Schäferhund

Schäferhund med foto og video. Se mer om Schäferhund hunderaser.

Schäferhund, hunderase, hunderaser, hund, hunder, rase, rasehund, schäferhund

Schäferhund: Les mer om hunden Schäferhund her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunderaser S-U

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Schäferhund er inndelt i gruppe 1 (Bruks-, hyrde og gjeterhunder) i seksjon nummer 1 som er seksjonen for fårehunder, # 166.

Hunderasen er en utmerket gjeterhund. Med trening kan den bli en god vakthund. Blir brukt i politiet. Opphav fra Tyskland. Svært intelligente hunder. Dette er en god førstegangshund ifølge mange som selv eier hunden, da den har vist seg lett å trene (men alle hunder er forskjellige.). Schäferhund røyter en del, og spesielt den langhårede varianten etterlater seg mye hår. Disse hundene må ha mye mosjon. Schäferhund har en del kjente helseplager som man bør være oppmerksom på. Hoftedysplasi (HD) kan i noen tilfeller være et problem hos denne hunderasen. Noen kan utvikle hudproblemer. GDV tilfeller forekommer. Magen vil da kunne rotere og forårsake død. Det forekommer øyeproblemer hos Schäferhund gastric disorders, penosteitis, spinal paralysis Ørende er stående. Muskuløse hunder. Lang hale. Den forventede levealder for Schäferhund er 12 til 13 år.

Alias for Schäferhund er Deutscher Schäferhund, Schäferhund. Det polske navnet til hunden er Owczarek niemiecki. Saksanpaimenkoira kalles den i Finland I Spania heter disse hundene Pastor alemán er hva spanjolene kaller den. Rasens italienske navn er Pastore tedesco. Berger allemand kalles den i Frankrike. Hunderasens tyske navn er Deutscher Schäferhund. German Shepherd Dog er hunderasens engelske navn.

Elsker schäferhund skriver:

Disse hundene er en modige og sikre på seg selv, oppmerksom på omgivelsene og har et veldig bra lynne. Passer for familiefolk (helst med litt erfaring fra hund) og for de som er aktive. Ingen sofahund! Dette er en hund som må brukes. De må ha dressur og utfordringer hvis ikke trives den ikke. Blir fort lei av å gå alene, så ingenting for deg som jobber hele dagen og lar bikkja være hjemme for da kommer du kanskje hjem til en sofa uten puter og et soverom med dun i hele rommet... snakker av erfaring :)

schäfer elsker skriver:

jeg har en schäfer som er en av de kuleste hunderasene jeg hvet om

Angelika skriver:

shäfern til nabon bjeffer når han ser katt, annen hund, folk osv.

Eier skriver:

jeg har en schâfer og det bjeffer på biler, katter, sykkelister og andre folk. Hun har også være "alvorlig" syk en gang trodde vi. Veterinæren sa at hun måtte avlives, men vi kunne opperere henne så vi opprerete ut livmoren hennes.

martha skriver:

dyr og hunder.Hvis du skal ha en hund må du huske å gå tur med den hver morgen og passe på at den har mat og drikke i skåla si.Jeg har hatt en schæfer,den døde når jeg var tre år.Jeg elsker hunder, det er fantastiske dyr.Vil du ha et dyr velg hund.Da angrer du ikke! Jeg ønsker meg en hund men jeg får ikke låv av mamma, fordi jg har to katter,den ene er feit og heter Fia den andre er tynn og heter Ida.Naboen har en hund og den heter å fia. Jeg elsker alle dyr. Men mest hunder.Jeg elsker å har alltid elsket dyr.Det er en ny i klassen, hun heter Nen ,det skrives Nan.Ja mamman hennes spiser store hunder.

