Golden Retriever

Golden Retriever info. Bilder av Golden Retriever hunderaser.

Golden Retriever, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, golden, retriever

Golden Retriever: Bli kjent med hunderasen Golden Retriever her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser G-I

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Golden Retriever er i gruppe 8 som er gruppen for apporterende hunder seksjon 1 - Retrievere - rasenr.111 i klassifiseringen til FCI.

Denne retriver rasen blir brukt til jakt (fuglejakt). Opprinnelse: Storbritannia. Hundevennlig. Er vennlige ovenfor alle mennesker. Intelligent hunderase. Den er lett å trene, og er aktuell som førstegangshund. Golden Retriever røyter forholdsvis mye. Barnevennlig hunderase, og egner seg godt som familiehund. Må ha mye mosjon. Golden Retriever kan få enkelte problemer med helsen. HD er et ikke ubetydelig helseproblem hos denne hunderasen, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle på friske hunder som ikke har slike helseplager. PRA er et problem hos enkelte oppdrettere av denne rasen. Kan få problemer med katarakt. Enkelte individer har anlegg for å få hudproblemer. Noen hunder kan utvikle epilepsi. Årsaken til epilepsi varierer fra hund til hund. Det kan være nær sagt alle former for sykdommer eller skade i hjernen. I mer enn halvparten av tilfellene klarer man imidlertid ikke å påvise noen sikker årsak. Sykdom og problemer med øynene er ikke helt uvanlig hos Golden Retriever Vær oppmerksom på hjertesykdom. Kan utvikle VWD. Forventet levealder for Golden Retriever er 10 til 12 år.

Rasens finske navn er Kultainennoutaja.

Lise U. skriver:

Golden rettriver er en fantastisk hunderase som uheldigvis har problemer med hudeksem og flere andre helseplager. Er det noe håp for å avle frem en friskere linje av golden så vil jeg stå parat til å kjøpe en, men slik som det er nå vet jeg ikke helt om jeg vil velge en hunderase som er så syk. Rettriver er vel ikke på nivå med "sykt syke" raser som Cavalier King Charles Spaniel men likevel... Jeg vil ha en hund som er kjent for å ha god helse i Norge. Hvilken annen rase enn golde rettriver kan jeg velge?

tutta skriver:

Golden retriever er helt super! Jeg måtte avlive tispa mi nå i mai, for hun hadde fått kreft på nyrene. Men i 9 år har vi hatt det utrolig moro sammen.Hadde ingen barn når jeg kjøpte henne, men når barna kom så har ikke det vært noe problem. Katter har vi også anskaffet oss. Og bjeffing? Hun bjeffa i gjennomsnitt 2 ganger i året. å hva er det i løpet av 9 år? Alle tiders hund,altså! Så jeg tror nok det blir en ny retriever i huset her om ei stund. Jeg har lest om flere hundesorter på sidene her nå, men det er jammen triste beskrivelser av hunderasene! Alt handler jo om sykdom! Så er det en som leter etter sin første hund, så får vedkommende problemer, for er det ikke HD eller PRA eller epilepsi så er det nok skade på hjernen! Hvem tør å kjøpe en slik hund?

Marte skriver:

Venninna mi har en sånn hund, hun har problemer med hoftene. Derfor kan hun ikke få valper, og det renner veldig mye ut av øynene hennes ganske ofte :/ Men noen sier at de holder på å ødelege rasen.. veninnen min sin Golden retriver er ikke gylden den er ganske hvit når jeg tenker meg om. Faren min hadde en Golden retriver når han var ung og hun hadde en veldig fin farge på pelsen. Så hvis du hadde sett på veninnen mi sin hund å faren min sin hund så hadde du sett stor forsjell, pluss at veninnen min sin hund er ganske stor får å bare være ett år.. så kanskje de holder på å ødelege rasen ? Er ikke sikker på om det er sånn med ALLE Golden retriverne men det er en del :/ Veldig synd, de er jo så flotte.

kissa skriver:

vi har en stor golden valp. jeg har ikke hatt hund før, men goldener er noen utrolig kjepesnille hunder.

Golden retriever eier skriver:

Mine erfaringer med golden retriever.En golden retriever trenger mye oppmerksomhet, i motsatt fall kan de bli ensom og deprimert. Jeg snakker her av erfaring (min venns hund). De elsker vann, og om de går på en strand bare må de ut i vannet å bade, selv på vinteren. De blir lett skitne ute på tur, og det hjelper å ha en dusj og en håndduk ved ingangsdøren.. De kan leve opptil 16 år, men jeg tror gjennomsnittlig alder er rundt 12 til 14 år. Pelsen til en golden valp er gjerne mye lysere enn hos voksne hunder, så den ultra hvite golden valpen vil ikke være like hvit i voksen alder. De er lett å trene, og dette er nok en av grunnen til at de har blitt så populære familiehunder.

