Breton

Breton med foto og video. Se mer om Breton hunderaser.

Breton, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, breton

Breton: Lær om rasehunden Breton her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser A-C

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Breton er i gruppe 7 (Stående fuglehund) seksjon 1 - kontinentale pointertyper - rasenr.95 i FCI sin klassifisering.

Kan brukes til å lokalisere byttet under jakt. Hunderasen kommer fra Frankrike. Breton røyter lite. Er barnevennlig, men enhver hund kan utgjøre en trussel, og barn bør være under oppsyn når de leker med hunder. Krever mye fysisk trening. Srpø oppdretter om problemer relatert til grønn stær hos denne rasen, da dette kan forekomme i enkelte avlslinjer. Forventet levealder for Breton er 10 til 12 år.

Andre navn på rasen Breton er Brittany, Epagneul Breton. Hunderasens navn i polen er Epagneul Breton. Bretoni er det finske navnet på rasen. Spansk navn er Spaniel Bretón. Epagneul Breton er den italienske betegnelse. Ã?pagneul breton er det franske navnet. Tysk betegnelse for rasen er Epagneul Breton. Brittany Spaniel er det engelske navnet.

Gjest skriver:

Kjærlig liten jakthund.Vi har hatt Breton i mange tiår i familien, hvor et individ har vært avvik. På grunn av dette har Breton vært den rasen jeg har hatt mest med å gjøre. Personlig liker jeg en utfordring i hundeoppdragelsen, noe Bretonen absolutt ikke gir meg (derfor får de 4, og ikke 5, hos meg). Den er lærevillig og lærer utrolig fort. Det tar ikke mange ganger med repetisjoner før Bretonen har lært seg et mønster. De er modige på jakt, men i hjemmemiljø vil de være "sytete". Tror de at de kan få vondt, skriker de (de kan skrike om en hund kommer løpende mot dem i lek), og de skriker, halter, osv., lenge før det faktisk er vondt. Smertetoleransen er ikke stor på denne rasen. Jeg har selv en annen rase, med utrolig høy smerteterskel, hvor han ikke sier ifra før noe er ekstremt vondt, og da er det ofte krise med en gang. Etter å ha merket forskjellen, vet jeg godt hva jeg selv foretrekker. Jeg vil heller ha en hund som skriker fordi du var borti foten på tur, og den trodde du kom til å treffe hardere, enn en som ikke sier ifra før du må løpe til dyrlegen og må ha daglige sjekker fordi man ikke kan stole på dens smertegrense. Noen liker dog ikke dette, og det er helt OK. Det er smak og behag om du synes dette er en positiv ting. Det er absolutt mye futt i rasen, og det er viktig å være klar for å gå mye tur om man skal ha seg en Breton. Ikke slipp en breton som enda ikke er trent på fugl løs i skog. De lærer seg mønster såpass raskt, at de kan finne på å jakte på egen hånd på fugler de ikke skal jakte, og plage fugler de ikke skal når de er løse. Sørg for at hunden vet hva den skal gå på og ikke før den får gå løs, og frem til da bruk langline eller ha den i bånd. De er fantastiske på jakt. Selvfølgelig har dette også noe med linjene å gjøre, men Bretonen, så lenge den vet hva den skal gå på, utfører utrolig godt på jakt. Det skal dårlige jaktår til, eller en dårlig skytter, for å ikke få gode resultater med en breton på laget. Bretonen er utrolig god på det den gjør. Den er også en fantastisk familiehund om den får trimmen sin. Som alle andre hunder vil den nok bli destruktiv om den ikke får nok trim, men dette er noe som er viktig å tenke på når man skaffer seg en fuglehund. De er kosete, og kan ofte forvirre seg selv med "lapdogs". De fleste bretoner, om man stiller, behøver stuss. Dette er ikke nødvendig om man ikke stiller. Noen ekstra fakta: Den heter ikke lengre Brittany Spaniel på engelsk, da spanieltittelen er tatt bort, så den heter kun Brittany. Det er den minste stående fuglehunden. De lange ørene i forhold til hodet gjør den utsatt for ørebetennelse. Vær obs på dette og nøye med rens.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]