Staffordshire Bull Terrier

Staffordshireterrier raseinfo. Staffordshireterrier hunderaser.

Staffordshireterrier, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, staffordshireterrier

Staffordshireterrier: Få informasjon om hunderasen Staffordshire Bull Terrier her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser S-U

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Staffordshire Bull Terrier, også kalt staffordshireterrier eller bare staff er i FCI gruppe 3 (Terriere gruppe) og seksjon 3 - bullterrier - med rasenummer 76.

Rasestandarden av Staffordshire Bull Terrier finnes på rasens egne hjemmesider, her på hunderaser er målet å hente inn så mange erfaringer om mulig om denne rasen, og da primært fra folk som har ERFARINGER med denne rasen enten som eiere eller oppdrett av staffordshire bull terrier. Benytt kommentarfeltet nedenfor for å legge inn dine erfaringer om denne rasen.

wattina skriver:

Dårlig erfaring.Møtte dessverre en av denne rasen på tur i dag. Vi har en liten cavalier king charles spaniel. Møtet fant sted på et område hvor mange hunder kan bevege seg fritt og omgås andre hunder uten bånd. Terrieren kom bort til vår hund og vi merket med en gang ønsket om å dominere. Med et gikk den til angrep og holdt kjevegrep rundt halsen. Hunden vår ga fra seg lyder og viste tydelig redsel. Vi måtte fysisk ta Staffordshiren vekk. Eierne valgte allikevel å slippe hunden løs etter dette og det samme skjedde da igjen. Nei... denne rasen er ikke for uerfarne og oppleves som skremmende for andre hundeeiere.

lunchbox skriver:

Kjærlig hunderase.Jeg har en staff og kan ikke si annet enn at denne rasen er utrolig kjærlig og god. Syns for øvrig at denne artikkelen er dårlig skrevet og kan skremme folk vekk fra å skaffe seg den type hund. Trist med tanke på hvor gode og snille disse hundene er. En gang staff - alltid staff.

Celine skriver:

Staffen er fantastisk.Man kan jo begynne å dra frem andre "skumle" raser som Golden Retriver... Denne rasen står for flest dødsfall i USA som er forårsaket av hund, det er jo fremstilt som en "familiehund! Jeg har møtt flere Staffordshire hunder og har ikke NOE vondt å si om rasen, ALT har med eieren å gjøre, får dem ikke nok stimulering både psykisk og fysisk så blir hunden uforutsigbar som alle andre hunderaser som får for lite trening. Har hørt snakk om at dette er en ganske dominerende rase, men alt kan trenes på, og er hunden din mer dominerende enn "normalen" skal jo dette taes hensyn til når dem omgås andre hunder, men det gjør dem ikke til en hunderase som burde bli bannlyst fordet!

Hundevenn skriver:

En rase jeg vil fraråde.Disse hundene er ikke stort bedre enn vanlige pit bull hunder. Litt mindre, så kan gjøre litt mindre skade rent fysisk, men er like villige til å angripe andre hunder. Er vennligere mot mennesker enn andre dyr, men dersom hunden ikke er godt sosialisert er det fare for andre hunder og andre dyr. Staffordshire terrier er problematisk på et annet område også... enkelte avlere av denne rasen er pill råtten, og avler uten å ta hensyn til gemytt, resultatet er at man aldri vet hva man får hvis man ikke kjenner oppdretter godt nok. Har ennå ikke funnet en oppdretter som jeg vil karakterisere som "seriøs" nok til at jeg vil vurdere å kjøpe en staff i Norge, vet om en i Sverige, men har INGEN planer om å skaffe meg en slik hund. De er uforutsigbare, dette sier jeg som har arrangert flere hundekurs med slike hunder. Det er noe helt spesielt med staff, liten eller stor. En amstaff er bare en oppskalert staff, hvor man har avlet frem annen størrelse, gemyttet er det samme. Vil ikke råde noen til å kjøpe en slik hund.

V.L skriver:

Mye tette folk.Helt fantastisk hvor lite folk kan om hundehold her. Tåpelig å dømme en hunderase etter hvordan en hund oppfører seg. Folk må snart skjønne at det er eieren og ikke hunden det er noe galt med. Gi en dårlig eieren en kjedelig hund, f.eks en cavalier king charles, så skal du få se at også denne hunden oppfører seg dårlig. Så lenge disse hundene blir sosialisert så er det knallhunder. Både pit bull, amstaff og lignende raser gjør seg UTMERKET som hunder, så lenge de holdes skikkelig. Hilsen en av mange som er lei av snakk som dette fra eiere av golden retrievere og labradorer.

Mari Ottesen skriver:

Amstaff, pit bull, staff bull terrier er farlig.Til V.L. og dere andre naive som tror amstaff og pit bull er som en hvilken som helst annen hunderase, problemet er vel heller at enkelte raser krever en mye mer målrettet oppdragelse enn andre. Dersom en eier feiler i oppdragelsen av en cavalier king charles så er jo heller ikke det bra, men større terriere og da spesielt en amstaff eller pit bull vil det kunne raskt bli fatalt om eieren ikke er sitt ansvar bevisst. Det er ikke praktisk mulig å kontrollere hvilke eiere som anskaffer disse hundene. For hver seriøse pit bull eier finnes det mange useriøse eiere i USA, og den tendensen så vi også her i Norge når den var lovlig. Til slutt en selvopplevd episode, på en strand på sørlandet, en vakker sommerdag for noen år siden. En mann mister kontrollen over sin amstaff. Hunden er rabiat og angriper to retrivere, begge får stygge sår. Deretter går den mot eieren av retriverene - en gutt på kanskje 10 år. Eieren av amstaffen sparker så sin egen hund i magen for å stoppe angrepet. Det er det verste jeg har sett. Heldigvis gikk det godt. Eieren var ikke en tvilsom fyr, virket oppegående på alle måter, det er det som er skremmende. Amstaff må være forbudt, alt annet er idioti. Jeg synes også staffordshire bull terrier må blitt FORBUDT, de har det samme uforutsigbare gemyttet. Det er ingen tilfeldighet at amstaff og pit bull hunder er rasene i USA som har flest menneskelik på samvittigheten. Vi trenger ikke flere hundedrepte her i landet, og hundebitt er det nok av som det er. For ikke å snakke om hundekamper på hundenes eget initiativ... Hunder som ikke engang kan holdes av vanlige mennesker med normal hundeerfaring, men kun av spesialister, bør forbys.

Wenche skriver:

Jeg blir skikkelig lei meg.Blir skikkelig lei meg når jeg leser endel av disse innleggene som skriver mye negativt om Staffen. Jeg er selv en tidligere eier av Golden Retriever (veldig snill sådan). Min Samboer hadde veldig lyst på Staff selv om jeg var litt skeptisk til dette. Vi har en datter på 5 år også som skal tas hensyn til. Sjekket godt ut om rasen, og vi bestemte oss så for en staff. Har ikke angret et sekund til dags dato og nå har vi hatt vår vakre hannhund i snart to flotte år. En snillere, klokere og flottere familiehund skal man lete lenge etter. Vi var litt obs på dette med å omgås andre hunder og da spesielt hannhunder. Startet tidlig på dressurkurs og var på frislipp med andre hunder minst en gang i uken det første året og av og til nå også. Vår vakre guttestaff er verdens snilleste, ypper aldri til bråk og gjør andre hunder det, bare går han. (Det hadde ikke min tidligere golden gutt gjort for å si det slik). Så med litt normalt hundehold og sunn fornuft som gjelder for alle hundekjøp er det bare postivt å si om denne rasen. Synes ikke mennesker som ikke selv har rasen skal uttale seg om ting man ikke har dekning for. Så til alle som ønsker seg en lettstelt, grei hund som vil elske sin familie skaff dere en staff. Hilsen lykkelig hundeier.