Golden skriver:

Søteste hund noensinne.Jeg har aldri hatt en Golden Ret., men jeg synes den rasen er den søteste rasen noen gang.

milla skriver:

big or smal i love them all.jeg skal få hund om to år og jeg ønsker meg golden retriver mest, men jeg må jo si at alle hunder er jo nydelige! hvem synes dere er søtest

Golden Retriever-elsker skriver:

Golden Retriever.Besteforeldre mine har en slik rase. Han har hudproblemer og mageproblemer. Hvis dette er vanlig for Golden Retriever skal ikke jeg få meg en slik hund. Men de er utrolig søte da. :)

mario skriver:

Kazan og Zappo beriket våre liv.Hei vi har hatt to golden i en periode på 20 år. Fantastiske hunder. En Kazan ble 11, en skikkelig vannhund, den andre Zappo ble 9 år, men ikke så glad i vann. Begge fikk problemer med artrose/kalk, i leddene. Men hvem får ikke problemer når man blir gammel. Og Obs. De er skikkelig matfrelste vet å sjarmere, og kan bli for tunge. En annen stor stor utfordringer er å si farvell til slike trofaste kompiser. mario

Amerikansk Golden retriever skriver:

En utrolig smart hunderase.Vi tok med vår amerikanske Golden Retiver da vi flyttet tilbake til Norge fra California, så vår hund er skikkelig "Golden" i farge og mye høyere enn de hundene vi gjerne ser her i Norge. Har holdt seg veldig frisk med få problemer og passerer snart 13 år og like glad og kosete som alltid. Litt stive skiver/forkalking i ryggen begynner å gjøre seg gjeldende i siste, men med tilpasset smertelindrende medisinering går det faktisk veldig bra og ingen problemer med humør og matlist på ham. Han er selvfølgelig totalt bortskjemt. Skremmende intelligent, jeg tror han forstår alt vi sier og gjør, vi kan se når han smiler og når han har dårlig samvittighet for noe han ikke skulle ha gjort, akkurat som oss. Håper han er med oss enda en stund, han er umistelig for oss.

Gjest skriver:

stiv i bakbeina.Min beste venn er blitt 12.5 år og har sen siste tid blitt noe stiv i bakbeina. Trist

Elsker dem skriver:

Veldig fine.Jeg har aldri hatt en hund men jeg syntes at golden er så søte ser på film om dem de er så søte

Anita skriver:

Sheltibakkens Nikita - f mai 2001.Vår golden retriever er nå 12,5 år. Har vært verdens snilleste hund. Fikk henne før vi fikk barn, og jeg glemmer aldri første gang vi kom hjem med første barnet. Hun ville ikke se på ham engang. I ettertid har hun overlevd leven fra 4 barn + venner. 2 katter har det også blitt, samt mye styr med oppussing av hus. Hun har taklet alt dette utrolig fint. ALDRI vist tegn til aggresjon. Ungene har stått over matskålen hennes når hun har spist yndlingsmåltidene sine, og hun har bare rygget tilbake og ventet til de gikk bort. Vi har gått mye tur opp gjennom årene, og det er meg hun forholder seg til. De siste mnd har hun fotfulgt meg. Vil ikke gå på tur med andre enn meg osv. Begynner å høre litt tungt, og er litt stiv og støl når hun går i trapp og inne på våre glatte gulv. Ellers er hun kjempeleken, og oppfører seg som en valp når hun er ute. I dag var vi nede ved sjøen så hun fikk svømme :). Vi hadde besøk av en valp for et par uker siden, og da var hun nesten villere enn valpen. Det gjør godt for mor å se at det er liv i henne enda. Folk som kommer på besøk, kaller henne for gamlo. Kjenner at jeg blir litt sår av å høre det... Gruer meg til dagen vi ikke har henne lenger, for hun er virkelig mitt første "barn"! Ungene vet ikke om å ikke ha henne i livet sitt. Nikita har fått mye oppmerksomhet opp gjennom årene, og er en høyt elsket hund. Vi bor på et nedlagt gårdsbruk, så hun har i alle år fått gå fritt i tillegg til turer. Mister mye hår, og ligger seg i skitne dammer for å drikke litt vann når vi er på tur, men det er bare sjarmerende. Hunderasen mister utrolig mye hår, spesielt når de blir eldre. Likevel mener jeg at dette må være den ultimate familiehund! Elsker henne for alltid.

