Grand danois

Grand danois raseinfo. Grand danois rasen.

Grand danois, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, grand, danois

Grand danois: Les om hunderasen Grand danois her.

20. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser G-I

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Grand danois har blitt gruppert i gruppe 2 og seksjon nr.2 -molosser - med rasenumer 235.

Opphav fra Tyskland. Disse hundene må ha mye mosjon. Grand danois som rase har noen helseproblemer. Noen individer vil få HD problemer. Rasen har et betydelig antall hunder med Gastric Dilatation-Volvulus. Når magen hovner opp, kan den rotere og medføre akkutt død. Snakk med oppdretter om hjertesykdom hos foreldre og avlslinjen, da dette er et betydelig helseproblem i enkelte avlslinjer. Kref i benstruktur og tumorer forekommer hyppigere enn hos mange andre raser. Til tross for at det er dyreplageri blir ørene noen ganger beskjært. Muskuløse hunder. Den forventede levealder for Grand danois er 8 til 12 år.

Grand danois har følgende alias: Deutsche Dogge, Grand Dianos. Polsk betegnelske Dog niemiecki. Tanskandoggi er den finske betegnelsen. I Spania heter disse hundene Gran Danés på disse hundene. Alano er den italienske betegnelse. Frankrike bruker Dogue allemand. Deutsche Dogge heter den på tysk. Great Dane er dens engelske betegnelse.

aika skriver:

en veldig snill og rolig hund vi hadde ei tispe som var sort,ho var veldig glad i barn og beskyttet oss mot.folk som ville oss vondt.

Maria skriver:

Fantastisk rase.En fantastisk familiehund, meget glad i barn, selskapssyk, kosete, ikke aggressiv. Masse personlighet, nesten menneskelig til tider.Veldig rolig. God vakthund.En hund som forventer å bli behandlet som et fullverdig familiemedlem.

Espen skriver:

Direkte feil at en GD må ha mye mosjon. Det skulle heller stått at den skal ha begrenset mosjon når den er valp. Mange tror at en GD behøver mye plass, men det er ikke nødvendig, man kan fint ha en i en leilighet. Elsker GD, har hatt en blå selv. Eneste er at de kan være litt treg å lære opp, syns jeg, men det er verdt det. Viktig å være konsekvent med en GD, men veldig mild. Man skal knapt nok være høyrøstet før de blir usikker, veldig viktig å være mild. Vær oppmerksom på at viss du først har hatt en GD opp i en seng eller sofa èn gang, er det nesten umulig å lære den fra det igjen, det er sånn med mange ting med GD, derfor skal man altså være konsekvent. Det er altså litt ubehagelig for barn viss en GD hopper oppi sofaen og trakker over alle;-) Veldig mildt sinn og familiekjær. Viss du får en blå GD er det nesten umulig å gå tur i sentrale strøk alle vil hilse på. Det er derfor viktig å lære en valp å ikke hilse på alle og si nei til noen selv om det er vanskelig slik at ikke din hund går bort til alle hele tiden, det var ikke jeg klar over når jeg fikk hund. Eneste irriterende kommentar alle GD-eiere får, "er det en hest" e.l. Noen ganger blir man bare lei av å høre det, LOL

Kari skriver:

Flott hunderase.Vi passet en GD i noen år og hun var helt herlig! 😃 Hun elsket å sitte på Fanget og var det dyr på TV, så fulgte hun nøye med. Vi hadde tre barn og hun var veldig snill og tålmodig med Barna! GD er en rase jeg anbefaler hvis en har stor nok bil, har tenkt nøye over at foret koster mye ift å ha en liten hund og at man er forberedt på at GD stort sett har kort levetid ift mange andre raser.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]