Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier informasjon. Vi har bilder av Jack Russell Terrier hunderaser.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser J-L

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Jack Russell Terrier tilhører FCI gruppe 3 (Terriere) seksjon 2 (små terriere) og nummer 345.

Anvendes som hund til jakt og blir blant annet brukt i jakt på bjørn i Nord-Amerika. Opprinnelse: Australia. Hundefientlig kan bli resultatet ved manglende eller mangelfull sosialisering. Stort krav til mosjon da den har relativt mye energi. Regnes som en veldig intelligent rase. Disse lekne hundene elsker å finne på noe morsomt. Er en rase som ikke krever mye pelsstell. Enkelte hunder vil få PRA. Jack Russell Terrier har i noen tilfeller epilepsi problemer. Grønn stær er et helseproblem hos denne rasen. Den har en ganske kort hale. Levealder for Jack Russell Terrier er 15 til 17 år.

Jack Russell Terrier har også fått navnene Puds, Shorties, Puddin'. I Finland kalles disse hundene Jackrussellinterrieri.

Søt hund skriver:

Liten intelligent men ein gneldrete hund men flotte og søte. Må ha mosjon på fjell helst

Snoopy skriver:

En fantastisk familiehund. Vår hund er ikke gneldrete,men den får også mye mosjon og oppmerksomhet. En hund å anbefale for de som har god tid til å ha hund. Ikke la deg lure av størrelsen, det er en krevende hund som ikke egner seg i blokk.

Jacky skriver:

Men.En liten intelligen hunderase er sant... Den krever ikke mye pelsstell. Noen av Jack Russell Terrierene har litt mye hår og andre har lite. noen er mindre og noen er større. Hvist du har lyst på en eller skal ha en må du være klar over at den må bli kost mye med, du må leke mye med den... Jack Russell terrier har epilepsi problemer. Grønn stær er et helseproblem hos denne rasen.

lisbeth skriver:

lady.jeg har min første jack russel terrier. jeg er kjempefornøyd. min erfaring med lady er att hun er rolig og gneldrer ikke.har en gammel pointer som er kompisen hennes. vi bor i skogen på østlandet og det er perfekt for hund er. hun går løs når vi er hjemme og står i hundegård på sommeren når vi er på jobb. vinteren syns jeg er litt kaldt,hun elsker å sove i sofaen og foran vedovnen på vinteren. hun er veldig godt sosialisert med andre typer dyr og helt ned til nyfødte barn. veldig lettlært. men har aldri hatt en hund som har spist så mye leker som hører barna til,skjer stort sett når hun kjeder seg. elsker som sagt å lære ting så vi jobber med blodspor. dem har en god nese. har hatt forskjellige raser og har nå funnet en av yndlingsrasene mine. kjempefine hunder å starte med men du bør være konsekvent og veldig viktig med mye sosialisering. dem kan være veldig voldsome med katter og er dessverre veldig glad i å spise og jakte mus. det er noe hvertfall. når du kjøper hund er det viktig å se på gemyttet på foreldrene og kjøp med ordentlige papirer selv om det koster så vet du hva du får. sjekk med terrier klubben f eks hvis du er usikker. lykke til.

Lottemor skriver:

:).En jack russell er en stor hund i en liten kropp; den er uredd og utholdende. En jack russell er en fin selskapshund, men den trenger mye mosjon og hjernetrim for å ha det bra. Dette er en intelligent hund som raskt tar til seg lærdom, men den kan også være sta slik at eieren bør være tålmodig og oppfinnsom når hunden skal lære nye triks. Da en Jack Russell gjerne tar lederrollen bør man raskt etablere rangordningen i familien slik at problemer unngås senere. Som med de fleste andre hunder skal man bygge opp gjensidig respekt ved hjelp av omtanke og kjærlighet. En jack russell lærer meget godt ved hjelp av ros. Når Jack Russellen har fått mosjon og hjernetrim kan den fint innta rollen som sofagris. En jack russell er en våken, sjarmerende, nysgjerrig og glad hund, og den vil gjerne være med på alt. En jack russell kan bli 12-18 år gammel, og rasen har få rasetypiske sykdommer.

Lottemor skriver:

Lotte :D.Lotte er en kjempe snill Jack Russell, men hun er ikke spesielt glad i andre tisper.(noen går bra) Hun er tricolor farget. :)

Trude skriver:

Trude er 2 år har bare ros av rasen, kan hende jeg har vert heldig, ellers krever hun ikke så mye, går bra sammen med alle hunder, elsker tull og tøys, ser en del pa cesar hundevisker, brukte noen av hans metoder for å unngå å få en overivrig hund.

Anita skriver:

En hund med av og på knapp :-).Vi har en jack russel som nå er snart 2 år. Han er en smart og herlig liten kar. Så lenge han får nok stimulans med å være ute på snuseturer o.l., er han en fornøyd hund. Jeg så noen andre hadde lagt inn at jack russell ikke egner seg til å bo i blokk... Dette er bare tøys. Det spiller ingen rolle hvor man bor. Det viktigste er at hunden får den trening og stimulans den trenger. Dette gjelder uansett rase. Jack Russell er en super rase, hvis du har god tid til å ta deg av den.

Silje skriver:

Jack Russell er en utrolig lojal og snill hund.Jeg ser at mange sier at en Jack Russell må ha mye mosjon for å ha det bra. Vel, min tispe på snart 6 år har det helt utmerket uten mer enn 3 turer for dagen. Dagens lengste tur er på max 30 minutter. Vi bor i en stor by, så turene består kun av å gå/jogge i byparker etc. Vi er aldri på fjellet. Min Jack Russell er ikke vant til noe annet, og hun har aldri vist tegn på at hun ikke har det bra. Det vi derimot har merket, er at jo mer stimuli (leker etc), jo mer stresser hunden. Lek er ute, og inne får hun være sofagris. Hun er alltid sammen med familien, og er kun i bur når vi er på jobb. Hun slapper av i buret sitt. Vi brukte svært mye tid på å lære henne å være hjemme alene, og har avtale med naboer om at hvis de hører bjeffing når vi er borte, så kan de ringe oss. Hunden er nå nesten 6 år, og dette har aldri skjedd. Hunden vår er trygg, sosial og rolig. Ute liker hun å løpe, så hun er en perfekt joggepartner. Men, som sagt: Hun trenger ingen fjelltur eller timeslange turer for å ha det bra. Så lenge hun får være et fullverdig familiemedlem, så har hun det helt topp :) Jeg mener at Jack Russell er en perfekt byhund, som passer godt i små leiligheter. Men, den må få være et fullverdig familiemedlem som ikke ligger for seg selv dagen lang. Og vår erfaring er: jo mindre leker og styr inne, jo mer avslappet hund. For de er lett å gire opp, noe som er stressende for hunden.

Jack Russel skriver:

Herlig hund.Vår Jack Russel er litt over ett år. Vi, min datter på åtte og jeg, kjøpte den av en oppdretter på Tomter i Østfold. Den er en herlig hund med godt og stabilt humør. Vi var litt spente på hvordan det var å bo i en liten leilighet med den, men det har gått fint. Naboen, som er hjemme om dagen, har ikke hørt noe. Den er en sofagris, glad i mat og alle mennesker og hunder. De første ukene vi hadde den som valp, var vi mye i sentrum av den lille byen vi bor i. Etter hvert har det blitt mest skogsturer og turer i hundeparken. Det holder med en god tur om dagen, og to korte. Vi kan anbefale rasen på det varmeste. :)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]