Elisol skriver:

Herlig GYLLEN Golden retriever.Har Golden Retriever og har er frisk som en fisk og er nydelig gyllenfarga - slik Golden var ein gong i tida. Den kvite Golden er"mote" og er heilt ut på ytterkanten når det gjeld rasestandar meina eg. Rasen skal heller ikkje vere så tung som enkelte kan bli. Min Golden er lett i kroppen og rask. Han er ein utrulig harmonisk familiehund . er i overkant glad i å bade, han er glad i kattane våre ( "vaska" dei kvar dag) . Er aktiv ja - så forvent ikkje ein hund som berre skal ligge i ro på pynt. Kan mase litt på tur og vil leike 24/7. Vert aldri voksne trur eg. Anbefaler Golden for alle! Vår er snart 6 år , rett og slett herlig!

Gjest skriver:

mens leken er god.Har en flott golden. 13 år og 4 mnd. Vår andre hund, en beagle på 14 år var hans beste venn. Litt stiv i bakbeina, men i form. Julen 2013 fikk goldenen 2 lette eplepsi anfall og vi sjekket den hos vetrinær. Litt fremskreden sykdom i nyrene som på sikt vil svekke hunden. Igår fikk den et nytt eplepsi anfall og det var ikke kjekt å oppleve. Redd og forvirret, men idag i god form. Ønsker ikke å oppkeve dette igjen og vil ta den med til vetrinær imorgen for å avslutte livet mens den gar det godt.

Gjest skriver:

Verdens beste hund :-).Vi er en storfamilie,med gamle og unge -og en golden,Oskar. Han har alltid vært der for oss alle i sammen.Utrolig snill både mot andre to og firbeinte,ikke noe tegn til aggresjon,ingen bjeffing,ikke noe tygg i stykker tendenser-henter bare sko,ect for å gi hvis noen kommer:) var lett lært feks det å gjøre i fra seg ute,var noe som vi som nye hundeeiere gruet oss til,men det gikk som en lek... Nå på sine eldre dager ,koser han seg mest med å rusle rundt i hagen...men er fremdeles glad i søledammer og sjøbad-så er man ikke så begeistret for våte hunder så bør en kanskje unngå golden-men vi synes en våt golden slår de fleste raser :-)

Marianne skriver:

Levealder.Naboene våre hadde en golden retriver som ble 17 år. Er det rekord? Eller er det noen som har vært borti noen som ble eldre?

Gjest skriver:

Golden retriver er en fantastisk rase, selv har jeg tre stk. Jeg har erfaring med at rasen fort legger på seg, men er lett å "slanke". Jeg har også erfaring med en rekke helseproblemer, da min yngste har problemer med skjelettet (gror skeivt), har også nervesykdom, blind på det ene øyet og oppførsel ligner down syndrom. Men denne hunden er også den gladeste og koseligste. Du kan ikke unngå å forelske deg i en golden.

JoMa skriver:

Savner min GoldenGirl.Verdens nydeligste hunderase. Dessverre problemer med øyne (rennende) lymfekreft og HD. Vår kjære Jenna døde 6 år og 9 måneder gammel av aggressiv lymfekreft.. Måtte dessverre avlive henne av dyrevelferdsgrunner.. Men vi var uheldige ..

golden Retriver skriver:

vi skal kanskje få en golden retriver, jeg syntes de er veldig snille og lekne. får de mye sykdommer?

Gjest skriver:

Folden retrievere er en perfekt hund.Ja noen av dem får masse sykdommer ja tenker på å skaffe med en selv

Mindy skriver:

Fantastisk familiemedlem.Vi har ei Golden jente på 1 år, og hun er helt fantastisk nydelig. Kan ikke se for meg livet uten henne. Hver morgen når jeg står opp og ser inn i de vakre brune øynene hennes, blir jeg helt mo i knærne. Hun er veldig leken, elsker å gå tur og bade, liker å leke gjemsel (vi tobeinte gjemmer oss og hun leter) og liker å lære nye triks og få belønning. Hun er ganske stor (litt over 30 kg) og røyter myye, men det er så verdt det. Har aldri vært borti en mer lydig hund, hun forstår så å si alt vi sier og viser følelsene sine når hun har dårlig samvittighet, når hun er glad, trett, redd osv. Vi har ingen problemer med sykdommer og fedme, men så er hun bare 1 år da. Det kan jo komme. Vi bor i et stort hus med stort uteområde, er to mennesker i hus som snart blir 3. Det blir en spennende tid, håper Mindy vil godta at vi får et nytt familiemedlem som krever oppmerksomhet, og at hun kan se på babyen som en del av sin flokk. Elsker min Golden Retriever.