Stolt mor skriver:

ikke døm en hund ut ifra rasen.Det står gjerne ofte om angrep i avisa hvor det var en "kamp" hund i bilde. men skal si deg en ting, det er "vanlige" familiehunder som også angriper, men disse kommer aldri i avisa fordi det ikke er en rase som folk vil ha vekk. Ikke døm en hund etter hvordan den hovedsakelig er avlet frem, eller hva dere hører. Uten noe form for kunskap så kan du si fint lite. SBT er en fantastisk familie hund som er der når du er trist, glad og er alltid glad for tur, trening og bare sitte ved siden av barn eller deg. Du skal aldri gå ifra en staff med et barn, men det skal du ikke gjøre med noen hunder! Har du ikke kunskap så si ingenting. (alle hunder) Har du aldri møtt en som er i rett hender så ti stilt. Har du aldri sett hvor kjærlige de er så har du ikke noe å si. Jeg har aldri møtt en sbt som er "gal" å heller aldri en amstaff som er "gal". Fantastiske hunder med masse potensial og utrolig kjærlige ovenfor alle.

Aina skriver:

En gang staff, alltid staff.Min staffegutt er også vår første hund. Han er oppkomme av kjærlighet og lykke, dog ikke mot andre hunder. Ikke fordi han er aggressiv, men han er usikker - grunnet blant annet et par uheldige episoder med andre da han var valp, deriblant en basenji og en tervueren. Jeg har også tre katter i huset. Den ene av dem er veldig skeptisk, og han reagerer med å legge seg ned så nær henne hun lar ham komme, og så lager han valpelyder for å fortelle hvor snill han er. Nå har han prøvd å få henne til å stole på ham i fem år uten hell, men litt bedre har hun blitt. Da han var valp dyttet han matskålen sin bort til kattene. For et par år siden fikk jeg datterens kanin i huset, og hun er nå frittgående og kan legge seg tett inn til ham uten at han leer en muskel. Så kjære vene, ikke karakteriser rasen som farlige eller skumle. Det er BS.

Gjest skriver:

Skjerpings.Heilt fantastisk at det finns så mye uvitne folk ute å går.. Denna rasen e noe av det besta du får! Har ei staffetispa på 5år å når folk treffe hu får de fort nokk et aent inntrykk av rasen. Løye at ceasar milan velge pitbull sjøl netopp for å bevisa at det eiaren så e problemet.. Trenge trening å disiplin det gjelde alle raser, men se på bittstatistikker så får ein fort se kor det ligge an. E ikje uten grunn t at det e den einaste rasen så blir kalt nanny dogs. Herlig familiehund

bamse skriver:

kritikk.sykt dårlige utgangspunkt enkelte har. men om vi først tar d den veien, menneska slår, knivstikk, skyt å torturere andre t døden, avliv alle menneska å gjør dæm ulovlig

Gjest skriver:

Sbt.Har ei straffe jente på 4 år . Er stor fornøyd . Verdens godeste hund , veldig glad i barn . Kjempe fin tur kamerat . Aldrig knurret mot folk eller dyr . Lett lært , hengiven , godlynt , stor koser seg i sofaen og på tur. Leken og glad . Hatt puddel og Schefer før henne og begge var flotte hunder , men ingen som min staffe jente .

Tom skriver:

For noe tull.Folk som vil forby staffen pga det rykte den har, har ikke peiling på eller noen gang hatt en staff! For fy flate denne rasen er herlig! ja man må ta visse forholdsregler, men det må man da ha til de fleste hunder. er nok mere snakk om hundeholde her en selve rasen tror jeg! Folk er for dårlige til å lese seg opp om rasene de kjøper, og tror at hunden former seg som DE vil, helt selv. Å ja, da har kansje staffen kommet litt uheldig ut, siden den trenger litt ekstra trening rundt andre dyr. men dette er da ikke et stort nokk argument til å fjærne rasen fra Norge! Hilsen en stolt staffe eier! :D

Gjest skriver:

Hvordan kan dere kalle dette et leksikon og ikke ha noe info om staffordshire? Useriøst... Staffen er en fantastisk rase som elsker mennesker og spesielt barn - men som alle andre terriere lar de seg ikke plukke på nesen... Men dette er ikke det samme som å løpe bort å angripe en annen hund. Men prøv å husk at dette er menneskefeil og ikke hundens feil. Fra såkalte kjøkkenoppdrett med lite kunnskap om hund parrer man det de har mulighet til uten å tenke på at valpene blir som foreldrene. Har du en eller to hunder som ikke går overens med andre hunder er det stor sjans for at det ligger hos valpene også - men miljø rundt valpen spiller selvfølgelig inn! Men hvorfor kjøpe fra useriøst oppdrett når du kan få mentalt stabile valper som er lette å ha med å gjøre ved å gå til en seriøs oppdretter som tenker på det mentale? Tror at staffen ikke anbefales som en førstegangshund er misforstått med dårlig avling - dårlig avling og lite kunnskap kan fort bli en staff som ikke er så veldig lett å få sosial. Trist at det blir sånn også for det ødelegger så mye for en fantastisk rasen... Mitt råd - boikott kjøkkenoppdrett !

Gjest skriver:

den snilleste og herligste hunde rasen:).de som mener at disse hundene er så veldig skumle burde sjekke fakta før de uttaler seg! huuufff så menge idioter d er der ute!

Gjest skriver:

Fantastisk rase.Vi har 2 stykker Staffordshire bull terriere og det finnes ikke bedre familiehunder. De er morsomme, glade, snille ,tålmodige, lydige hunder som elsker familien sin over alt! De blir gladelig med på joggetur i skogen men synes også det er veldig hyggelig å bare ligge på sofaen og slappe av. Vi har vært innom både golden retriever og cocker spaniel før vi fikk vår første staff, og ingen av disse to når staffen til knærne en gang hva angår å være en bra familiehund. Blir veldig provosert av alle som har meninger og oppfatninger om staffen uten å egentlig vite så mye om dem. Dette er en fantastisk rase som alt for ofte dessverre blir dømt ut ifra sitt utseende.

Gjest skriver:

Fantastisk personlighet.Kjæresten min har en staff som jeg passer når han jobber mye. Jeg har alltid hatt et godt øye til rasen før jeg ble kjent med den. Når jeg virkelig ble kjent med den er det ingen vei tilbake. Jeg vet ikke om du får tak i hund som er mer kontaktsøkende og har så stor personlighet som en staff. De gjør alt for eieren sin og stoler på mennesker fult ut (så lenge de ikke har hatt dårlige opplevelser selvfølgelig, men dette gjelder alle raser) Han er positiv hele tiden, glad i barn og elsker katten, ikke noe problem å få til å gå løs på gården. Selvfølgelig er dette en godt dressert hund, men han er ikke dressert til å ha så fantastisk personlighet, det er slik de er. En perfekt kosegris som ligger under dyna med hodet på puta og snorker :)

Gjest skriver:

Straffe elsker.Har to staff. En jente og en gutt. Jeg har bare gode ting og si om straffen men det er jo en terrier og trenger erfarne eiere og mye sosialisering med andre dyr. De er veldig glad i ungene og gode vakthunder! Jeg har opplevd flere ganger at små hunder vi møter er kjempe sinte og prøver og angripe og faktisk hang den ene i leppa på hannen jeg har! Og hva gjorde eieren. Ha ha se så sjønn! Skjerp dere! Mine hadde vel neppe vært sjønne om de hadde tatt igjen og vi hadde fått skylden. Garantert! Nei dette er en flott rase og kan anbefales på det sterkeste men hold dere unna useriøse oppdrettere

Kevin skriver:

