Vorstehhund korthåret

Tysk korthåret pointer guide. Her finner du bilder av Tysk korthåret pointer hunderaser.

Tysk korthåret pointer, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, tysk, korthåret, pointer

Tysk korthåret pointer: Få nyttig info om hunderasen Vorstehhund korthåret her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser S-U

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Vorstehhund korthåret (tysk korthåret pointer) er inndelt i gruppe 7 (Fuglehund - stående) i seksjon nummer 1 seksjon for kontinentalpointere # 119.

Hunderasen brukes til jakt og peker retningen til der byttet ligger nedfelt. Opphav: Tyskland. Rasen er kjent for å være energisk og utholdende. Lite behov for pelsstell. Krever svært mye mosjon. HD er et ikke ubetydelig helseproblem hos denne hunderasen, men ansvarlige oppdrettere forsøker å avle på friske hunder som ikke har slike helseplager. Kan få katarakt.

Korthåret vorstehhund, eller tysk korthåret pointer går også under følgende: Deutsch Kurzhaar, German Short-haired Pointing Dog. Det polske navnet til hunden er Wyzel niemiecki krótkowlosy. Rasens finske navn er Lyhytkarvainen saksanseisoja. Italienere kaller den Bracco tedesco. Braque allemand er det franske navnet. Deutsch Kurzhaar er den tyske beteglensen. Dens engelske navn er German Shorthaired Pointer.

Gjest skriver:

Måtte lete litt før jeg klarte å finne hunderasen min her. Skyldtes først og fremst at hverken daglignavn eller offisielt navn er brukt eller nevnt blant andre brukte navn. På NKK sine sider er den registrert som Vorstehhund korthåret (finnes en strihåret, en langhåret og en i Norge mer skjedde stikkelhåret utgave). Navnet viser som nevnt i teksten til at den står foran fuglen på jakt på samme måte som de andre stående fuglehundrasene. De kontinentale rasene skiller seg fra de britiske ved at de ofte er avlet til større allsidighet. Vorstehhundene skal apportere, spore, svømme og derved kunne assistere jegeren i mange former for jakt. I tillegg er de solide arbeidshunder som egner seg godt både til trekk og kløv. I hundekjøring Nordisk stil har rasen vært dominerende i mange år. [Admin: Takk for tilbakemelding. Rasenavnet er korrigert]

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]