Vidar skriver:

Den perfekte hunderasen for meg.Jeg overtok ei golden retriever tispe i nov 2015 som omplasseringshund, og angrer ikke et sekund på det. For snakk om en forståelsesfull hund det skal man lete lenge etter. Har hatt ho i 6 mnd nu,og hun går etter meg overalt. Det er ingenting som feiler henne. Hun er frisk som en fisk. Elsker å løpe på di store jordene her som vi bor.Når hennes tid er ute,så blir det garantert en ny golden retriver på meg.

Jesper skriver:

Min beste venn.Jesper er nettopp død. En flott og kraftig han på nesten 10 år, som har vært familiens midtpunkt i alle disse årene. Han var nesten aldri syk. En suveren turkamerat i skogen og på fjellet. Etter påske ble han slapp og fikk blod i urinen. Det ble konstatert lymfekreft, som jeg i ettertid har registrert disse hundene er disponert for. Pga alder var det ikke aktuelt med cellegift. Han fikk kortison, og vi hadde en fin vår. Før han ble syk trodde vi at vi skulle få enda et par år sammen. Jeg har nå registrert at store hanhunder (Jesper var 43 kg - meget kraftig) ikke kan forvente mere enn 10-11 år. Dette hjelper litt, men vi er fremdeles i dyp sorg. Vi vet enda ikke om en ny Golden er løsningen - kan den erstatte tapet av min beste venn? Vår erfaring er at dette er en fantastisk familiehund - og turkamerat. Den er disponert for sykdommer, og en levealder (for hanhunder) over 10 år er vel kanskje en bonus?

Gjest skriver:

Familiens trofaste venn.Nå er vår kjære golden,blitt en gammel hund -blir 12...Han har i det siste fått rare ideer og liker ikke flisene på gulvet lengre..så vi har kjøpt oss løpere som vi legger foran han og da går han like kjapt som før -dette gjelder bare på fliser ! han kan også finne på å gå baklengs hvis vi ikkje legger ut disse teppene ;) ellers så er de daglige svømmeturene like aktuelle som før ,blir litt stiv men kommer seg opp fra sjøkanten . Appetitten er like glupsk som før i alle fall vår mat og katter er like morsomme å jage . Samttidig så ser vi jo at alderen preger han,lurer faktisk på om han er litt dement og vi tar han ikkje på de lange turene lengre ...blir nok en ny golden,etter han -men håper enda at han klarer en ny vår /sommer -vi elsker han :))))

Gjest skriver:

Har en stor Golden Retriver han Taico,som bliver 11år D 17 April, han er super dejlig, han lider af sår og han Lider af allergi i ørerne, der gir meget ørevoks der ikke lugter særligt godt,han er barnlig men sover meget jeg tænker tit hvornår han ikke kan mere retter hvor lang tid han har endnu,har haft ham fra hvalp,han får godt foder fra dyrehandleren han fungerer godt på det,han får ikke normalt mad, han har meget sart mave,det kendes de vidst også for,men Elsker ham over alt,han er den dejligste farmilie hund,også til børn,de er super godmodige.hilsen taicos Ejer Susanne Esbjerg.

Nina skriver:

Golden Retriever, en venn du aldri glemmer.Jeg har min tredje Golden, og kan anbefale denne rasen på det varmeste! Min første hund, hadde mageproblemer, den i midten hadde ingen plager, men hun jeg har nå har medfødt hudproblem, og har fått vonde ledd nå i en alder av 8 år. Den første ble 8.5 år, og ble angrepet av en hund som førte til at hofte og rygg kollapset. Den mellomste ble 12 år, og fikk nyresvikt som gjorde at vi måtte avlive henne. Hun var frisk helt til dette inntraff. Hun vi har nå har vi hatt en del arbeid med, fordi hun flasser hudflak som ser ut som askeflak. Vi diskuterte dette med oppdretter, men fikk ingen refusjon i pris. Hun hadde også haleknekk. Men for en herlig hund! Lydig, ingen bjeffing, leken, kjærlig og verdens beste venn! Det er en hund som bringer harmoni inn i familielivet! Ingen av de 3 jeg har hatt har vært, eller vist tendenser til å være dominant. Tvers igjennom en godlynt og snill hund. Men for all del, så har alle mine hunder fått 3 gode turer (1-2 timer) HVER ENESTE dag, uansett vær/vind i hele sin levetid. Det tror jeg skaper en hund i balanse. Selvfølgelig at man er i balanse selv også! :)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]