Kalde fakta om en varm rase.Det er noen fakta som må på bordet her tror jeg. Ikke bare meninger. - Pitbull ikke en rase. Det er en fellesbetegnelse for Staff, Amstaff, Am.pit og bullterrier. Altså rasene som ble brukt i kamp som utspant seg i "pits", eller sandkasser på 18/1900 tallet. Være seg alt fra rotter til okser. Altså kan alle med staff faktisk oppgi seg selv som eier av en pitbull. - Det er ingenting som heter Engelsk Staff. De er enten American Stafforshireterrier (amstaff). Eller Stafordshire bullterrier (staff). Eller Bullterrier(bulle) Begge staffene er mix mellom bulldog og terriere, men med forskjellige størrelser på terrieren - Det selges i 2014 flere staffe-valper enn goldenvalper. -American temperament Test Society (ATTS) kjører omfattende og kontinuerlige tester av alle hunderasers gemytt og gir en god pekepinn. Her kan dere lese om hvordan testen gjennomføres og resultatet som angår alle pitbullraser. Staffens resultater ligger på side 7. http://atts.org/tt-test-description/ - Selve bittstatistikker/angrep på mennesker: ATTS fremlegger Dachs og Golden på bitt-toppen. Pitene blir ikke alltid med på statistikken. ATTS presenterer ofte ikke hunder som har en bittprosent under 1. Enkelte år stammer altså mindre enn 0.99 % av registrerte bitt i USA fra hunder under samlebetegnelsen Pitbull. - Staff ER en sterk rase. De kan ofte vise samkjønnsproblematikk hos en førstegangseier og krever dedikert arbeid og erfaring - Staffen angriper ekstremt sjelden, men responderer raskt på andre hunder. Dvs. I de aller fleste konfrontasjoner er staffens reaksjon et tilsvar. En staffeier må lære seg å lese andre hunders kroppspråk for å preventivt forhindre tilsvaret. Sosialisering er ekstremt viktig. - Ingen av rasene "låser" kjeven. De har bare vanvittige kjevemuskler som gjør de mulig å henge seg fast. -Pitene som brukes i hundekamper i dag, sultes gjerne i opptil 14 dager i forkant. Før de bindes opp mot hverandre og blir slått med stokker før kamp. Det blir gjerne satt mat i mellom hundene før de slippes på hverandre. Dette har ingenting med rasen å gjøre. Hvilken som helst hund blir en "kamphund" i disse hendene. Men Pitene har størst kjever så det er mest spennende å se på.. (??) Jeg oppfordrer alle til å oppsøke filmsnutter på nettet for å se hvordan disse foregår før man uttaler seg om hva en kamphund er. - Hundekamper ble forbudt allerede helt på starten av 1900 tallet. Staffen ble avlet ned på størrelse for å passe i barnevogner for at enkelt kunne skjules når myndigheter kom til stedet. Det ble avlet på barne og familieegenskaper for å kamuflere staffen som familiehund. - Pitbullene går også under navnet "nanny dogs" De må bare oppleves rundt barn. - STAFFEN ER DEN ENESTE RASEN HOS NKK SOM HAR BESKRIVELSE: BARNEVENNLIG. Golden m.fler er familievennlig. KUN staffen er barnevennlig. NKK fraråder denne som vakthund. Den virker ikke rett og slett. Den tar heller i mot besøket og viser frem stua og alle lekene sine..Og TVen din. -Pitene er fantastiske hunder. Og de, som alle andre er kun en refleksjon av eier. -Pitene er den rasen som er mest preget av myter. Bekreftelsen på dette kan leses over. (Hvorfor ble Amstaff forbudt? Den hendelsen som til slutt trigget forbudet var i følge avisene et angrep på politiet. Det historien ikke sier noe om er at 4 politimenn tok seg inn i en leilighet å la eieren i bakken. Beklager, men hunder kan ikke lese politiskilt. Jeg vil også ha en hund som beskytter meg når 4 stykker legger meg i bakken. Det ironiske er at det VAR ikke en amstaff. Det var en staff.) Før du gjør deg opp sterke meninger om hva en Pitbull og spes staff er, så sørg for å møtt noen i forkant og snakk med erfarne staffefolk/oppdrettere. Ja, det er flere useriøse der ute, men mange er også blodseriøse. Ta kontakt med Norsk Kennel Klubb, eller Rasegruppen for staff, via NKK for kontaktinfo til seriøse kenneler. Og lykke til med det som bare kan beskrives som verdens beste familiehund. I rette hender. Så er spørsmålet heller.. Er DINE hender de rette?

karma80 skriver:

Funnet flott og sykt seriøs og ansvarsfull oppdretter i Norge.Vi har kjøpt vår flotte staff hos et flott ektepar som veit hva det vil si å være oppdrettere. Ikke mennesker som ser på dette som en lek og hobby. Her blir valpene vandt til struktur, kos og lyder og små barn. Di velger gjerne også hund som di føler passer personligheter. Føler meg helt trygg på å hente valpen vår. Der har han fått beste utgangspunkt hvor da det er vår oppgave å skape resten av personligheten. Husk at det er eiers ansvar å skape en trygg hund, ikke hunden selv.

Jonas skriver:

Verdens beste hund.Hei. Jeg har en snart 6år gamel staffordshire bull terrier hannhund. Bedre hund fins ikke! Alltid glad,kjempe snill mot mennesker og hunder. Den er med på alt jeg gjør og aldri noe problem. Det er mye hund men for meg så er det perfekt. Ser det er flere som klager på denne hunderasen og det er en skam. Når vi går tur og møter andre hunder,hvem tror dere bjeffe og knurer mot min hund først,jo det er 99prosent av gangene de andre hundene. Aldri min hund. Men noen ganger så sier han i fra tilbake vis det er noen store hunder som går mot han. Poenget mitt er. Hva hadde du gjort vis en person gikk mot deg og skreik og banna rett foran deg,jeg hadde iallf sagt ifra. Men han har aldri biti noen,andre har prøvd å gjøre det på han. Men han er ikke intrs i å slåss el bite som.Så dette med at denne hunderasen burde forbys er fullstendig tull. Og kommer fra folk som ikke har peiling på hund. Det er så synd for bedre hund skal man leite lenge etter.

Anonym skriver:

Fineste rasen.Har en staffe tispe som er helt utrolig . Finere hund finner man absolutt ikke, og jeg er allerede på utkikk etter en til :) alle hunder er spesielle på sin egen måte, og det er opp til oss mennesker å finne ut hvilken rase som passer oss best . Rasen passer selvfølgelig ikke for alle, den kan bli aggressiv i feil hender, men tror det skal mye til for at en hund skal oppføre seg slik. Er en absolutt perfekt førstegangshund om man bruker tid på den, tar den med på kurs, møter andre mennesker og barn fra den er liten (PS: gjelder jo forsåvidt alle hunderaser dette) . Hadde jeg hatt mulighet så ville jeg hatt en amstaff istede, men på grunn av loven så ble det ikke slik . Til de som sier rasen er "farlig" eller og tror at hver eneste staff de møter er drapsmaskiner, så vil jeg råde dere til å komme og hilse på min bestevenn sammen med hundene deres, så får dere selv se at det ikke er slik i det hele tatt . Min Nelli er både glad i katter, hunder , kaniner , fugler og marsvin, og har tilogmed begynt å hilse på hester når vi er på tur.. Hunder er også veldig forskjellige og kan ikke komme overens med ALLE de møter på , akkurat som oss mennesker, vi liker ikke alle vi møter på med engang . Så en gang i iblandt vil du finne deg selv i en situasjon hvor det krasjer helt men det betyr ikke at hunden er aggressiv . Det å lære å lese kroppsspråket til hunden sin er utrolig viktig når det kommer til kommunikasjon mellom hund og eier , lær deg alle faresignalene til bisken din så får du mindre problemer når du er ute på tur og møter på en annen hund .

