Dobermann

Dobermann bilder og hunderase info. Vi har alt om Dobermann rasen.

Dobermann, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, dobermann

Dobermann: Finn informasjon om hunderasen Dobermann her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser D-F

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dobermann er inkludert i FCI med nummer 2 seksjon 1 (kveghunder) og rasenummer 143.

Kan brukes som vakthund. Politihund rase. Opphav fra Tyskland. Bør sosialiseres tidlig for å unngå at hunden blir fiendtlig mot andre hunder. Enkelte individer kan være litt reservert eller på vakt mot fremmede. Ekstemt intelligent rase. Dette er ingen rase for ekstrem kulde. Ekstremt lekne hunder, en egenskap mange hundeeiere verdsetter ved denne rasen. Kan være lett å trene, og en aktuell førstegangshund. Lite pelsstell. Dobermann har enkelte rase-spesifikke helseproblemer. Dette er ikke en HD-fri rase generellt, og man bør være oppmerksom på dette for å sikre seg at man anskaffer seg hunder fra HD-frie foreldre. Gastric Dilatation-Volvulus forekommer hos enkelte individer. Magen vil da kunne rotere og forårsake død. Hjerteproblemer kan forekomme. Andre helseproblemer er VWD og problemer tilknyttet immunforsvaret. Ørene beskjæres, men dette er ulovlig i Norge. Muskuløs. Halen er lang. Den forventede levealder for Dobermann er 11 til 13 år.

Dobermann har også andre navn: Dobermann. Dobermanni kalles den på finsk. Italienere bruker betegnelsen Dobermann. Doberman Pinscher er rasens navn på engelsk.

Bilmekanikeren skriver:

Dette er store hunder som må behandles med en varsom men bestemt hånd. Tidligere hadde de et voldsomt gemytt og var den skarpeste vakthund av dem alle. I dag er dobbermanns lynne betydelig svekket - jeg sier svekket fordi det er det det har blitt. Det er ikke lenger den skarpe angrep- og vakthunden den engang var. Familiekennel oppdrett har gjort mange eksemplarer for "sukkersøte" for min smak. Jeg vil gjerne ha en original dobbermann som egner seg som forsvarshund for eiendom, men ingen søt familiedægge.

dober eier.. skriver:

seier meg ikke enig med bilmekanikeren.har eid dobermann i mange år nå. hat to til sammen.. dei trenger mye oppmerksomhet og strame ramer rundt seg.. ikke hund for folk som tenker seg førstegangshund.. gode til og passe på sine, ekstremt god vakthund. trenger lite trening til det.. det ligger i dei fra før.. instinkt... og skal vere med på alt.. ekstremt smart.. egenrådige.. og hat hunder siden liten.. så vert borti mange raser fra. beagel til mastiff og mange andre...

liv krangsås skriver:

Boss og Bianca.Heisann alle Dobermann venner.Har hatt 2 kjempefine hunder av denne rasen.Kan ikke få fullroset de nok.Lette å ha med å gjøre snille og kjærlige med både barn og voksne.Kan være litt beskyttende overfor barna når de er fremmede med barn på besøk.Men det har gått greit.Skall snart kjøpe vår tredje hund nå.Men vi sliter litt med den lange halen.Hunden er blitt litt underlig å se på synes vi.Men kanskje vi får tak i en som er kupert.Man vet aldrig.Håper flere blir oppmerksom på denne flotte rasen som en fin familiehund å ikke lar seg skremme av gammelt (farlig hund) For det er bare tull om man har litt omløp i hodet.Lykke til folkens.

sykepleier skriver:

Vakre hunder.Jeg eide en gang den flotteste Dobermannen man kan tenke seg! Han var som speiel i pelsen med kraftige poter og brei over brystet, NYDELIG hund! Fikk veldig skryt fra veterinær og generell hundeeiere. Den var av engelsk avstamming å snill som bare det. Desverre måtte jeg gi han bort da det oppsto allergi i huset. Er på jakt etter en ny, fra en "GOD å flink" oppdretter.Er nok enig i at vaktinnstinktet ligger latent innebyggd hos disse hundene å dessverre er det eiere som skal ha dem som aggresive vaktbikkjer. Ta hunden å hver rolig å snill med den, tren den opp med litt godbiter. Krever nok at vi er bestemt og snill, mye mosjon og ute i været. Godbiter eller litt leverpostei på "foret" gjør susen for lydighet.En biteleke med lyd pirrer nysgjerrigheten og leken blir interesant. Skulle ønke jeg kunne funnet et avkom etter han, men alt jeg hvet er at den ente opp i Tromsø.

Eyvind skriver:

Dobermannens gemytt.Jeg har nettopp skaffet meg min tredje Dobermann. Mine 2 første hunder hadde jeg for 40 år siden. Populariteten den gang var sterkt oppadgående. Dette gjorde at det ble avlet på alle mulige hunder og alt for mange hunder skulle aldri ha sett dagens lys. I dag er Dobermann en sjelden hund, men kvaliteten synes for meg å være god. De få som får valper er for det meste dyktige oppdrettere. Min Dobermann er ikke en svekket sukkersøt familiedægge, men en trygg, solid og stabil hund. Dette er en hund som fint kan være en god familiehund og en god vakthund. Det viktigste for hundens utvikling er eieren.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]