Labrador Retriever

Labrador Retriever guide. Her finner du bilder av Labrador Retriever hunderasen.

Labrador Retriever, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, labrador, retriever

Labrador Retriever: Les om hunderasen Labrador Retriever her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser J-L

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Labrador Retriever har gruppe 8 (Apporterende hunder) seksjon 1 (Retrievere) og nr.122 i FCI.

Blir brukt i politiet som sporingshund og narkotikahund. Disse retriver hundene blir brukt som jakthund. Rasens opprinnelsesland er England. Som regel vennlig ovenfor fremmede. Trenger mye trening og har mye energi på lager. En svørt intelligent rase. For lite trening eller for mye mat kan medføre vektproblemer. Lekne hunder. Er en hund som er lettere å trene, og kan egne seg for nybegynnere. Er en rase som ikke krever mye pelsstell. Barnevennlig hunderase, og trives godt i selskap med barn. Krever svært mye mosjon. Helseplager som går igjen hos enkelte individer av denne rasen er HD. Noen individer vil kunne utvikle PRA. Noen vil få katarakt. Det forekommer Gastric Dilatation-Volvulus hos enkelte hunder av denne rasen. Dette er en medisinsk tilstand knyttet til å svelge luft. Det kan forekomme øyeproblemer hos Labrador Retriever Muskuløse hunder. Levealder for Labrador Retriever er 10 til 12 år.

Labradorinnoutaja er det finske navnet på rasen. Frankrike bruker Retriever du Labrador.

Gjest skriver:

Beste hund.Har hatt min Labrador jente i snart 12 år nå. Hun er alltid super glad hver dag, alltid positiv til alt, veldig leken til tross for hennes alder.Kjempeglad i alle folk og dyr. Forstår mye. Kan ha "samtaler "med henne. Kan ha henne løs på tur, stikker aldri av. Men hun er konstant sulten , og har slitt litt med overvekt til tider. Har fått henne ned på normalvekt, men hun tigger alltid på mat. Det er det viktigste i livet.

Gjest skriver:

Verdens beste.Har hatt min labrador gutt i snart 10 år og kan med hånden på hjertet fortelle at dette er ei fantastisk flott rase. Veldig glad i mennesker og "gjer ikkje ei fluge fortred". Går godt sammen med andre dyr og trekker seg tilbake når andre hunder oppfører seg aggressivt (spesielt i møte med mindre hunderaser). Rasen bringer med seg mykje personlegheit og sterk vilje. Dette er etter mitt syn ein god egenskap, men krever mykje og god oppdragelse. Ein må vere veldig konsekvent på regler dei første åra. Hunden har fulgt barna i familien frå den yngste var 7 år, den eldste 13. Hunden har dermed prøvd seg både som forsiktig leikekamerat til små barn, og leikeslåsting med tennåringar, utan at hunden har gjort nokon noko skade eller oppført seg aggressivt. Denne hunderasen er veldig glad i mat, dermed gjer belønning i form av små godbiter, dressuren enklare. Hunden er veldig oppservang og forstår veldig mykje. Lærer og forstår raskt kva du vil. Dei treng mykje mosjon og strengt matregime for å ikkje legge på seg. Alt i alt ei kjærlig, positiv, aktiv og trufast hunderase. Veldig glad i å symje og bløyte seg! Om søylepytten er liter, er det inga hindring.

Gjest skriver:

utrolig hund.Har en brun labrador på 5 år. Han elsker mat, og gjør alt for en godbit! Trenger mye tur for han har mye energi. Går mye løs uten bånd, hvis han luktet noe spennende som f.eks en elg kan han følge et stykke i den retningen, men blir aldri borte lenge. Hender at han lurer seg bort til nabotispa når ingen ser, for han vet at han ikke har lov, men det tar ikke lang tid før han kommer tilbake. Som oftest henter vi han. I løpet av gele livet hans har han tatt 2 lengre turer på egenhånd, om det er en tipse med løpetid lengre unna. Han går kjempefint sammen med katten, de kan leke sammen og ha det gøy, selv om katten var voksen (5år nå er han 10) da gi fikk han som valp. Han er også glad i barn og går gått overens med ungen på 1år. Han er veldig glad i å leke, og regulerer hvor voldsom Han blir etter hvor sterk motstanderen er. Veldig forsiktig og snill når han leker med andre valper/små hunder, og kan til og med la de vinne drakampen med vilje. Han er veldig glad i jentene, og er snill med voksne hanner. Han elsker vann, nesten like høyt som mat. Grunnen tik bare 4 poter, istedet for 5, ingen hunderase er "perfekt. Hvis en annen stor hannhund kommer mot han og starter med å være aggressiv, blir han det tibake og trekker seg ikke, så de kan begynne og slåss litt. Men hvis den andre hannen bare er snill er han snill tilbake, og det er aldri han som starter minislossingen! Han røyter kjempemye, så man må regne med å vaske huset ofte, ofte daglig. Til gjengjeld trenger han ikke å børster mye. Om noen kommer på besøk kan han være bittelitt voldsom idet de kommer inn, men hvis han får hilst roer han seg raskt igjen. Alt i alt synes jeg han er den beste hunden i verden! En utrolig godklump som elsker oppmerksomhet og er en sofagris.

BR skriver:

Labrador retriever.Har i lengre tid på å skaffe meg en slik hund... trenger vel å treffe hunder som har slike... Må jo klaffe opp måten man må oppdratere disse typene hunder på rette måte... Hyggelig å få en erfaren hundepasser til å mene ting på hvordan man bør oppgradere denne typen hund på ... Hilsen Bj Ro Sandøy

Gjest skriver:

10-12 år.Jeg har ei tispe jeg fikk da hun var 6 år. Hun var utrangert som avlstispe pga for små kull. Hun er født 05.02.2000, dvs hun er nå 16 år gml. Noen som har hørt om høyere alder? Anja har hatt et godt liv med tur omtrent hver dag på 45-60 min. Siste 2 åra har hun dabba mye, så nå er turene kortere.hun går imidlertid løs på tunet, og stikker ikke av hvis hun ikke vet om noe mat. Er snill mot alt og alle. Hun har vært hos dyrlege x 1 den tida jeg har hatt henne, og får kun markekurer av meg. Jeg håper at hun dør naturlig slik at jeg slipper gjøre ende på hennes dager pga leddplager. JEG FÅR ALDRI EN SÅNN HUND IGJEN!

Jan skriver:

eier av 4de labrador nå.rasen er fantastisk. det sagt så de krever mosjon i mengder! og en jerndisiplin rundt mat, matsøkende og gjør alt for litt godbit så det er min måte å oppmuntre på. NB. Ikke noe er så synd som å se en feit tønne av en labb... de er generelt glade i vann og apporterende til du går lei av å kaste leken, men ikke alle er svømmende hunder. min første hund levde til 9år(infeksjon), nummer 2 ble 3år(kreft), nummer 3 ble 15år. min nåværende er 18mnd og er fortsatt i unghund modus, men bånd brukes bare hvis det er mye folk og hunder rundt da han ikke bryr seg mye om hunder/folk som ikke vil leke. mat eierskap er noe man bør forhindre med aktiv trening, rasen er vidt spredt på agressjon. de er normalt sett ikke aggressive mot mennesker, men de kan være dominante mot andre hunder og må derfor sosialiseres fra en tidlig alder, labb kan ende fra 25kg->50kg, så sjekk foreldrenes størrelse og regn med +- 10% fra største av foreldrene

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]