Tibetansk spaniel

Tibetansk spaniel Erfaringer om Tibetansk spaniel hunderaser.

Tibetansk spaniel, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, tibetansk, spaniel

Tibetansk spaniel: Få informasjon om hunderasen Tibetansk spaniel her.

18. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser S-U

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Tibetansk spaniel er i gruppe 9 (Selskapshunder) seksjon 5 Tibetanske raser - rasenr.231 i FCI sin klassifisering.

Denne hunderasen kommer fra Tibet. Regnes som en svært barnevennlig hunderase men ingen barn bør være alene med hunder. Enkelte får hoftedysplasi-plager. Enkelte individer kan utvikle PRA.

Polsk navn er Spaniel tybetanski. Det finske rasenavnet er Tiibetinspanieli. Tibet-Spaniel er den tyske beteglensen. Hunderasens engelske navn er Tibetan Spaniel.

Monica skriver:

;P.Jeg har en liten Tibetansk Spaniel hann. Han er veldig hissig og ulydig. Han var mishandlet av forrige eiere og havnet på et forferdelig hundereservat som ikke behandlet han så bra. :P Etter vi fikk han så har han blitt bedre, men er fortsatt en liten " bad boy " av seg selv. Vi har også en 8 år gammel Border Collie blanding som fikk lære han de viktigste tingene med å være en snill hund. Så nå har han blitt litt mer vennlig. Og noen som sier at det ikke går ann å lære en gammel hund nye triks? Jeg sier at gamle snill og intelligente hunder kan lære andre hunder nye og bedre ting. :)

Anonym skriver:

Vi har en hann tibbe :).Min familie kjøpte en tibetansk spaniel i 2010 og den har bestandig vært glad i mennesker. Begynte å trene han så fort han ble hentet hjem. Han gjør alt D vanlige på kommando, i tillegg kan han synge og vinke bl.a. Veldig tillitsfull og lærer lett. Masse personlighet og husker mange ord. Han gjemmer seg eller blir veldig søt og snill om vi sier "bade" eller "dusje", og man må ikke nevne ordet "tur" om ikke man mener det:p Tur sier han ellers greit i fra om selv ved å ha "stirrekonkurranse" med fast turgåer i familien. Han hører veldig godt og skjønner av en eller annen grunn lett at vi prater om han, selvom vi ikke sier navnet!:p Bjeffer kun på kommando eller når han hører ukjente lyder (så ikke stor fare for at ukjente kommer uhørt i nærheten av huset akkurat), og han elsker å leke. Egen blir han mer og mer, så godt man startet tidlig med trening. Han har en veldig ømfintlig mage, og spiser derfor kun en type hundemat, med variasjon på smak. Bryr seg ikke om andre hunder når vi går tur, men han skal gjerne hilse på mennesker om han ser de da:) Blitt roligere med årene, og jeg har aldri sett aggresjon hos han. Ellers kan han være litt "dumnaiv", men det var kanskje mer før, da han ikke så fare i å f.eks løpe rett inn i en huskyfarm for å hilse. ( skjønte ikke at han kunne ende opp som middag for de, nei) Så måtte passe godt på han. Nå trekker han seg mer tilbake om noe ikke er helt greit. Til tider litt utspekulert, på den måten at han kan "snuse" rundt i Hagen for så å prøve å stikke når vi ikke ser, og noen ganger litt trassig, men det på en sjarmerende måte. Han løfter bare det ene øyenbrynet og ser dumt på deg om han syns du er "urimelig", hehe. Hørt mange tibber er skeptiske til andre mennesker. Han er i alle fall det stikk motsatte. Liker best å ha folk rundt seg, og går gjerne turer i naturen :) veldig glad når "flokken" er samlet, ganske så sta når han har bestemt seg, og sier i fra om det meste om det er noe han vil ved å lage noen fascinerende lyder :o) En herlig familiehund !:)

Tibbe- mor skriver:

Vi elsker vår Tibbe 😊.Vi valgte å skaffe oss en Tibbe p.g.a vår livssituasjon . Hadde lest at de gikk godt overens med barn, katter, og trengte ikke mange kjempelange turer hver dag. Å dette har vi erfart at stemmer. Vi anskaffet oss en han- tibbe, da det viser seg at de røyter mindre og blir ikke så avhengig av bare en person , men hele familien. Den røyter en gang i året . Heldigvis på sommeren, så vi er ute mye, og børster han ute hver dag i røyteperioden. Hjelper også på å dusje han. Vår Tibbe har hele tiden vært veldig rolig av seg, men tydelig en gla gutt. Han har sovet hele natta siden vi fikk han. Går helt fint å ha han alene hjemme. Vår går fritt rundt i huset , og har aldri ødelagt noe. ( utenom et par headset) men da har vi vært hjemme. Han elsker å gå tur. Liker snø. Kan gå lange fjellturer, men trenger det ikke. Er bare god og snill . Han passer på at ikke kattene gjør ugang. Da sier (bjeffer) han i fra ( hvis de er på benken eller klorer på sofa) Han får låv å komme opp i senga om natta, men vil ikke, liker best å ligge på et teppe på gulvet. Han er heller ikke typen som vil opp i sofaen , liker best å ligge på gulvet. Han er flink å gå i bånd, og reagerer ikke når vi passerer andre hunder. Han er bare 1, 5 år, så jeg syns han er flink . Har han ofte løs når vi går tur i marka på vinteren. Han stikker ikke av. Men, han kan finne på å stoppe opp og kommer ikke før han selv finner det ut. Innkalling er vel det vi bør konsentrere oss om å trene mest på. Han vil ofte ha en veldig god grunn ( godis) men han stikker ikke av, bare sitter det å ser dumt på oss. Har hatt andre hunderaser tidligere. Men Tibben er en meget spesiell, rolig og litt sta type med så uendelig mye positiv personlighet . Han er Mor sin gutt 😍😍

Anonym skriver:

Gull gutten.Mange mener tibber er en flott nybegynner hund, men vil nok ikke helt påstå dette. Jeg har tidligere hatt hund hele livet, og var dermed ganske erfaren. Fikk meg en tibbe hann-hund for omtrent ett år siden, han er en liten sjarmør men UTROLIG sta (uten å overdrive). Krever mye tålmodighet, og mye gjentakelse. Tidligere hunden jeg hadde var kanskje veldig lett lært, men kunne gå uten bånd osv. Tibben min må gå i bånd, han stikker gjerne av på lange turer. Hører en sjelden gang på innkalling, men da skal han ha en veldig god grunn til å komme. Han liker å gjøre det som passer han best. Jeg liker utfordringer, så for meg som er erfaren er dette en super hund, jeg har mye tid å sette av til han. For han liker ikke å være alene i mange timer, så har derfor hatt han i hunde barnehage da jeg jobbet 8 timer til dagen. Han er skeptisk til nye folk, og nye hunder. Han trenger god tid, og hører kun på meg. Han er veldig beskyttende, men veldig snill og hadde aldri gjort noen vondt! Jeg gikk fra en stor rottweiler, til en liten tibbe. Må med hånden på hjerte si at uten om turer, så krever min lille tibbe mer da vi fort har små krangler når han ikke vil noe jeg vil han skal ;-)

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]