Monica skriver:

Enmannshund.Fordeler:god vakthund, holder seg til eieren og sitt revir, arbeidsom, lett å dressere, fin brukshund (rundering, spor, felt, budsending, lydighet etc.) Mye mosjon,utholdende. Ulemper:dominerende i forhold til andre hunder,bjeffer mye,må miljøtrenes tidlig og repeteres ofte. Er ingen lett hund som andre enn eieren kan gå tur med, vil da gjerne ta initiativ og overta ledelsen.Stort jaktinnstink, hater katter, ekorn og skal stoppe dyr som løper, spasielt svinsende fuglehunder!Ingen førstegangs hund.( Ikke en hund som egner seg for hven msom helst) Min erfaring:Trenger en hundeeier som har mye kunnskap om hundepsykologi og trening av hund!Må ha daglig mye tid til hunden. Alltid 100% konsekvent og vennlig og bestemt, gir hunden oppgaver og mye mosjon hver dag. Selv bruker jeg 3timer daglig på hunden som har et regelmessig og forutsigbart hundeliv.Den lekes mye med og får masse klapp, ros. Vi er verdens beste venner. Den er MIN hund som sjelden lystrer andre.Enhver uønsket adferd må korrigeres, men ALDRI slå hunden! Enver øvelse skal avsluttes med at hunden lykkes,masse ros! En hund skal være glad, stolt og ha 100% tillit til eieren! Advarsel:vær kritisk på hvor hunden kjøpes! Besøk tispen og hanhunden og legg godt merke til gemyttet hos foreldrene,likeledes miljøet og håndteringen av valpene,den jobben som oppdrettern gjør. Sosialiseringen av valpene de 7-8 leveukene er veldig viktige.Fine utstillings resultater er ikke så viktig som hundenes gemytt, helse og psyke.

Ralph skriver:

Gammel ærverdig dame.Vår schæfer Madde er 11 1/2 år og først nu begynner ho å bli dårlig i bakbeina. Vi kjøpte ho som valp fra en anerkjent oppdretter og ho kom med en flott stamtavle. Ho har vært den beste hunden ever for oss, lettlært og snill hele livet, og en skikkelig god turkamerat. Ho har knapt bjeffet, men er glad i å jage tohjulinger og rulleskifolk hvis ho får lov! Halsbånd vet ho ikke hva er, siden vi har brukt bånd bare når det har vært andre til stede, men å gå fot og bli har hun fått terningkast 6 hver gang (vi bor på landet uten naboer). Nu er tiden kommet der vi må vurdere fra dag til dag hvor dårlig ho er - det er tydeligvis problematisk til tider for ho å komme seg på do - og eventuelt ta den tunge turen til dyrlegen. Det blir den absolutt verste dagen for oss, men gode minner har vi uansett! Schæfer av topp kvalitet kan anbefales!

Bertine 28 år. skriver:

Schæfer.Har verdens beste Hund! Eg jobber som vætriner og ein gang kom eit gammalt ektepar til meg og s at dei ville avlive "Bikkja" Eg tok schæferen rett imot. Og jeg beholdte henne. Riktignok ho var aggressiv mot meg, kjæresten, kattane, kaninene, bilene, syklene osv. MEN jeg jobbet og jobbet knallhardt med henne. Eg fikk henne da ho var to år. Og på under eit år var ho blitt heilt forvandla. Vi kan gjere ka helst vi vil med ho og ho reagerer knapt. Eg ana ikkje kor ho kjem fra eller ka ho het før. Dei kalte ho bare bikkja og hunden knurra mot mannen når han tok av båndet hennes. Eit slitt, kort bånd. Dei sa ikkje hadet ein gang til ho. bare gjekk ut, ofra ikkje eit blikk. Her hos meg heiter ho Nemi og er verdens beste hund. Møtte eierne på byen og Nemi knurret mot dem. Ho knurrer aldri på noken andre. Ikkje ein gang fremmende som løper rett mot henne. Det tyder på at ho var blitt plaga og/eller svært lite likt. Men sjebne var det i alle fall. At ho kom da jeg jobba. At ho var der når jeg var der. Ho skulle ha vært dø. Uten gravstein eller blomstrer. Bare grave eit hull og hive ein lite elska hund nedi. Men hos meg er ho elska. Ho elska meg like høgt som jeg elska ho, og vil vil få masse minner ilag, vi to :)

Marie skriver:

Har ei schæfertispe på snart 9år. hun heter Tequila. fikk ho da ho var 1. å da hadde den forje eieren lært henne endel uvaner, men de fikk jeg lett av ho. ho e verdens snillaste hund. alle kan holde på med henne, kose, gå tur, hva som helst. hun bjeffa aldri før jeg fikk en til hund. den nye hunden er en liten papillon. etter det ble det litt bjeffing. hun er en lettlært og lydig hund. hun varsler når det kommer folk(hjemme). hun elsker å løpe. hun er en hund som går godt overens med mange andre dyr som katter, hester, andre hunder, sau osv. hun har 1 enkelt person hun alltid knurrer til, å det er naboen. jeg tror at det er for at han ikke har behandlet henne bra eller noe sånt. ellers så er hun utrulig glad i folk! tequila har vært med på masse. hun har vært med på rypejakt, lange fjellturer dær hun selv har bært ting, rideturer, båtturer osv. hun har fungert utmerket godt til alt å lærer fort. hun er min bestevenn! jeg elsker henne like mye som hun elsker meg. men vi er flere i familien å hun elsker dem like godt også. så hun har plass til flere personer i hjertet sitt. man merker fort viss hunden kjeder seg. da kan hun for eksempel grave hull utenfor huset. Schæferhunden er en hund som elsker mosjon, trives best når den blir holdt på med å får være i aktivitet, elsker å bli stelt med pelsen å ingen problemer å klippe klør på. en ting jeg har merket er viss at min mor eller far blir borte i mere en to dager så går hunden ned i vekt. er ikke sånn at hun slutter å spise, men hun går ned i vekt. men går fort opp i vekt så snart dem er tilbake igjenn.

Karin. skriver:

Min hund.Har verdens fineste hund,schæfer,hann,utrolig snill,slåss ikke,men finner seg i andres utidige biting,vil bare leke,gjør ikke forskjell på tisper eller hanner,bestevennen hans er en liten jack russell som er sjefen og styrer han som den vil;) han finner seg i alt.nå har han begynt å få vondt i hoftene, utrolig synd,bare 7 år,men han skal få lov å være med så lenge han orker.

Dagas skriver:

Har hatt 3 Schäferhunder.Har hatt tre Schäferhunder oppgjennon åra. Ei tispe som hette Bianncka, hun vart 12 år. Hun var noe av det mest hengjivne og lydige hunden jeg noen gang har hatt. Hun var alltid forsiktig med menesker, for hun viste at viss hun ville kunne hun gjøre skade. Husker spes en episode der jeg hadde eit Knøtt lite chips flak på leppene, som hun villa ha. det som forbauset med var at hun brukte leppene for å få tak i chipsen. Så hadde jeg en Hannhund som hette Dingo. han var noe av det fineste jeg har sett innen hundeverden. da tenker jeg på utsene messig. også han var utrulig lydig. Så var det til slutt Bimo harn var en skøyarr uten like men dessverre måtte jeg gi den bort grunnet mye jobb, og det vart for mye for foreldra mine å passe på han mens jeg jobbet. han hadde jeg til han vart 4 år Min konklusjon er at Schäferhunder er den Ultimate hund å eige, spes viss du er nøyen med lydighets trening og framstår som en leder.

Elsker schäferhund skriver:

Disse hundene er en modige og sikre på seg selv, oppmerksom på omgivelsene og har et veldig bra lynne. Passer for familiefolk (helst med litt erfaring fra hund) og for de som er aktive. Ingen sofahund! Dette er en hund som må brukes. De må ha dressur og utfordringer hvis ikke trives den ikke. Blir fort lei av å gå alene, så ingenting for deg som jobber hele dagen og lar bikkja være hjemme for da kommer du kanskje hjem til en sofa uten puter og et soverom med dun i hele rommet... snakker av erfaring :)

schäfer elsker skriver:

jeg har en schäfer som er en av de kuleste hunderasene jeg hvet om

Angelika skriver:

shäfern til nabon bjeffer når han ser katt, annen hund, folk osv.

Eier skriver:

jeg har en schâfer og det bjeffer på biler, katter, sykkelister og andre folk. Hun har også være "alvorlig" syk en gang trodde vi. Veterinæren sa at hun måtte avlives, men vi kunne opperere henne så vi opprerete ut livmoren hennes.

martha skriver:

dyr og hunder.Hvis du skal ha en hund må du huske å gå tur med den hver morgen og passe på at den har mat og drikke i skåla si.Jeg har hatt en schæfer,den døde når jeg var tre år.Jeg elsker hunder, det er fantastiske dyr.Vil du ha et dyr velg hund.Da angrer du ikke! Jeg ønsker meg en hund men jeg får ikke låv av mamma, fordi jg har to katter,den ene er feit og heter Fia den andre er tynn og heter Ida.Naboen har en hund og den heter å fia. Jeg elsker alle dyr. Men mest hunder.Jeg elsker å har alltid elsket dyr.Det er en ny i klassen, hun heter Nen ,det skrives Nan.Ja mamman hennes spiser store hunder.

