenumer 4.

Denne hunderasen kommer fra Skottland. Cairn Terrier røyter minimalt. Pelsen bør stelles daglig hos disse hundene. I mange tilfeller en barnevennlig hunderase. Cairn Terrier har få kjente helseproblemer som er spesifikke for rasen som sådan. Hudallergi. Stående ører. Levealder for Cairn Terrier er 12 til 15 år.

Det finske rasenavnet er Cairnterrieri.

emilie skriver:

Flokken er best.Jeg har en cairn på 6 år, og det er en rase som absolutt kan vike fra standarden i adferd og utseende. Den er en terrier, noe som vil si at de er sta, men omtalt som den minst stae av rasen. De er jegere, men holder seg til katter, ekorn, rotter og i noen tilfeller lemmen. Min hund liker å bade, men det er ikke vanlig å se en badeglad cairn. En cairn liker også å slappe av,helst oppe i sofaen, med alle fire bein i været. Min hund foretrekker å ligge i mellom mine bein, med hodet godt plassert på magen min. De er ikke noen kosehunder, men de er veldig knyttet til flokken sin. Cairnen må nappes, for den røyter ikke. En cairn terrier er en morsom, robust og uforutsigbar rase, så enkelt som det. Rasen er en god familiehund, som ikke krever så mye mosjon, men som alltid er med på leken. Et godt valg.

Familie hunden skriver:

Familie hunden.Vi er en familie på 4 stk. som har en Cairn Terrier på 2 år. Han er som sagt sta men hører etter når det gjelds. Cairn terriene er veldig nysgjerrige og vil altid ut på nye eventyr. De første årene er denne rasen vill men etter år så blir de rolige. De er veldig glade i og gå tur og å være ute. Denne rasen er også veldige lettlærte som lærer seg komandoer fort, men øving må til. Disse hundene er en perfekt familiehund til de som liker å være ute eller har en hytte ppå fjell eller andre plasser med mye uteplass.

Familie hunden skriver:

Altid lojal.Cairn Terriere er også en kosete hund som liker seg i en seng eller en sofa. De er ikke så stor fan av mye kosing på en gang men i varierte doser. De liker best en klapp på magen. De er veldig glade i nye mennesker men er veldig beskyttene mot eiern(e) sine. De er glade i ros og kosestemmer, men for mye blir for mye. De er glade i og høre mørke stemmer også, ihvertall hannhunder. Disse hundene er glad i mennesker, barn og andre små hunder. Rotwiler og Cairn terriere er ikke en bra kombinasjon pga. blikk, knurring og hvem som er sjefen.

Best skriver:

Verdens beste venn.Vi er en familie på 4 for anskaffet oss en cairn terrier i år 2000. En helt fantastisk skapning som er med på alt. Den biter ikke, spiser ikke sko, men er utrolig glad i godteri! Liker å få ros og premier for det den gjør. Har alltid vært med på lange turer i skog uten problemer og er alltid blid og glad. Det er alltid koselig å se hvor glad han blir hver gang vi går inn døra eller hver morgen når vi står opp. Han er alltid klar til å kose og hilse på kjente og ukjente. Men han er selvfølgelig alltid mer glad for å se dem han vet han kjenner godt. I nabohuset har vi en barnehage, hvor vi ofte har tatt han med ned til. Han er glad i barn men er ikke for voldsom mot dem. Han klarer å begrense seg fordi han sikkert skjønner at dette kun er barn og ikke voksne. Men han trives som sagt best med kjente fjes. Nå som han er i sitt 13 år har han begynt å bli gammel! Han har hatt mange operasjoner oppigjennom årene da han f.eks hadde nyresten i understellet som ble fjernet. Han har fjernet noe i ryggen fordi det ble for liten plass for en såpass liten hund. (Dette er vist en "svakhet" på denne rasen). Vi har fjernet to klumper i rumpen hans, som bare vokste og vokste helt til han beit hull i den og blodet stod! Huff. Han ble også angrepet av 2 katter i alderen av 12 år, hvor han ble så dårlig at han måtte inn til legen å få masse sprøyter. Han er nå så fin og frisk som ny. Vi hadde en skjekk på han rett før katteangrepet hvor de mente han likesågodt kunne vært 6år. Ørene var fine, tennene, helsa osv. Det eneste er at han begynner å få grå stær men gærer ikke noe synlig preg av dette enda. Han er blitt litt dauere på turer osv, og bestemmer egentlig selv hvor langt han vil gå. Kan også ligge mye inne og bare hvile en dag. Det kan også sies at han til tider kan bli litt masette om kveldene før leggetid. Dette sier dyrlegen er fordi han begynner å bli gammel og at de da kan ha drypp osv. Hun mente derfor at det kunne komme av dette, og at han ville roe seg etterhvert. Dette stemte, og han er nå så rolig og snill som et lam! Men alt i alt er dette absolutt en god og kjærlig hunderase. Jeg angrer ikke et sekund på at det ble han! Jeg er utrolig glad i han og det kommer til å falle uttallig mange tårer når han går bort. Han har vært min trofaste venn i snart 13 år, noe jeg er kjempeglad for. Ingen er så god som han ! ANBEFALES PÅ DET STERKESTE!

Gjest skriver:

øreproglemer.hei.vi har en cairn terrier med store proglemer ørene.veteriner foreslår oprasjon pga.trange øreganger? i.

Anine skriver:

Fantastisk rase.Dette er en hunderase med et helt fantastisk gemytt som er med på alt. Alltid i godt humør, bjeffer lite, ikke aggresiv i det hele tatt og veldig eventyrlysten. Det er derimot en sta hund som krever en bestemt eier for å gjøres lydig og det er veldig mye pelsstell. Utrolig barnevennlig da barna kan gjøre så og si hva de vil.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]