Kooikerhund

Informasjon om hunderaser og beskrivelse av Kooikerhund. Her finner du raseinfo og FCI data. Kooikerhondje hunderaser.

Kooikerhund, kooikerhondje, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, kooikerhund

Kooikerhund: Les om rasen Kooikerhund her.

21. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser J-L

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Kooikerhund har blitt gruppert i gruppe 8 - Apporterende hunder - og seksjon nr.2 - spanieler - med rasenumer 314.

Kan brukes som jakthund og kan trenes opp til å lokalisere bytte. Opphav: Nederland. Bjeffer ikke så mye. Kooikerhund er en av mange hunderaser som røyter ganske mye. Rasen har en relativt lang hale. Forventet levealder for Kooikerhondje er 12 til 14 år.

Hunderasen kooikerhund blir også omtalt som Small Dutch Waterfowl Dog og kooikerhondje. Sistnevnte er det den kalles på nederlandsk hvor den stammer fra, og dette navnet benyttes også i stor grad i mange andre land i verden for denne rasen.

weyt skriver:

Desse er så gode hunder! Har ein kooikerhund. Det er ca 120 hunder i norge. Den blei brukt mykje på andejakt den kvite tuppen på halen narra endene. Flott familiehund og jakthund.

Marianne skriver:

Kooikerhund.Bare for å oppklare noen feil i artikkelen; Kooikerhondje er ikke hva rasen heter på finsk, det er det Nederlandske rasenavnet. Det nederlandske navnet brukes også i stor grad rundt om i verden. Det er nok en del mer enn 120 kooikere i Norge, men det stemmer at det ikke er så mange. Kooikerhund er en kjapp, mellomstor hund, som tåler det meste av vær og føreforhold. Den egner seg til agility (har en fysikk som er nærmest perfekt), lydighet og forskjellig nesearbeid. Den er spretten, lynrask og våken. Rasen reservert til hunder og mennesker den ikke kjenner, men er veldig glad i sin egen flokk. Den venner seg fint til alt den vokser opp med, men krever god sosialisering med alt den ikke ser hver dag... En kooikerhund krever en konsekvent oppdragelse, det er en intelligent hund, med egne meninger, og det er ikke nødvendigvis en nybegynnerhund. Det anbefales at man forbereder seg godt før man kjøper en kooiker, slik at man vet hva man får. Ta kontakt med Norsk kooikerklubb, eller en av oppdretterne, slik at man kan lære litt om rasen før man bestemmer seg.

kooiker skriver:

Hei, jeg er ei jente på 14 år, jeg har en kooiker hund som fyller 7 i mars, han er en livlig krabat, Men han er litt mindre enn de vanlige kooikerne, har vært på utstilling 1 gäng i sitt liv, og da vant han 5 plassen bak sin mor, og sine to søstre, Elsker kooikere

sara skriver:

vakre.vi har bestilt en kooiker til sommeren. vi har hilst på dem. det er helt fantastiske hunder. jeg elsker dem

Johnny skriver:

Venn for livet.Vår kooiker ble dessverre bare 13 1/2 år, men for noen år. Den perfekte venn,turkompis,reisefølge, ja kort sagt fantastisk hund.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]