Monica skriver:

Enmannshund.Fordeler:god vakthund, holder seg til eieren og sitt revir, arbeidsom, lett å dressere, fin brukshund (rundering, spor, felt, budsending, lydighet etc.) Mye mosjon,utholdende. Ulemper:dominerende i forhold til andre hunder,bjeffer mye,må miljøtrenes tidlig og repeteres ofte. Er ingen lett hund som andre enn eieren kan gå tur med, vil da gjerne ta initiativ og overta ledelsen.Stort jaktinnstink, hater katter, ekorn og skal stoppe dyr som løper, spasielt svinsende fuglehunder!Ingen førstegangs hund.( Ikke en hund som egner seg for hven msom helst) Min erfaring:Trenger en hundeeier som har mye kunnskap om hundepsykologi og trening av hund!Må ha daglig mye tid til hunden. Alltid 100% konsekvent og vennlig og bestemt, gir hunden oppgaver og mye mosjon hver dag. Selv bruker jeg 3timer daglig på hunden som har et regelmessig og forutsigbart hundeliv.Den lekes mye med og får masse klapp, ros. Vi er verdens beste venner. Den er MIN hund som sjelden lystrer andre.Enhver uønsket adferd må korrigeres, men ALDRI slå hunden! Enver øvelse skal avsluttes med at hunden lykkes,masse ros! En hund skal være glad, stolt og ha 100% tillit til eieren! Advarsel:vær kritisk på hvor hunden kjøpes! Besøk tispen og hanhunden og legg godt merke til gemyttet hos foreldrene,likeledes miljøet og håndteringen av valpene,den jobben som oppdrettern gjør. Sosialiseringen av valpene de 7-8 leveukene er veldig viktige.Fine utstillings resultater er ikke så viktig som hundenes gemytt, helse og psyke.

Ralph skriver:

Gammel ærverdig dame.Vår schæfer Madde er 11 1/2 år og først nu begynner ho å bli dårlig i bakbeina. Vi kjøpte ho som valp fra en anerkjent oppdretter og ho kom med en flott stamtavle. Ho har vært den beste hunden ever for oss, lettlært og snill hele livet, og en skikkelig god turkamerat. Ho har knapt bjeffet, men er glad i å jage tohjulinger og rulleskifolk hvis ho får lov! Halsbånd vet ho ikke hva er, siden vi har brukt bånd bare når det har vært andre til stede, men å gå fot og bli har hun fått terningkast 6 hver gang (vi bor på landet uten naboer). Nu er tiden kommet der vi må vurdere fra dag til dag hvor dårlig ho er - det er tydeligvis problematisk til tider for ho å komme seg på do - og eventuelt ta den tunge turen til dyrlegen. Det blir den absolutt verste dagen for oss, men gode minner har vi uansett! Schæfer av topp kvalitet kan anbefales!

Bertine 28 år. skriver:

Schæfer.Har verdens beste Hund! Eg jobber som vætriner og ein gang kom eit gammalt ektepar til meg og s at dei ville avlive "Bikkja" Eg tok schæferen rett imot. Og jeg beholdte henne. Riktignok ho var aggressiv mot meg, kjæresten, kattane, kaninene, bilene, syklene osv. MEN jeg jobbet og jobbet knallhardt med henne. Eg fikk henne da ho var to år. Og på under eit år var ho blitt heilt forvandla. Vi kan gjere ka helst vi vil med ho og ho reagerer knapt. Eg ana ikkje kor ho kjem fra eller ka ho het før. Dei kalte ho bare bikkja og hunden knurra mot mannen når han tok av båndet hennes. Eit slitt, kort bånd. Dei sa ikkje hadet ein gang til ho. bare gjekk ut, ofra ikkje eit blikk. Her hos meg heiter ho Nemi og er verdens beste hund. Møtte eierne på byen og Nemi knurret mot dem. Ho knurrer aldri på noken andre. Ikkje ein gang fremmende som løper rett mot henne. Det tyder på at ho var blitt plaga og/eller svært lite likt. Men sjebne var det i alle fall. At ho kom da jeg jobba. At ho var der når jeg var der. Ho skulle ha vært dø. Uten gravstein eller blomstrer. Bare grave eit hull og hive ein lite elska hund nedi. Men hos meg er ho elska. Ho elska meg like høgt som jeg elska ho, og vil vil få masse minner ilag, vi to :)

