Fransk bulldog

Fransk bulldog Erfaringer om Fransk bulldog hundene.

Fransk bulldog, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, fransk, bulldog

Fransk bulldog: Les mer om hunderasen som heter Fransk bulldog her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser D-F

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Fransk bulldog har FCI inndeling 9 som er selskapshund gruppen seksjon 11 (Små molossertyper) nr 101.

Hunderasen kommer fra Frankrike. Er hundevennlig. Lite pelsstell. En rase som først og fremst bør unngås i familier med små barn. Fransk bulldog har noen rasemessige plager med helsen. Øyeproblemer er ikke uvanlig hos Fransk bulldog Enkelte hunder vil kunne få åndedrettsproblemer. Rasen har stående ører Kort hale. Forventet levealder for Fransk bulldog er 10 til 12 år.

Fransk bulldog blir også nevt under andre navn: Bouledogue français. Det polske navnet til hunden er Buldog francuski. I Finland kalles disse hundene Ranskanbulldoggi. Den spanske betegnelsen er Bulldog Francés er den offisielle betegnelsen i Spania. Kalles på italiensk Bouledogue Francese. Hunderasen kalles Bouledogue i Frankrike. Hunderasens tyske navn er Französische Bulldogge. French Bulldog er det engelske navnet på hunderasen.

Maria skriver:

Dårlig helse.morsomme hunder, men mange i Norge sliter med dårlig helse. Det er et faktum, og mange "oppdrettere" som selger disse hundene skulle aldri fått lov til å avle. Jeg måtte avlive min franske bulldog på 2 års dagen hennes :(

Gjest skriver:

Fransk Bulldog.En Fransk bulldog er en veldig søt og snill hund. Veldig familiekjær. Men ja, de har en del helseproblemer, og de promper betydelig mer enn andre hunder. Grunnen til at de promper så mye er fordi de er flate i trynet, så avstanden mellom nesen og nesebeinet er kort, da sluker de i seg mer luft, og derfor promper dem. Ellers kan rasen oppfattes som veldig utadvendt og vennlig. Men skal du ha denne rasen så finn en kennel som avler den, se på stamtavler, og hør med NKK (Norsk Kennel Klubb) hvilken kennel de foreslår, så får du best veiledning der.

Hanne skriver:

Fantastiske hunder.Fransk Bulldog er desidert den tøffeste og staeste hunderasen jeg har vært borti! Min oppdretter bare lo til meg når jeg spurte om tips til oppdragelse, og sa: "Man oppdrar ikke en Fransk Bulldog, man kompromisser med den". Nå har tulla vår blitt snart 3 år, og jeg kan være svært tilbøyelig for å være enig med henne; De gjør ikke noe de ikke vil av egen vilje. En konsekvent oppdragelse trengs med disse hundene. Når det er sagt, er det ikke noe som helt vondt i denne rasen, de er bare glad og fornøyd hele tiden. Vennlig mot alle mennesker, glad og husets store klovn. En STOR personlighet! Dessverre, er det veldig få eksemplarer av rasen som er 100% fri for sykdom.. De er plaget med huden, øyne, knær, albuer, hofter, allergi og pust. Vi er inne i vår siste fase med allergibehandling nå, og virker det ikke denne gangen, blir det nok slutten for henne. Hun plages fryktelig uten medisin, og den eneste medisinen som virker er steroider og diett. Vi har vært igjennom år med utprøving og ekstremt høye kostnader hos dyrelege, så nå håper vi det går vår vei. Målet er å få en symptomfri og lykkelig hund! Selv om vi har et veldig rasetypisk og særdeles flott eksemplar av rasen, blir det ikke avlet på vår hund pga allergi. Vi ønsker overhodet ikke å bidra til å videreføre hunder med slike plager, og håper at alle som har syke hunder tenker slik. Kanskje man om noen år får avlet frem friske eksemplarer? NKK burde også endre sine rasestandarder, og se på helse fremfor utseende nå. Det er helt sykt at superkraftige, korte snuter, masse rynker og korte, stutte hunder premiers høyt! Superkraftige hunder gir overvekt, som igjen gir hofte/kne problemer. Korte snuter gir elendige pusteegenskaper. Rynker gir hudproblemer og sopp. Korte, stutte hunder føder sjelden selv. Er det slike hunder vi vil ha??

bendik skriver:

MIN LILLE KOSE GUTT.Jag har en liten søt og koselig fransk bulldog og han har en så stor personlighet jeg elsker han over alt i hele verden, jeg ser på han som min egen søn, jeg anbefaler alle some vil ha hund og trenger noen i livet sitt som kan være der dem, og skaffe seg fransk bulldog :)

tulla. skriver:

Gammel Bulldog.Jeg kjøpte en Fr.bulldog i Spania på et sted med veterinærkontroll.Han er veldig stor, vert oppe i 19 kg, uten å være fet, iflg vetrinæren, men han har hatt en del kløe, prostataproblemer, operert og kastrert.Men verdens mest snille , stae,rare hunden min. Han blir 13 år i aug. ser at han snart må få hvile er mye trøtt. Og så promper han oss nesten ut av huset.. Det er det som er så vanskelig når man er glad i hunden sin. Et lite innlegg om mim lille Don Pedro.

Dame30 skriver:

Fransk kjærlighet:).Vi har en fransk bulldog på 6 år. Puster normalt og ingen sykdom. Ja han snorker innimellom når han sover i rare stillinger men det gjør andre hunder også og mennesker for den sak skyld! Vi har bare godt å si om denne rasen! Men har også sett flere som sliter men det er ikke bare fransk bulldog som gjør. De fleste raser har sitt. Men syns vi som kjøpere burde kreve mer av oppdretter. Kreve at helsen dems tas på alvor! Ingen vil da ha en syk hund! Nkk burde helt klart se på den rasestandaren og gjøre noe med det asap! For det finnes ikke bedre rase en fransk bulldog! Sjarmerende, leken, familievennlig og en super vakthund;) osv osv.

Gjest skriver:

Flott hund.Har en gutt på litt over 3 år. Han har litt problemer med pusten, har operert for det, men vi merker at pusten hans begynner å bli litt dårlig igjen. Vi har hatt litt kontakt med de andre fra kullet hans og det er noen som er helt fine i pusten sin så det kan være litt tilfeldig det der. Eller har vi vært ganske strenge når han var valp så han lystrer kommandoer 98% av gangene ca. Kan være litt hissig mot andre hunder. Ikke glad i barn, men det tror jeg er våres feil. Herlig. Kosete. Rar

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]