Dalmatiner

Dalmatiner info. Bilder av Dalmatiner hunder.

Dalmatiner, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, dalmatiner

Dalmatiner: Bli kjent med rasen Dalmatiner her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser D-F

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dalmatiner har gruppenummer 6 (Sporhunder og drivende hunder) seksjonsnummer 3 (Beslektede hunderaser) # 153 i FCI systemet.

Rasen kommer opprinnelig fra Kroatia. Må ha mosjon og lange lufteturer. Dalmatiner kan få enkelte problemer med helsen. Rasen har som mange andre litt større hunder enkelte problemer med HD, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle bort dette. Rasen har vært plaget med hudproblemer, men bevisste oppdrettere forsøker å avle på de hundene med best helse. Hunder som er døve ved fødsel er ikke vanlig hos rasen, men forekommer likevel oftere enn hos mange andre raser. Bør testes for døvhet. Kan få nyrestein. Levealder for Dalmatiner er 10 - 12 år.

Dalmatiner blir også nevt under andre navn: Dalmatinac, Carriage Dog, Spotted Coach Dog, Firehouse Dog, Plum Pudding Dog, Dal, Dally. Det polske navnet Dalmatynczyk. Det finske navnet er Dalmatiankoira. Spania bruker navnet Dálmata perro. I Italia kalles hunderasen for Dalmata. Hunderasen heter Dalmatien i Frankrike. Det tyske språket bruker navnet Dalmatiner. Engelsk betegnelse på rasen er Dalmatian.

Gjest skriver:

BESTE VENN.Utrolig god kammerat. Lydig men sta med egen vilje. Nesten som oss. Jeg kjøpte en hund som skulle avlives. Lånte den på prøve, og den sjarmerte oss alle. Den har har vi i koset oss med i 11 år. Utrolig familie hund. Jeg har 3 barn som nå er voksen. Den yngste var 12 år når lykke flyttet inn. En ulempe er att hunden smiler når den møter folk. Noe som mange dessverre oppfatter som om den viser tenner og er farlig. Den lærte hunden til naboen og smile, og det var en labrador. Nå må jeg dessverre avlive henne, pga. endret arbeid som medfører en del reise. Lykke er en dilt i rompa hund. Hun følger etter dæ kor du enn beveger dæ. Er ett mareritt for den av barna som må passe henne, når jeg er på reise. Da må hun få sove på samme rom som dem, nesten som om hun er redd at de skal forsvinne. Utrolig sprek og seig hund. Løper fort og langt. Driver ikke med bjeffing. Æ kan elte sjokolade eller noe på bordet uten at hun spiser det, og hun er alene når æ e på jobb. Det er litt rart ettersom hun kan spise seg i hjel dersom om hun fikk lov. Så en må følge med vekta. Problemer med fett kuler når hun ble eldre. Begynte når hun var ca. 8 år. Noe som må opereres bort. Lykke er fyller 12 år om 2 måneder. Så æ trur at dalmanntiner hunden kan bli mye eldre enn 12 år. Min hund er straks 12 år er blid og fornøyd og ganske sprek. Litt stiv når hun står opp, hører ka hun ønsker. Litt som mæ. Utrolig enkel hund å ha, bare den får gi kjærlighet og får det i retur.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]