Marie skriver:

Har ei schæfertispe på snart 9år. hun heter Tequila. fikk ho da ho var 1. å da hadde den forje eieren lært henne endel uvaner, men de fikk jeg lett av ho. ho e verdens snillaste hund. alle kan holde på med henne, kose, gå tur, hva som helst. hun bjeffa aldri før jeg fikk en til hund. den nye hunden er en liten papillon. etter det ble det litt bjeffing. hun er en lettlært og lydig hund. hun varsler når det kommer folk(hjemme). hun elsker å løpe. hun er en hund som går godt overens med mange andre dyr som katter, hester, andre hunder, sau osv. hun har 1 enkelt person hun alltid knurrer til, å det er naboen. jeg tror at det er for at han ikke har behandlet henne bra eller noe sånt. ellers så er hun utrulig glad i folk! tequila har vært med på masse. hun har vært med på rypejakt, lange fjellturer dær hun selv har bært ting, rideturer, båtturer osv. hun har fungert utmerket godt til alt å lærer fort. hun er min bestevenn! jeg elsker henne like mye som hun elsker meg. men vi er flere i familien å hun elsker dem like godt også. så hun har plass til flere personer i hjertet sitt. man merker fort viss hunden kjeder seg. da kan hun for eksempel grave hull utenfor huset. Schæferhunden er en hund som elsker mosjon, trives best når den blir holdt på med å får være i aktivitet, elsker å bli stelt med pelsen å ingen problemer å klippe klør på. en ting jeg har merket er viss at min mor eller far blir borte i mere en to dager så går hunden ned i vekt. er ikke sånn at hun slutter å spise, men hun går ned i vekt. men går fort opp i vekt så snart dem er tilbake igjenn.

Karin. skriver:

Min hund.Har verdens fineste hund,schæfer,hann,utrolig snill,slåss ikke,men finner seg i andres utidige biting,vil bare leke,gjør ikke forskjell på tisper eller hanner,bestevennen hans er en liten jack russell som er sjefen og styrer han som den vil;) han finner seg i alt.nå har han begynt å få vondt i hoftene, utrolig synd,bare 7 år,men han skal få lov å være med så lenge han orker.

Dagas skriver:

Har hatt 3 Schäferhunder.Har hatt tre Schäferhunder oppgjennon åra. Ei tispe som hette Bianncka, hun vart 12 år. Hun var noe av det mest hengjivne og lydige hunden jeg noen gang har hatt. Hun var alltid forsiktig med menesker, for hun viste at viss hun ville kunne hun gjøre skade. Husker spes en episode der jeg hadde eit Knøtt lite chips flak på leppene, som hun villa ha. det som forbauset med var at hun brukte leppene for å få tak i chipsen. Så hadde jeg en Hannhund som hette Dingo. han var noe av det fineste jeg har sett innen hundeverden. da tenker jeg på utsene messig. også han var utrulig lydig. Så var det til slutt Bimo harn var en skøyarr uten like men dessverre måtte jeg gi den bort grunnet mye jobb, og det vart for mye for foreldra mine å passe på han mens jeg jobbet. han hadde jeg til han vart 4 år Min konklusjon er at Schäferhunder er den Ultimate hund å eige, spes viss du er nøyen med lydighets trening og framstår som en leder.

Elsker schäferhund skriver:

Disse hundene er en modige og sikre på seg selv, oppmerksom på omgivelsene og har et veldig bra lynne. Passer for familiefolk (helst med litt erfaring fra hund) og for de som er aktive. Ingen sofahund! Dette er en hund som må brukes. De må ha dressur og utfordringer hvis ikke trives den ikke. Blir fort lei av å gå alene, så ingenting for deg som jobber hele dagen og lar bikkja være hjemme for da kommer du kanskje hjem til en sofa uten puter og et soverom med dun i hele rommet... snakker av erfaring :)

schäfer elsker skriver:

jeg har en schäfer som er en av de kuleste hunderasene jeg hvet om

Angelika skriver:

shäfern til nabon bjeffer når han ser katt, annen hund, folk osv.

