Kangal

Kangal hunderase info og bilder. Erfaringer om Kangal hunderaser.

Kangal, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, kangal

Kangal: Få informasjon om hunden Kangal her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser J-L

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Brukes som flokkbeskytter og dessverre også som kamphund. Er en hunderase som kan brukes til vakthund oppdrag. Opphav: Tyrkia. Er mistenskom og på vakt ovenfor fremmede.

Kalles på engelsk for Kangal Dog.

HILDE BUER skriver:

Kangal er drømmehund for flinke hundefolk.Vår Kangal Inanna (NUCH Atilla Kangals Buket) er en utrolig grei hund. Hun er glad i barn, vennlig mot andre dyr og andre hunder. Kvinner og barn er velkomne i hagen, fremmede menn får kjeft. Så snart vi som eiere har hilst på fremmede, registrerer Inanna dette og de får siden komme "gratis" inn. Hun fungerer supert blandt hester og hunder og kattene er blitt veldig glade i henne. HUn kom til oss som 6 mnd gammel, uten sosial trening. No er hun 2,5 år og veldig grei på alle måter. Hun elsker agility, oppfører seg som en dronning på store utstillinger og har tatt bronsemerke i lydighet(Apellmerke) med svært lite trening. HUnden har stor selvtillit og et eget hode, men lærer utrolig fort. Fordi hunden er svær, selvstendig og veldig lur, krever hun en erfaren hundetrener. Kangalen er svært hardfør, her er det naturen selv som i hundreår har gjort utvalget sammen med bønder som har selektert på bruksegenskaper. Kangalen trives ute, sover gjerne i snøen. Likevel trives de også i varme strøk som i Namibia der de gjør en kjempejobb ed å passe kveg mot geoparder. På denne måten verner de geparden mot å bli jakta på. I Tyrkia og Kurdistan har de i tusenvis av år vært brukt som gjeter og vokterhunder. De passer sauene mot ulv og andre rovdyr.Dette er en hund for alle hundeinteresserte bønder som sliter med rovdyr og for alle spreke hundevante.

Aksel skriver:

Dere har gjort en feil.Rasen Kangal kommer ikke fra Kurdistan, den kommer fra Sivas i Tyrkia. Det er derfor rasen kalles Sivas Kangal. Kurdere kaller de også for Sivas Kangal. De tar all æren for hunderasen. Som jeg sa de KOMMER fra Sivas provinsen i TYRKIA IKKE Kurdistan.

Ottar skriver:

Super hund.Jeg er stolt eier av en Kangal hannhund på rundt et år. Den er rolig, snill men litt bestemt og veldig selvstendig. Vaktinstinktet har jeg ikke merket noe særlig til, men det kan ha med at den er veldig sosialisert, truffet mange mennesker, små og store, katter, fugler og andre hunder i tidlig alder. Det er en stor hund, over 70 kg og det kan være den blir litt større. Men det er fortsatt en pjask i forhold til de største Kangalhundene, som rapporteres å kunne bli over 100 kg. Stor, elegant og atletisk. Jeg har får aldri gå på tur i fred uten at noen må stoppe og klappe og gi komplimenter til hunden. :)

Anonym skriver:

En fantastisk hund, men ikke for nybegynnere.Jeg har en 7 år gammel Kangal hannhund. Den kom i mitt eie som en "siste sjanse" 3-år gammel, uten videre sosial trening, da den hadde "fungert" som områdevokter på et avstengt territorium, hvoretter den var forsøkt omplassert med lite hell. Veien derfra til dagens situasjon har vært lang, men absolutt verd tiden og kreftene som er "investert". Dette er en hund med stor personlighet og som tenker selv, men som er en fantastisk lojal og robust familiehund. Den krever at man er tydelig og konsekvent, men fungerer meget bra i familien. Den er veldig glad i barn og har all verdens tålmodighet med min 9 år gamle datter. Vokterinstinktet er ganske fremtredende på min hund, antagelig som følge av dens tidligere liv, men dette representerer ikke noe problem, da den signaliserer tydelig i flere nivåer, slik at ingen skal være i tvil om når man ikke bør trosse advarslene. Den er lite interessert i katter, går greit med fremmede tisper, men har et anstrengt forhold til de fleste hannhunder som kommer litt for tett på.

Gjest skriver:

arild om kangal.En meget kraftful og hardfør hunderase,kanskje ikke for nybegynnere. Blandt de tøffeste i verden. Har et enormt vaktinstingt, så du trenger ikke låse døra engang. Det er ingen som kommer inn uanmeldt. God vakthund

Ole Ivar skriver:

Fantastiske hunder.Vi har ei Kangaltispe på 1 år nå fra Kennel Ulveblikk. Vi driver gård med sauehold og Inka er ute i innhengningene med sauen hele dagen. Hun går inn i sauefjøset med jevne mellomrom for å sikre seg om at alt er bra. Hun er med i lamming og steller med lammene. Fanastisk familiehund som er en drøm å ha i hus. Hun har solid vokterinnstinkt, men når hun ser vi snakker med de som kommer er alt i skjønneste orden. Dette er en STOR hun, og hun får ikke plass i en vanlig stv, da blir det trangt. Vi har funnet vår rase, og det blir kangal til vi ikke kan ha dyr lengre

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]