Loui skriver:

Staff er best.Vi har hatt 4 staffer totalt, nå er det dessverre bare en gjenlevende, gamlemor Wilma på 8år, men hund med mer sjel skal du lete lenge etter, staffen er den eneste hunden jeg stoler på 110% sammen med ungene mine, men som med alle ander hunder så er en hund et dyr og skal passes på deretter. Men til Mari Ottesen som skrev et innlegg her, hun må være fullstendig blåst, for mer feilinfo skal man leite lenge etter. tror hun hadde hatt godt av å sett/møtt en staff så tror jeg kansje inntrykket hadde forandra seg.

Vanja skriver:

Herlige hunder.Jeg har en hannhund som er blandig av staff, dags, og Bordercolli. Han er den snilleste hunden jeg noen gang har hatt. Er oppvokst med hunder, og de har vært et viktig innslag bestandig. Dizel som nå er 3,5 år sliter med ryggproblemer på bakgrunn av blandinge, og derfor bestemte vi oss for å skaffe ei tispe av ren Staff. Min handhund er kastrert så det er ikke noe ønske om å lage noen på bakrommet hjemme hos oss. Hun ble hentet i desember og er ei nydelig jente som har fargen blac andtan. Ikke bra sier mange, men jeg skal kun ha en turvenn og ei som vil være med. Hun får tur hver dag. Inne i skogen slipper jeg henne og hun løper etter pinner og baller. Alt ettersom. Hun er sta, men reagerer på kommandoer allerede, og vi lærer stadig noe nytt. Er med meg på jobben hver dag, og elsker alle mennesker. Jeg lar henne møte andre hunder og passer på at det skal bli gode opplevelser. Hun er bare rett og slett nydelig, snill, og ikke minst klok. Dette er noe jeg ser frem til at skal vare i mange år fremover. Så lenge en har interesse for dyret vil jeg anbefale Staff uten tvil.

Kjetil skriver:

Lille Lego.Jeg er "reservepappa" for en staff på 2 år. Jeg er også pappa til en 9 år gammel gutt. Å jeg må si at jeg er veldig fornøyd med lynnet til hunden både ovenfor mennesker og andre hunder. Min erfaring er at mange andre hundeeiere dømmer Lego pga utseendet fordi han er en staff. Gleden min er desto større når Lego hører på meg og går forbi den andre hunden uten å gjøre noe, mens den andre personen må ta tak i sin hund fordi den står å bjeffer å prøver å komme bort til staffen. Å det jeg snakker om her opplever jeg daglig. Rasen i seg selv er helt utrolig, men det alle må huske er at absolutt alt som lever tar skade av feil omgivelser. Jeg leste om rasen før jeg sa ja til å passe på Lego, og møtte ham for å se ham selv før jeg lot sønnen min møte ham. Å jeg må si at jeg angrer ikke ett sekund på at jeg begynte å passe ham. En bedre kompis skal man lete lenge etter. Å til dere som klager på rasen, husk at ingen barn er født rasistisk eller voldelig. Det er det omgivelsene som får frem. Mvh Kjetil

gjest skriver:

Wattina.Du skriver jo selv at det var en situasjon med en helt tydelig uansvarlig eier. Jeg vet det er greyhounds i Oslo hvor eieren lar de løpe etter valper å bite dem, valper som skal sosialiseres. Det gjør ikke at jeg dermed synes alle mynder er forferdelige hunder. Har faktisk to venninner med herlige mynder! Det er noe med å se sine egen hund. Og ta ansvar. Noen ganger er det genetisk andre ganger oppdragelse, men ikke en hunde rase under en kam. Min forrige papillon ble angrepet av en rottweiler som bet etter halen hans, men en nabo rottis har verdt med samme hund å gå tur flere ganger uten problemer. Samme med schefer som la han i bakken uten bitt når vi gikk forbi, schefere er ikke farlige av den grunn. Og nevnte papillon var av den typen som ikke yppet med noen, og viket tilogmed katter, gikk rundt andre hunder hvis løs på ridetur. Vennlig, men uintressert, med mindre det var flokkmedlmmer. Jeg har faktisk aldri møtt en staff som var aggressiv, senest i går møtte jeg en nydelig hann staff som min papillon frøken gjerne ville hilse på, (hun er ekstremt ivrrig på andre hunder) han krøp helt oppi fanget mitt og skulle ha kos og ga meg nuss på kinnet. Han var glad og energisk ja, men ikke aggressiv. Av alle pittbullene da altså type amerikansk pitbull terrier jeg har møtt i USA har ingen av de verdt aggressive, to av de adlydet naboens lille tass som var en smule sta.. pittene viket hver gang og falt over i fanget for kos! Nærmeste jeg har møt vanskelig pitt er en kraftig hanne som kun var mye hann hund, akkurat han så jeg ikke sammen med andre hunder. men det er ganske mange ulike raser som har eksempler av hunder som ikke går med andre hunder. Den frykten som spres ang enkelte raser påvirker i stor grad hvordan hundene håndteres også, samt the faktum at det er idioter som har hunder fordi de skal være tøffe. Og de vil gjøre dette med neste hund og neste igjen til alle er forbudt, det er disse menneskene politiet må gjøre noe med, det er latskap å bare fjerne raser, sett heller nøye avls restriksjoner! Ja, de kan være hissige på andre hunder da spesielt av samme kjønn, men det er en rasetrekk hos alle terriere, det faktum at de har bull i seg gjør at de er større og kraftigere, men prøv å legg merke til hvor mange hissige små terriere det er rundt om... de skal være sta, ellers hadde de aldri kunne brukes for den type jakt de var ment for. Det er synd du opplevde det du gjorde, men ikke døm alle, det er en løsning som ikke fører noen vei. Snakk helelr til eieren for å være uansvarlig. Jeg har heller aldri sett en rase som har så mange eksempler på gode relasjoner til barn.

wattina skriver:

Dårlig erfaring.Møtte dessverre en av denne rasen på tur i dag. Vi har en liten cavalier king charles spaniel. Møtet fant sted på et område hvor mange hunder kan bevege seg fritt og omgås andre hunder uten bånd. Terrieren kom bort til vår hund og vi merket med en gang ønsket om å dominere. Med et gikk den til angrep og holdt kjevegrep rundt halsen. Hunden vår ga fra seg lyder og viste tydelig redsel. Vi måtte fysisk ta Staffordshiren vekk. Eierne valgte allikevel å slippe hunden løs etter dette og det samme skjedde da igjen. Nei... denne rasen er ikke for uerfarne og oppleves som skremmende for andre hundeeiere.

lunchbox skriver:

Kjærlig hunderase.Jeg har en staff og kan ikke si annet enn at denne rasen er utrolig kjærlig og god. Syns for øvrig at denne artikkelen er dårlig skrevet og kan skremme folk vekk fra å skaffe seg den type hund. Trist med tanke på hvor gode og snille disse hundene er. En gang staff - alltid staff.

Celine skriver:

Staffen er fantastisk.Man kan jo begynne å dra frem andre "skumle" raser som Golden Retriver... Denne rasen står for flest dødsfall i USA som er forårsaket av hund, det er jo fremstilt som en "familiehund! Jeg har møtt flere Staffordshire hunder og har ikke NOE vondt å si om rasen, ALT har med eieren å gjøre, får dem ikke nok stimulering både psykisk og fysisk så blir hunden uforutsigbar som alle andre hunderaser som får for lite trening. Har hørt snakk om at dette er en ganske dominerende rase, men alt kan trenes på, og er hunden din mer dominerende enn "normalen" skal jo dette taes hensyn til når dem omgås andre hunder, men det gjør dem ikke til en hunderase som burde bli bannlyst fordet!

