Irsk ulvehund

Irsk ulvehund hunder. Les om Irsk ulvehund hunderaser.

Irsk ulvehund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, irsk, ulvehund

Irsk ulvehund: Bli kjent med hunderasen Irsk ulvehund her.

14. juli 2024 av Hunderase / Hunderaser G-I

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Irsk ulvehund har blitt gruppert i gruppe 10 (mynder) og seksjon nr.2 (Strihårede hunder) med rasenumer 160.

Brukes som jakthund og bruker syn og sin hurtighet i jakten. Rasens opprinnelsesland er Irland. Er vennlig og ikke fiendtlig innstilt ovenfor andre hunder. Faktisk meget barnevennlig, til tross for størrelsen, men ingen barn bør være alene med hunder. Irsk ulvehund har noen rasemessige plager med helsen. Kan utvikle HD problemer. Noen kan få problemer med Gastric Dilatation-Volvulus. Stress kan være en faktor for denne medisinske tilstanden, og hundeeiere bør være på bevisst på dette.

I Polen kalles den Wilczarz irlandzki. Rasen heter på finsk Irlanninsusikoira. Italias betegnelse er Levriero Irlandese. Lévrier irlandais er hunderasens navn på fransk. På tysk heter den Irischer Wolfshund. Irländsk varghund heter hunderasen i Sverige. Irish Wolfhound er rasens navn på engelsk.

Paula skriver:

Irsk ulvehund er en stor og sterk hund, vi har 2 stk. God mot barn og folkekjær. Krever stor plass, men er rolig innendørs. Lojal og vekker oppmerksomhet med sin imponerende størrelse. Veldig harmonisk hunderase igrunn. Pelsen trenger stell på ukebasis, men må regnes som enkel å stelle. Tåler fint den norske vinteren, og begge våre irske ulvehunder spiser faktisk en del mindre enn vår 5 år gamle golden retriever!

Gjest skriver:

store hunder er dette ja, men de er valp i hodet mye lengre enn de fleste andre raser

pia skriver:

dette er virkelig en hunderase som er fantastisk.. jeg trener min ulvehund på snart 6 år i dressur noe som fungerer bra.. de er lettlærte og er lærevillige men de har begrensinger innen dressur. min kom på 3.plass i bronsemerkeprøven noe jeg er veldig fornøyd med siden jeg ikke trene ho mer en 1 gang i uka i ca 1 år.. veldig trivlig hund som er fin med småbarn og større. krever ikke veldig mye mosjon men de lever lenger hvis de får løpe og bevege seg fritt da dette er en stor hund som ikke får strekki på seg med bare en gå tur på noen km. vil absolutt ha ulvehund igjen :)

Hkh skriver:

Lite erfaring Gå på utstilling.Kunne du tenke deg en hunderase som du vet lite om, å som det kanskje er litt vanskelig å finne mer info om? Ta turen til en hundeutstilling davel! Der treffer du allslags folk med allslags hunder og erfaringer! Fantastisk lærerikt.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]