Islandsk fårehund

Islandsk fårehund informasjon. Les alt om Islandsk fårehund hunderaser.

Islandsk fårehund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, islandsk, fårehund

Islandsk fårehund: Se bilder av hunderasen Islandsk fårehund her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser G-I

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Islandsk fårehund tilhører FCI gruppe 5 (Spisshunder) seksjon 3 - nordiske vakt- og gjeterhunder - og nummer 289.

Dette er en utmerket gjeterhund. Disse hundene er en primitiv rase. Betraktes som en nordlig hunderase. Hunderasen kommer fra Island. En av de mest hundevennlige rasene. Vanligvis veldig vennlig ovenfor fremmede. Takler kulde svært bra. Minimalt behov for pelsstell. Krever mye fysisk trening. Stående ører. Levealder for Islandsk fårehund er 11 til 12 år.

Andre navn på Islandsk fårehund er Islenskur Fjárhundur, Iceland Sheepdog, Islandsk Farehond, Friaar Dog, Icelandic Dog. Islanninlammaskoira er det finske navnet på rasen. Chien de berger islandais kalles den i Frankrike. Icelandic Sheepdog er det engelske navnet.

tove skriver:

de kan bli ganske gamle, 17 18 år .en snill skjønn skapning, men redd i tordenvær og nyttårsraketter stakkar. men elskelig ... klok -- leser tankene dine ...

Gjest skriver:

Elsker jenta mi.Har ei på 9 år, rareste og flotteste hunden jeg har hatt. Veldig gode vesner, men jenta mi reagerer mye på lyder, og fly. Islandsk fårehund er eneste rasen som faktisk følger med på himmelen fordi de skal beskytte buskap mot ørn. Derfor bjeffer jenta mi på alle fly ho ser, men for min del gjør det ingenting. Var vel begrenset med oppdragelse jeg ga ho, er ikke nødvendigvis for alle i rasen :P

Kristin skriver:

På alerten.Vakker, vennlig, lett-trent på triks (gjør alt for en godbit! ;-)). Energisk og morsom, men kan bli veldig stresset (Bjeffer!) av busser,helikoptre og alt som bråker!En drøm med mennesker, men trenger mye trening på å takle alle inntrykk utendørs.Sjarmerer alle med sin evne til begeistring og hengivenhet,og får mye beundring for utseende/eksteriør.Trenger spreke og rolige mennesker!

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]