Hundevenn skriver:

En rase jeg vil fraråde.Disse hundene er ikke stort bedre enn vanlige pit bull hunder. Litt mindre, så kan gjøre litt mindre skade rent fysisk, men er like villige til å angripe andre hunder. Er vennligere mot mennesker enn andre dyr, men dersom hunden ikke er godt sosialisert er det fare for andre hunder og andre dyr. Staffordshire terrier er problematisk på et annet område også... enkelte avlere av denne rasen er pill råtten, og avler uten å ta hensyn til gemytt, resultatet er at man aldri vet hva man får hvis man ikke kjenner oppdretter godt nok. Har ennå ikke funnet en oppdretter som jeg vil karakterisere som "seriøs" nok til at jeg vil vurdere å kjøpe en staff i Norge, vet om en i Sverige, men har INGEN planer om å skaffe meg en slik hund. De er uforutsigbare, dette sier jeg som har arrangert flere hundekurs med slike hunder. Det er noe helt spesielt med staff, liten eller stor. En amstaff er bare en oppskalert staff, hvor man har avlet frem annen størrelse, gemyttet er det samme. Vil ikke råde noen til å kjøpe en slik hund.

V.L skriver:

Mye tette folk.Helt fantastisk hvor lite folk kan om hundehold her. Tåpelig å dømme en hunderase etter hvordan en hund oppfører seg. Folk må snart skjønne at det er eieren og ikke hunden det er noe galt med. Gi en dårlig eieren en kjedelig hund, f.eks en cavalier king charles, så skal du få se at også denne hunden oppfører seg dårlig. Så lenge disse hundene blir sosialisert så er det knallhunder. Både pit bull, amstaff og lignende raser gjør seg UTMERKET som hunder, så lenge de holdes skikkelig. Hilsen en av mange som er lei av snakk som dette fra eiere av golden retrievere og labradorer.

Mari Ottesen skriver:

Amstaff, pit bull, staff bull terrier er farlig.Til V.L. og dere andre naive som tror amstaff og pit bull er som en hvilken som helst annen hunderase, problemet er vel heller at enkelte raser krever en mye mer målrettet oppdragelse enn andre. Dersom en eier feiler i oppdragelsen av en cavalier king charles så er jo heller ikke det bra, men større terriere og da spesielt en amstaff eller pit bull vil det kunne raskt bli fatalt om eieren ikke er sitt ansvar bevisst. Det er ikke praktisk mulig å kontrollere hvilke eiere som anskaffer disse hundene. For hver seriøse pit bull eier finnes det mange useriøse eiere i USA, og den tendensen så vi også her i Norge når den var lovlig. Til slutt en selvopplevd episode, på en strand på sørlandet, en vakker sommerdag for noen år siden. En mann mister kontrollen over sin amstaff. Hunden er rabiat og angriper to retrivere, begge får stygge sår. Deretter går den mot eieren av retriverene - en gutt på kanskje 10 år. Eieren av amstaffen sparker så sin egen hund i magen for å stoppe angrepet. Det er det verste jeg har sett. Heldigvis gikk det godt. Eieren var ikke en tvilsom fyr, virket oppegående på alle måter, det er det som er skremmende. Amstaff må være forbudt, alt annet er idioti. Jeg synes også staffordshire bull terrier må blitt FORBUDT, de har det samme uforutsigbare gemyttet. Det er ingen tilfeldighet at amstaff og pit bull hunder er rasene i USA som har flest menneskelik på samvittigheten. Vi trenger ikke flere hundedrepte her i landet, og hundebitt er det nok av som det er. For ikke å snakke om hundekamper på hundenes eget initiativ... Hunder som ikke engang kan holdes av vanlige mennesker med normal hundeerfaring, men kun av spesialister, bør forbys.

Wenche skriver:

Jeg blir skikkelig lei meg.Blir skikkelig lei meg når jeg leser endel av disse innleggene som skriver mye negativt om Staffen. Jeg er selv en tidligere eier av Golden Retriever (veldig snill sådan). Min Samboer hadde veldig lyst på Staff selv om jeg var litt skeptisk til dette. Vi har en datter på 5 år også som skal tas hensyn til. Sjekket godt ut om rasen, og vi bestemte oss så for en staff. Har ikke angret et sekund til dags dato og nå har vi hatt vår vakre hannhund i snart to flotte år. En snillere, klokere og flottere familiehund skal man lete lenge etter. Vi var litt obs på dette med å omgås andre hunder og da spesielt hannhunder. Startet tidlig på dressurkurs og var på frislipp med andre hunder minst en gang i uken det første året og av og til nå også. Vår vakre guttestaff er verdens snilleste, ypper aldri til bråk og gjør andre hunder det, bare går han. (Det hadde ikke min tidligere golden gutt gjort for å si det slik). Så med litt normalt hundehold og sunn fornuft som gjelder for alle hundekjøp er det bare postivt å si om denne rasen. Synes ikke mennesker som ikke selv har rasen skal uttale seg om ting man ikke har dekning for. Så til alle som ønsker seg en lettstelt, grei hund som vil elske sin familie skaff dere en staff. Hilsen lykkelig hundeier.

Stolt mor skriver:

ikke døm en hund ut ifra rasen.Det står gjerne ofte om angrep i avisa hvor det var en "kamp" hund i bilde. men skal si deg en ting, det er "vanlige" familiehunder som også angriper, men disse kommer aldri i avisa fordi det ikke er en rase som folk vil ha vekk. Ikke døm en hund etter hvordan den hovedsakelig er avlet frem, eller hva dere hører. Uten noe form for kunskap så kan du si fint lite. SBT er en fantastisk familie hund som er der når du er trist, glad og er alltid glad for tur, trening og bare sitte ved siden av barn eller deg. Du skal aldri gå ifra en staff med et barn, men det skal du ikke gjøre med noen hunder! Har du ikke kunskap så si ingenting. (alle hunder) Har du aldri møtt en som er i rett hender så ti stilt. Har du aldri sett hvor kjærlige de er så har du ikke noe å si. Jeg har aldri møtt en sbt som er "gal" å heller aldri en amstaff som er "gal". Fantastiske hunder med masse potensial og utrolig kjærlige ovenfor alle.

Aina skriver:

En gang staff, alltid staff.Min staffegutt er også vår første hund. Han er oppkomme av kjærlighet og lykke, dog ikke mot andre hunder. Ikke fordi han er aggressiv, men han er usikker - grunnet blant annet et par uheldige episoder med andre da han var valp, deriblant en basenji og en tervueren. Jeg har også tre katter i huset. Den ene av dem er veldig skeptisk, og han reagerer med å legge seg ned så nær henne hun lar ham komme, og så lager han valpelyder for å fortelle hvor snill han er. Nå har han prøvd å få henne til å stole på ham i fem år uten hell, men litt bedre har hun blitt. Da han var valp dyttet han matskålen sin bort til kattene. For et par år siden fikk jeg datterens kanin i huset, og hun er nå frittgående og kan legge seg tett inn til ham uten at han leer en muskel. Så kjære vene, ikke karakteriser rasen som farlige eller skumle. Det er BS.

Gjest skriver:

Skjerpings.Heilt fantastisk at det finns så mye uvitne folk ute å går.. Denna rasen e noe av det besta du får! Har ei staffetispa på 5år å når folk treffe hu får de fort nokk et aent inntrykk av rasen. Løye at ceasar milan velge pitbull sjøl netopp for å bevisa at det eiaren så e problemet.. Trenge trening å disiplin det gjelde alle raser, men se på bittstatistikker så får ein fort se kor det ligge an. E ikje uten grunn t at det e den einaste rasen så blir kalt nanny dogs. Herlig familiehund

bamse skriver:

kritikk.sykt dårlige utgangspunkt enkelte har. men om vi først tar d den veien, menneska slår, knivstikk, skyt å torturere andre t døden, avliv alle menneska å gjør dæm ulovlig

Gjest skriver:

Sbt.Har ei straffe jente på 4 år . Er stor fornøyd . Verdens godeste hund , veldig glad i barn . Kjempe fin tur kamerat . Aldrig knurret mot folk eller dyr . Lett lært , hengiven , godlynt , stor koser seg i sofaen og på tur. Leken og glad . Hatt puddel og Schefer før henne og begge var flotte hunder , men ingen som min staffe jente .