Eier skriver:

jeg har en schâfer og det bjeffer på biler, katter, sykkelister og andre folk. Hun har også være "alvorlig" syk en gang trodde vi. Veterinæren sa at hun måtte avlives, men vi kunne opperere henne så vi opprerete ut livmoren hennes.

martha skriver:

dyr og hunder.Hvis du skal ha en hund må du huske å gå tur med den hver morgen og passe på at den har mat og drikke i skåla si.Jeg har hatt en schæfer,den døde når jeg var tre år.Jeg elsker hunder, det er fantastiske dyr.Vil du ha et dyr velg hund.Da angrer du ikke! Jeg ønsker meg en hund men jeg får ikke låv av mamma, fordi jg har to katter,den ene er feit og heter Fia den andre er tynn og heter Ida.Naboen har en hund og den heter å fia. Jeg elsker alle dyr. Men mest hunder.Jeg elsker å har alltid elsket dyr.Det er en ny i klassen, hun heter Nen ,det skrives Nan.Ja mamman hennes spiser store hunder.

Monica skriver:

Enmannshund.Fordeler:god vakthund, holder seg til eieren og sitt revir, arbeidsom, lett å dressere, fin brukshund (rundering, spor, felt, budsending, lydighet etc.) Mye mosjon,utholdende. Ulemper:dominerende i forhold til andre hunder,bjeffer mye,må miljøtrenes tidlig og repeteres ofte. Er ingen lett hund som andre enn eieren kan gå tur med, vil da gjerne ta initiativ og overta ledelsen.Stort jaktinnstink, hater katter, ekorn og skal stoppe dyr som løper, spasielt svinsende fuglehunder!Ingen førstegangs hund.( Ikke en hund som egner seg for hven msom helst) Min erfaring:Trenger en hundeeier som har mye kunnskap om hundepsykologi og trening av hund!Må ha daglig mye tid til hunden. Alltid 100% konsekvent og vennlig og bestemt, gir hunden oppgaver og mye mosjon hver dag. Selv bruker jeg 3timer daglig på hunden som har et regelmessig og forutsigbart hundeliv.Den lekes mye med og får masse klapp, ros. Vi er verdens beste venner. Den er MIN hund som sjelden lystrer andre.Enhver uønsket adferd må korrigeres, men ALDRI slå hunden! Enver øvelse skal avsluttes med at hunden lykkes,masse ros! En hund skal være glad, stolt og ha 100% tillit til eieren! Advarsel:vær kritisk på hvor hunden kjøpes! Besøk tispen og hanhunden og legg godt merke til gemyttet hos foreldrene,likeledes miljøet og håndteringen av valpene,den jobben som oppdrettern gjør. Sosialiseringen av valpene de 7-8 leveukene er veldig viktige.Fine utstillings resultater er ikke så viktig som hundenes gemytt, helse og psyke.

Ralph skriver:

Gammel ærverdig dame.Vår schæfer Madde er 11 1/2 år og først nu begynner ho å bli dårlig i bakbeina. Vi kjøpte ho som valp fra en anerkjent oppdretter og ho kom med en flott stamtavle. Ho har vært den beste hunden ever for oss, lettlært og snill hele livet, og en skikkelig god turkamerat. Ho har knapt bjeffet, men er glad i å jage tohjulinger og rulleskifolk hvis ho får lov! Halsbånd vet ho ikke hva er, siden vi har brukt bånd bare når det har vært andre til stede, men å gå fot og bli har hun fått terningkast 6 hver gang (vi bor på landet uten naboer). Nu er tiden kommet der vi må vurdere fra dag til dag hvor dårlig ho er - det er tydeligvis problematisk til tider for ho å komme seg på do - og eventuelt ta den tunge turen til dyrlegen. Det blir den absolutt verste dagen for oss, men gode minner har vi uansett! Schæfer av topp kvalitet kan anbefales!

