Flat-Coated Retriever

Flat-Coated Retriever med foto og video. Se mer om Flat-Coated Retriever hunderaser.

Flat-Coated Retriever, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, flat-coated, retriever

Flat-Coated Retriever: Les om rasehunden Flat-Coated Retriever her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser D-F

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Flat-Coated Retriever har FCI inndeling 8 (Apporterende hunder) seksjon 1 (Retrievere) nr 121.

Jakthund i retriver gruppen. Hunderasen kommer fra England. Er hundevennlig. Vanligvis veldig vennlig ovenfor fremmede. Har enormt med energi og trenger mye mosjon og trening. Hunder som elsker å leke. Dette kan være en aktuell førstegangshund, da den er lett å trene. Barnevennlige hunder, men enhver hund kan utgjøre en trussel, og barn bør være under oppsyn når de leker med hunder. Krever svært mye mosjon. Hunderasen har HD problemer hos noen individer. Kan utvikle PRA. Den forventede levealder for Flat-Coated Retriever er beregnet til 9 til 11 år.

Flat-Coated Retriever har også fått navnene Flatcoated, Flatcoat Retriever, Turbo Retriever, Flatcoat. Sileäkarvainennoutaja er den finske betegnelsen. Rasenavn på tysk er Flat Coated Retriever.

Kjell skriver:

Flott hund men ingen perfekt jakthund.Det er en god familiehund, men ikke en perfekt jakthund. Jeg ville gått for en annen rase om jeg var mer enn over gjennomsnittet interessert i jakt. Som familiehund finnes det få raser som er bedre.

Bente skriver:

Herlig hund.Vi har hatt retrievere i mange år, men dette har vært golden, for to år siden fikk vi våres første flat, Kevin kom inn i livet vort som en tornador, en perfekt F-16, han er ikke landet ennå, lurer på når dette går over..hehe

Gjest skriver:

Min beste venn :).Min hund er 2 år. Hun er livlig, grei og veldig lydig. Trenger sjelden å heve stemmen - hun kommer med en gang jeg roper. En veldig god turkamerat som elsker å "hilse" både på andre hunder og mennesker. Viser aldri aggressiv adferd. Hun får løpe uten bånd så mye som mulig - i skog og steder der dette er tillatt - så hun får god mosjon. Minst en lang tur hver dag - og ellers i en innegjerdet hage. Elsker å leke med ball og en svømmetur er topp. Hun treffer jevnlig sine slektninger hos oppdretter, og da er det lek og moro. Er også der når jeg er borte noen dager og ellers i ferier - føler meg veldig trygg når hun er der - men det er utrolig kjekt å få henne tilbake. Lengter etter henne hele tiden. Er veldig snill og tillitsfull. Sover i kurv ved siden av sengen min. Hun er en god vakthund, og gir beskjed dersom det er noen utenfor huset mitt. Det virker som hun vil passe godt på meg. Er veldig glad i hunden min :)

Laila skriver:

Glad og snill og krever mye mosjon og mental stimulans.Har hatt hann-flat i 4 år nå. Vi er førstegangs hundeeiere og har barn. Pluss for at hunden er veldig snill, den har aldri vist aggresjon. Videre er den alltid glad og klar for å bli med på hva som helst. Den er lett å trene/lære opp, og elsker å dra på tur og å få oppgaver/jobb. Krever en god del mosjon og mental stimulans, ellers blir den masete. Veldig begeistret for andre hunder, og siden han er stor og sterk kan det være en utfordring å være sjef over når det skal hilses. Drar inn en del sand og skitt i den lange pelsen, og røyter ganske mye, så støvsugeren må fram hver dag.

Veronica skriver:

Turbo - Hund.Vi har en Hann - flat også. Han blir 8 år no til Desember. Han er fortsatt like aktiv som den var som valp. Er en heilt grei familiehund , men trenger masse mosjon så man bør virkelig ha tid til turer og trim vist man skaffer seg en slik rase! Skal vi ha en hund igjen så vil me nok ha en rase som er litt roligere. Har hørt de blir kaldt for Turbohunder og det stemmer ! :-) Hehe

lulu skriver:

perfekt familie hund.Har en tispe på 5, hun er utrolig rolig lettlært og god. Vill ute, kosebamse inne. Kunne aldri tenkt meg en annen rase. Annbefales på det sterkeste fra meg.

Mustard skriver:

Flat for ever.Vi har nå anskaffet oss flat nummer to. Vi har to hannhunder hvor den eldste er seks år og den yngste snart er fire måneder. Ganske livlig med andre ord, men det er slik vi vil ha det ;-) ! Jeg har hatt andre raser før, men aldri har jeg opplevd mer hengivne og trofaste hunder. Jeg ville aldri anbefalle flat til noen som ikke setter pris på MYE aktivitet utendørs - for dette er hunder som trenger massive mengder med mosjon og stimuli! det går stort sett med to timer i skogen hver dag, og litt mer i helgene. Den eldste har vært med meg på skogsfugljakt fra han var et drøyt halvår gammel, og han er en super apportør med en enorm jaktglede! Det jeg liker best med rasen er deres positive tilnærming til mennesker. Selv folk som er livredde for store hunder føler seg bekvem sammen med en flat forutsatt at de forsøker. Det lyser glede av disse bikkjene! For min del kan jeg ikke se for meg at jeg på noe tidspunkt kommer til å velge en annen rase.

Bjarne skriver:

Perfekt hund for friluftsfolk.Har min 3dje Flat nå, er 1år gammel. De 2 første overtok jeg fra Dyrevernet. Flat`en er som sakt en veldig aktiv og forholdvis fysisk sterk hund og en BRUKSHUND og må brukes å mestres, ellers kan Flat`en ved dårlig hundehold bli utrivelig som selskapshund, men for meg og mitt bruk er den en 1 er, kort og greit!

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]