Tom skriver:

For noe tull.Folk som vil forby staffen pga det rykte den har, har ikke peiling på eller noen gang hatt en staff! For fy flate denne rasen er herlig! ja man må ta visse forholdsregler, men det må man da ha til de fleste hunder. er nok mere snakk om hundeholde her en selve rasen tror jeg! Folk er for dårlige til å lese seg opp om rasene de kjøper, og tror at hunden former seg som DE vil, helt selv. Å ja, da har kansje staffen kommet litt uheldig ut, siden den trenger litt ekstra trening rundt andre dyr. men dette er da ikke et stort nokk argument til å fjærne rasen fra Norge! Hilsen en stolt staffe eier! :D

Gjest skriver:

Hvordan kan dere kalle dette et leksikon og ikke ha noe info om staffordshire? Useriøst... Staffen er en fantastisk rase som elsker mennesker og spesielt barn - men som alle andre terriere lar de seg ikke plukke på nesen... Men dette er ikke det samme som å løpe bort å angripe en annen hund. Men prøv å husk at dette er menneskefeil og ikke hundens feil. Fra såkalte kjøkkenoppdrett med lite kunnskap om hund parrer man det de har mulighet til uten å tenke på at valpene blir som foreldrene. Har du en eller to hunder som ikke går overens med andre hunder er det stor sjans for at det ligger hos valpene også - men miljø rundt valpen spiller selvfølgelig inn! Men hvorfor kjøpe fra useriøst oppdrett når du kan få mentalt stabile valper som er lette å ha med å gjøre ved å gå til en seriøs oppdretter som tenker på det mentale? Tror at staffen ikke anbefales som en førstegangshund er misforstått med dårlig avling - dårlig avling og lite kunnskap kan fort bli en staff som ikke er så veldig lett å få sosial. Trist at det blir sånn også for det ødelegger så mye for en fantastisk rasen... Mitt råd - boikott kjøkkenoppdrett !

Gjest skriver:

den snilleste og herligste hunde rasen:).de som mener at disse hundene er så veldig skumle burde sjekke fakta før de uttaler seg! huuufff så menge idioter d er der ute!

Gjest skriver:

Fantastisk rase.Vi har 2 stykker Staffordshire bull terriere og det finnes ikke bedre familiehunder. De er morsomme, glade, snille ,tålmodige, lydige hunder som elsker familien sin over alt! De blir gladelig med på joggetur i skogen men synes også det er veldig hyggelig å bare ligge på sofaen og slappe av. Vi har vært innom både golden retriever og cocker spaniel før vi fikk vår første staff, og ingen av disse to når staffen til knærne en gang hva angår å være en bra familiehund. Blir veldig provosert av alle som har meninger og oppfatninger om staffen uten å egentlig vite så mye om dem. Dette er en fantastisk rase som alt for ofte dessverre blir dømt ut ifra sitt utseende.

Gjest skriver:

Fantastisk personlighet.Kjæresten min har en staff som jeg passer når han jobber mye. Jeg har alltid hatt et godt øye til rasen før jeg ble kjent med den. Når jeg virkelig ble kjent med den er det ingen vei tilbake. Jeg vet ikke om du får tak i hund som er mer kontaktsøkende og har så stor personlighet som en staff. De gjør alt for eieren sin og stoler på mennesker fult ut (så lenge de ikke har hatt dårlige opplevelser selvfølgelig, men dette gjelder alle raser) Han er positiv hele tiden, glad i barn og elsker katten, ikke noe problem å få til å gå løs på gården. Selvfølgelig er dette en godt dressert hund, men han er ikke dressert til å ha så fantastisk personlighet, det er slik de er. En perfekt kosegris som ligger under dyna med hodet på puta og snorker :)

Gjest skriver:

Straffe elsker.Har to staff. En jente og en gutt. Jeg har bare gode ting og si om straffen men det er jo en terrier og trenger erfarne eiere og mye sosialisering med andre dyr. De er veldig glad i ungene og gode vakthunder! Jeg har opplevd flere ganger at små hunder vi møter er kjempe sinte og prøver og angripe og faktisk hang den ene i leppa på hannen jeg har! Og hva gjorde eieren. Ha ha se så sjønn! Skjerp dere! Mine hadde vel neppe vært sjønne om de hadde tatt igjen og vi hadde fått skylden. Garantert! Nei dette er en flott rase og kan anbefales på det sterkeste men hold dere unna useriøse oppdrettere

Kevin skriver:

Kalde fakta om en varm rase.Det er noen fakta som må på bordet her tror jeg. Ikke bare meninger. - Pitbull ikke en rase. Det er en fellesbetegnelse for Staff, Amstaff, Am.pit og bullterrier. Altså rasene som ble brukt i kamp som utspant seg i "pits", eller sandkasser på 18/1900 tallet. Være seg alt fra rotter til okser. Altså kan alle med staff faktisk oppgi seg selv som eier av en pitbull. - Det er ingenting som heter Engelsk Staff. De er enten American Stafforshireterrier (amstaff). Eller Stafordshire bullterrier (staff). Eller Bullterrier(bulle) Begge staffene er mix mellom bulldog og terriere, men med forskjellige størrelser på terrieren - Det selges i 2014 flere staffe-valper enn goldenvalper. -American temperament Test Society (ATTS) kjører omfattende og kontinuerlige tester av alle hunderasers gemytt og gir en god pekepinn. Her kan dere lese om hvordan testen gjennomføres og resultatet som angår alle pitbullraser. Staffens resultater ligger på side 7. http://atts.org/tt-test-description/ - Selve bittstatistikker/angrep på mennesker: ATTS fremlegger Dachs og Golden på bitt-toppen. Pitene blir ikke alltid med på statistikken. ATTS presenterer ofte ikke hunder som har en bittprosent under 1. Enkelte år stammer altså mindre enn 0.99 % av registrerte bitt i USA fra hunder under samlebetegnelsen Pitbull. - Staff ER en sterk rase. De kan ofte vise samkjønnsproblematikk hos en førstegangseier og krever dedikert arbeid og erfaring - Staffen angriper ekstremt sjelden, men responderer raskt på andre hunder. Dvs. I de aller fleste konfrontasjoner er staffens reaksjon et tilsvar. En staffeier må lære seg å lese andre hunders kroppspråk for å preventivt forhindre tilsvaret. Sosialisering er ekstremt viktig. - Ingen av rasene "låser" kjeven. De har bare vanvittige kjevemuskler som gjør de mulig å henge seg fast. -Pitene som brukes i hundekamper i dag, sultes gjerne i opptil 14 dager i forkant. Før de bindes opp mot hverandre og blir slått med stokker før kamp. Det blir gjerne satt mat i mellom hundene før de slippes på hverandre. Dette har ingenting med rasen å gjøre. Hvilken som helst hund blir en "kamphund" i disse hendene. Men Pitene har størst kjever så det er mest spennende å se på.. (??) Jeg oppfordrer alle til å oppsøke filmsnutter på nettet for å se hvordan disse foregår før man uttaler seg om hva en kamphund er. - Hundekamper ble forbudt allerede helt på starten av 1900 tallet. Staffen ble avlet ned på størrelse for å passe i barnevogner for at enkelt kunne skjules når myndigheter kom til stedet. Det ble avlet på barne og familieegenskaper for å kamuflere staffen som familiehund. - Pitbullene går også under navnet "nanny dogs" De må bare oppleves rundt barn. - STAFFEN ER DEN ENESTE RASEN HOS NKK SOM HAR BESKRIVELSE: BARNEVENNLIG. Golden m.fler er familievennlig. KUN staffen er barnevennlig. NKK fraråder denne som vakthund. Den virker ikke rett og slett. Den tar heller i mot besøket og viser frem stua og alle lekene sine..Og TVen din. -Pitene er fantastiske hunder. Og de, som alle andre er kun en refleksjon av eier. -Pitene er den rasen som er mest preget av myter. Bekreftelsen på dette kan leses over. (Hvorfor ble Amstaff forbudt? Den hendelsen som til slutt trigget forbudet var i følge avisene et angrep på politiet. Det historien ikke sier noe om er at 4 politimenn tok seg inn i en leilighet å la eieren i bakken. Beklager, men hunder kan ikke lese politiskilt. Jeg vil også ha en hund som beskytter meg når 4 stykker legger meg i bakken. Det ironiske er at det VAR ikke en amstaff. Det var en staff.) Før du gjør deg opp sterke meninger om hva en Pitbull og spes staff er, så sørg for å møtt noen i forkant og snakk med erfarne staffefolk/oppdrettere. Ja, det er flere useriøse der ute, men mange er også blodseriøse. Ta kontakt med Norsk Kennel Klubb, eller Rasegruppen for staff, via NKK for kontaktinfo til seriøse kenneler. Og lykke til med det som bare kan beskrives som verdens beste familiehund. I rette hender. Så er spørsmålet heller.. Er DINE hender de rette?

