Dachshund

Dachshund hunderase info. Bilder og erfaringer av hunderaser. Dachshund hunderaser.

Dachshund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, dachshund

Dachshund: Les om rasehundene Dachshund her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser D-F

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Dachshund har gruppe 4 (Dachs) seksjon 1 (samlet seksjon for dachshunder) og nr.148 i FCI.

Jakthund og drar fordel av sin gode luktesans. Hunderasen ble først avlet i Tyskland. En hundevennlig rase. De kan lett legge på seg om de får for lite mosjon eller for mye mat. Dachshund er en hunderase der noen individer vil kunne få betydelige helseproblemer. Vær obs på hudsykdommer hos foreldre, da dette er et problem i enkelte avlslinjer. Sykdom og problemer med øynene er ikke helt uvanlig hos Dachshund Har problemer knyttet til ryggraden. Sannsynligheten for hjertesykdom er noe større enn hos mange øvrige hunderaser. Er utsatt for å få diabetes, og hundeeiere av denne rasen bør være ekstra bevisst på dette. Nyrestein. En langstrakt hunderase. Forventet levealder for Dachshund er 12 - 15 år.

Andre navn på rasen Dachshund er Standard Dachshund, Miniature Dachshund, Rabbit Dachshund. Hunderasens navn i Finland er Mäyräkoira.

Lise skriver:

Vakker oog inteligent.rasen er en vakker og intelligent hund. det har jeg lært fra de to vi har hjemme hos oss. de er veldig lett lærte hunder. de elsker å løpe fritt rundt i naturen, men om de får sporet av et dyr stikker de utenom å tenke seg om. de egner seg veldig godt til bruk av jakt. rasen er ikke helt egnet sammen med små barn siden den kan være ganske agresiv men noen unntak finnes selvsagt. ikke alle hunder er som sin rasebeskrivelse. mange hunder av denne rasen brukes som utstillings hunder. men om du ønsker en god kosen kammerat kan dette kanskje være rasen for deg!

lisa skriver:

snille malin. rasen er en vakker og intelligent hund. det har jeg lært fra de to vi har hjemme hos oss. de er veldig lett lærte hunder. de elsker å løpe fritt rundt i naturen, men om de får sporet av et dyr stikker de utenom å tenke seg om. de egner seg veldig godt til bruk av jaktfinnes selvsagt. ikke alle hunder er som sin rasebeskrivelse. mange hunder av denne rasen brukes som utstillings hunder. men om du ønsker en god kosen kammerat kan dette kanskje være rasen for deg!

Tom Erik skriver:

Dachshunden en venn å stole på.Dachs kan lett bli romantisert da denne rasen er pen,snill og kosete. En ting som må huskes på er at denne rasen kan til tider være meget stri selv om den omtales som lettlært. Hvis hunden ikke er spesielt lydig bør den ikke slippes løs i skog og mark, da lett kan stikke hvis den oppdager et spor. Det har blitt fortalt at denne rasen har blitt brukt til både Elg, rådyr og andre dyr på jakt. Hvis den har satt seg et mål, skal det en del til for at den skal ombestemme seg. Vi har erfart at barn og Dachs kan leke fint sammen bare barna ikke er for brå mot den. Lykke til med rasen. Tom Erik

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]