karma80 skriver:

Funnet flott og sykt seriøs og ansvarsfull oppdretter i Norge.Vi har kjøpt vår flotte staff hos et flott ektepar som veit hva det vil si å være oppdrettere. Ikke mennesker som ser på dette som en lek og hobby. Her blir valpene vandt til struktur, kos og lyder og små barn. Di velger gjerne også hund som di føler passer personligheter. Føler meg helt trygg på å hente valpen vår. Der har han fått beste utgangspunkt hvor da det er vår oppgave å skape resten av personligheten. Husk at det er eiers ansvar å skape en trygg hund, ikke hunden selv.

Jonas skriver:

Verdens beste hund.Hei. Jeg har en snart 6år gamel staffordshire bull terrier hannhund. Bedre hund fins ikke! Alltid glad,kjempe snill mot mennesker og hunder. Den er med på alt jeg gjør og aldri noe problem. Det er mye hund men for meg så er det perfekt. Ser det er flere som klager på denne hunderasen og det er en skam. Når vi går tur og møter andre hunder,hvem tror dere bjeffe og knurer mot min hund først,jo det er 99prosent av gangene de andre hundene. Aldri min hund. Men noen ganger så sier han i fra tilbake vis det er noen store hunder som går mot han. Poenget mitt er. Hva hadde du gjort vis en person gikk mot deg og skreik og banna rett foran deg,jeg hadde iallf sagt ifra. Men han har aldri biti noen,andre har prøvd å gjøre det på han. Men han er ikke intrs i å slåss el bite som.Så dette med at denne hunderasen burde forbys er fullstendig tull. Og kommer fra folk som ikke har peiling på hund. Det er så synd for bedre hund skal man leite lenge etter.

Anonym skriver:

Fineste rasen.Har en staffe tispe som er helt utrolig . Finere hund finner man absolutt ikke, og jeg er allerede på utkikk etter en til :) alle hunder er spesielle på sin egen måte, og det er opp til oss mennesker å finne ut hvilken rase som passer oss best . Rasen passer selvfølgelig ikke for alle, den kan bli aggressiv i feil hender, men tror det skal mye til for at en hund skal oppføre seg slik. Er en absolutt perfekt førstegangshund om man bruker tid på den, tar den med på kurs, møter andre mennesker og barn fra den er liten (PS: gjelder jo forsåvidt alle hunderaser dette) . Hadde jeg hatt mulighet så ville jeg hatt en amstaff istede, men på grunn av loven så ble det ikke slik . Til de som sier rasen er "farlig" eller og tror at hver eneste staff de møter er drapsmaskiner, så vil jeg råde dere til å komme og hilse på min bestevenn sammen med hundene deres, så får dere selv se at det ikke er slik i det hele tatt . Min Nelli er både glad i katter, hunder , kaniner , fugler og marsvin, og har tilogmed begynt å hilse på hester når vi er på tur.. Hunder er også veldig forskjellige og kan ikke komme overens med ALLE de møter på , akkurat som oss mennesker, vi liker ikke alle vi møter på med engang . Så en gang i iblandt vil du finne deg selv i en situasjon hvor det krasjer helt men det betyr ikke at hunden er aggressiv . Det å lære å lese kroppsspråket til hunden sin er utrolig viktig når det kommer til kommunikasjon mellom hund og eier , lær deg alle faresignalene til bisken din så får du mindre problemer når du er ute på tur og møter på en annen hund .

Loui skriver:

Staff er best.Vi har hatt 4 staffer totalt, nå er det dessverre bare en gjenlevende, gamlemor Wilma på 8år, men hund med mer sjel skal du lete lenge etter, staffen er den eneste hunden jeg stoler på 110% sammen med ungene mine, men som med alle ander hunder så er en hund et dyr og skal passes på deretter. Men til Mari Ottesen som skrev et innlegg her, hun må være fullstendig blåst, for mer feilinfo skal man leite lenge etter. tror hun hadde hatt godt av å sett/møtt en staff så tror jeg kansje inntrykket hadde forandra seg.

Vanja skriver:

Herlige hunder.Jeg har en hannhund som er blandig av staff, dags, og Bordercolli. Han er den snilleste hunden jeg noen gang har hatt. Er oppvokst med hunder, og de har vært et viktig innslag bestandig. Dizel som nå er 3,5 år sliter med ryggproblemer på bakgrunn av blandinge, og derfor bestemte vi oss for å skaffe ei tispe av ren Staff. Min handhund er kastrert så det er ikke noe ønske om å lage noen på bakrommet hjemme hos oss. Hun ble hentet i desember og er ei nydelig jente som har fargen blac andtan. Ikke bra sier mange, men jeg skal kun ha en turvenn og ei som vil være med. Hun får tur hver dag. Inne i skogen slipper jeg henne og hun løper etter pinner og baller. Alt ettersom. Hun er sta, men reagerer på kommandoer allerede, og vi lærer stadig noe nytt. Er med meg på jobben hver dag, og elsker alle mennesker. Jeg lar henne møte andre hunder og passer på at det skal bli gode opplevelser. Hun er bare rett og slett nydelig, snill, og ikke minst klok. Dette er noe jeg ser frem til at skal vare i mange år fremover. Så lenge en har interesse for dyret vil jeg anbefale Staff uten tvil.

Kjetil skriver:

Lille Lego.Jeg er "reservepappa" for en staff på 2 år. Jeg er også pappa til en 9 år gammel gutt. Å jeg må si at jeg er veldig fornøyd med lynnet til hunden både ovenfor mennesker og andre hunder. Min erfaring er at mange andre hundeeiere dømmer Lego pga utseendet fordi han er en staff. Gleden min er desto større når Lego hører på meg og går forbi den andre hunden uten å gjøre noe, mens den andre personen må ta tak i sin hund fordi den står å bjeffer å prøver å komme bort til staffen. Å det jeg snakker om her opplever jeg daglig. Rasen i seg selv er helt utrolig, men det alle må huske er at absolutt alt som lever tar skade av feil omgivelser. Jeg leste om rasen før jeg sa ja til å passe på Lego, og møtte ham for å se ham selv før jeg lot sønnen min møte ham. Å jeg må si at jeg angrer ikke ett sekund på at jeg begynte å passe ham. En bedre kompis skal man lete lenge etter. Å til dere som klager på rasen, husk at ingen barn er født rasistisk eller voldelig. Det er det omgivelsene som får frem. Mvh Kjetil

gjest skriver:

Wattina.Du skriver jo selv at det var en situasjon med en helt tydelig uansvarlig eier. Jeg vet det er greyhounds i Oslo hvor eieren lar de løpe etter valper å bite dem, valper som skal sosialiseres. Det gjør ikke at jeg dermed synes alle mynder er forferdelige hunder. Har faktisk to venninner med herlige mynder! Det er noe med å se sine egen hund. Og ta ansvar. Noen ganger er det genetisk andre ganger oppdragelse, men ikke en hunde rase under en kam. Min forrige papillon ble angrepet av en rottweiler som bet etter halen hans, men en nabo rottis har verdt med samme hund å gå tur flere ganger uten problemer. Samme med schefer som la han i bakken uten bitt når vi gikk forbi, schefere er ikke farlige av den grunn. Og nevnte papillon var av den typen som ikke yppet med noen, og viket tilogmed katter, gikk rundt andre hunder hvis løs på ridetur. Vennlig, men uintressert, med mindre det var flokkmedlmmer. Jeg har faktisk aldri møtt en staff som var aggressiv, senest i går møtte jeg en nydelig hann staff som min papillon frøken gjerne ville hilse på, (hun er ekstremt ivrrig på andre hunder) han krøp helt oppi fanget mitt og skulle ha kos og ga meg nuss på kinnet. Han var glad og energisk ja, men ikke aggressiv. Av alle pittbullene da altså type amerikansk pitbull terrier jeg har møtt i USA har ingen av de verdt aggressive, to av de adlydet naboens lille tass som var en smule sta.. pittene viket hver gang og falt over i fanget for kos! Nærmeste jeg har møt vanskelig pitt er en kraftig hanne som kun var mye hann hund, akkurat han så jeg ikke sammen med andre hunder. men det er ganske mange ulike raser som har eksempler av hunder som ikke går med andre hunder. Den frykten som spres ang enkelte raser påvirker i stor grad hvordan hundene håndteres også, samt the faktum at det er idioter som har hunder fordi de skal være tøffe. Og de vil gjøre dette med neste hund og neste igjen til alle er forbudt, det er disse menneskene politiet må gjøre noe med, det er latskap å bare fjerne raser, sett heller nøye avls restriksjoner! Ja, de kan være hissige på andre hunder da spesielt av samme kjønn, men det er en rasetrekk hos alle terriere, det faktum at de har bull i seg gjør at de er større og kraftigere, men prøv å legg merke til hvor mange hissige små terriere det er rundt om... de skal være sta, ellers hadde de aldri kunne brukes for den type jakt de var ment for. Det er synd du opplevde det du gjorde, men ikke døm alle, det er en løsning som ikke fører noen vei. Snakk helelr til eieren for å være uansvarlig. Jeg har heller aldri sett en rase som har så mange eksempler på gode relasjoner til barn.

wattina skriver:

Dårlig erfaring.Møtte dessverre en av denne rasen på tur i dag. Vi har en liten cavalier king charles spaniel. Møtet fant sted på et område hvor mange hunder kan bevege seg fritt og omgås andre hunder uten bånd. Terrieren kom bort til vår hund og vi merket med en gang ønsket om å dominere. Med et gikk den til angrep og holdt kjevegrep rundt halsen. Hunden vår ga fra seg lyder og viste tydelig redsel. Vi måtte fysisk ta Staffordshiren vekk. Eierne valgte allikevel å slippe hunden løs etter dette og det samme skjedde da igjen. Nei... denne rasen er ikke for uerfarne og oppleves som skremmende for andre hundeeiere.

lunchbox skriver:

Kjærlig hunderase.Jeg har en staff og kan ikke si annet enn at denne rasen er utrolig kjærlig og god. Syns for øvrig at denne artikkelen er dårlig skrevet og kan skremme folk vekk fra å skaffe seg den type hund. Trist med tanke på hvor gode og snille disse hundene er. En gang staff - alltid staff.

Celine skriver:

Staffen er fantastisk.Man kan jo begynne å dra frem andre "skumle" raser som Golden Retriver... Denne rasen står for flest dødsfall i USA som er forårsaket av hund, det er jo fremstilt som en "familiehund! Jeg har møtt flere Staffordshire hunder og har ikke NOE vondt å si om rasen, ALT har med eieren å gjøre, får dem ikke nok stimulering både psykisk og fysisk så blir hunden uforutsigbar som alle andre hunderaser som får for lite trening. Har hørt snakk om at dette er en ganske dominerende rase, men alt kan trenes på, og er hunden din mer dominerende enn "normalen" skal jo dette taes hensyn til når dem omgås andre hunder, men det gjør dem ikke til en hunderase som burde bli bannlyst fordet!

Hundevenn skriver:

En rase jeg vil fraråde.Disse hundene er ikke stort bedre enn vanlige pit bull hunder. Litt mindre, så kan gjøre litt mindre skade rent fysisk, men er like villige til å angripe andre hunder. Er vennligere mot mennesker enn andre dyr, men dersom hunden ikke er godt sosialisert er det fare for andre hunder og andre dyr. Staffordshire terrier er problematisk på et annet område også... enkelte avlere av denne rasen er pill råtten, og avler uten å ta hensyn til gemytt, resultatet er at man aldri vet hva man får hvis man ikke kjenner oppdretter godt nok. Har ennå ikke funnet en oppdretter som jeg vil karakterisere som "seriøs" nok til at jeg vil vurdere å kjøpe en staff i Norge, vet om en i Sverige, men har INGEN planer om å skaffe meg en slik hund. De er uforutsigbare, dette sier jeg som har arrangert flere hundekurs med slike hunder. Det er noe helt spesielt med staff, liten eller stor. En amstaff er bare en oppskalert staff, hvor man har avlet frem annen størrelse, gemyttet er det samme. Vil ikke råde noen til å kjøpe en slik hund.

V.L skriver:

Mye tette folk.Helt fantastisk hvor lite folk kan om hundehold her. Tåpelig å dømme en hunderase etter hvordan en hund oppfører seg. Folk må snart skjønne at det er eieren og ikke hunden det er noe galt med. Gi en dårlig eieren en kjedelig hund, f.eks en cavalier king charles, så skal du få se at også denne hunden oppfører seg dårlig. Så lenge disse hundene blir sosialisert så er det knallhunder. Både pit bull, amstaff og lignende raser gjør seg UTMERKET som hunder, så lenge de holdes skikkelig. Hilsen en av mange som er lei av snakk som dette fra eiere av golden retrievere og labradorer.

Mari Ottesen skriver:

Amstaff, pit bull, staff bull terrier er farlig.Til V.L. og dere andre naive som tror amstaff og pit bull er som en hvilken som helst annen hunderase, problemet er vel heller at enkelte raser krever en mye mer målrettet oppdragelse enn andre. Dersom en eier feiler i oppdragelsen av en cavalier king charles så er jo heller ikke det bra, men større terriere og da spesielt en amstaff eller pit bull vil det kunne raskt bli fatalt om eieren ikke er sitt ansvar bevisst. Det er ikke praktisk mulig å kontrollere hvilke eiere som anskaffer disse hundene. For hver seriøse pit bull eier finnes det mange useriøse eiere i USA, og den tendensen så vi også her i Norge når den var lovlig. Til slutt en selvopplevd episode, på en strand på sørlandet, en vakker sommerdag for noen år siden. En mann mister kontrollen over sin amstaff. Hunden er rabiat og angriper to retrivere, begge får stygge sår. Deretter går den mot eieren av retriverene - en gutt på kanskje 10 år. Eieren av amstaffen sparker så sin egen hund i magen for

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]