Bertine 28 år. skriver:

Schæfer.Har verdens beste Hund! Eg jobber som vætriner og ein gang kom eit gammalt ektepar til meg og s at dei ville avlive "Bikkja" Eg tok schæferen rett imot. Og jeg beholdte henne. Riktignok ho var aggressiv mot meg, kjæresten, kattane, kaninene, bilene, syklene osv. MEN jeg jobbet og jobbet knallhardt med henne. Eg fikk henne da ho var to år. Og på under eit år var ho blitt heilt forvandla. Vi kan gjere ka helst vi vil med ho og ho reagerer knapt. Eg ana ikkje kor ho kjem fra eller ka ho het før. Dei kalte ho bare bikkja og hunden knurra mot mannen når han tok av båndet hennes. Eit slitt, kort bånd. Dei sa ikkje hadet ein gang til ho. bare gjekk ut, ofra ikkje eit blikk. Her hos meg heiter ho Nemi og er verdens beste hund. Møtte eierne på byen og Nemi knurret mot dem. Ho knurrer aldri på noken andre. Ikkje ein gang fremmende som løper rett mot henne. Det tyder på at ho var blitt plaga og/eller svært lite likt. Men sjebne var det i alle fall. At ho kom da jeg jobba. At ho var der når jeg var der. Ho skulle ha vært dø. Uten gravstein eller blomstrer. Bare grave eit hull og hive ein lite elska hund nedi. Men hos meg er ho elska. Ho elska meg like høgt som jeg elska ho, og vil vil få masse minner ilag, vi to :)

Marie skriver:

Har ei schæfertispe på snart 9år. hun heter Tequila. fikk ho da ho var 1. å da hadde den forje eieren lært henne endel uvaner, men de fikk jeg lett av ho. ho e verdens snillaste hund. alle kan holde på med henne, kose, gå tur, hva som helst. hun bjeffa aldri før jeg fikk en til hund. den nye hunden er en liten papillon. etter det ble det litt bjeffing. hun er en lettlært og lydig hund. hun varsler når det kommer folk(hjemme). hun elsker å løpe. hun er en hund som går godt overens med mange andre dyr som katter, hester, andre hunder, sau osv. hun har 1 enkelt person hun alltid knurrer til, å det er naboen. jeg tror at det er for at han ikke har behandlet henne bra eller noe sånt. ellers så er hun utrulig glad i folk! tequila har vært med på masse. hun har vært med på rypejakt, lange fjellturer dær hun selv har bært ting, rideturer, båtturer osv. hun har fungert utmerket godt til alt å lærer fort. hun er min bestevenn! jeg elsker henne like mye som hun elsker meg. men vi er flere i familien å hun elsker dem like godt også. så hun har plass til flere personer i hjertet sitt. man merker fort viss hunden kjeder seg. da kan hun for eksempel grave hull utenfor huset. Schæferhunden er en hund som elsker mosjon, trives best når den blir holdt på med å får være i aktivitet, elsker å bli stelt med pelsen å ingen problemer å klippe klør på. en ting jeg har merket er viss at min mor eller far blir borte i mere en to dager så går hunden ned i vekt. er ikke sånn at hun slutter å spise, men hun går ned i vekt. men går fort opp i vekt så snart dem er tilbake igjenn.

Karin. skriver:

Min hund.Har verdens fineste hund,schæfer,hann,utrolig snill,slåss ikke,men finner seg i andres utidige biting,vil bare leke,gjør ikke forskjell på tisper eller hanner,bestevennen hans er en liten jack russell som er sjefen og styrer han som den vil;) han finner seg i alt.nå har han begynt å få vondt i hoftene, utrolig synd,bare 7 år,men han skal få lov å være med så lenge han orker.

Dagas skriver:

Har hatt 3 Schäferhunder.Har hatt tre Schäferhunder oppgjennon åra. Ei tispe som hette Bianncka, hun vart 12 år. Hun var noe av det mest hengjivne og lydige hunden jeg noen gang har hatt. Hun var alltid forsiktig med menesker, for hun viste at viss hun ville kunne hun gjøre skade. Husker spes en episode der jeg hadde eit Knøtt lite chips flak på leppene, som hun villa ha. det som forbauset med var at hun brukte leppene for å få tak i chipsen. Så hadde jeg en Hannhund som hette Dingo. han var noe av det fineste jeg har sett innen hundeverden. da tenker jeg på utsene messig. også han var utrulig lydig. Så var det til slutt Bimo harn var en skøyarr uten like men dessverre måtte jeg gi den bort grunnet mye jobb, og det vart for mye for foreldra mine å passe på han mens jeg jobbet. han hadde jeg til han vart 4 år Min konklusjon er at Schäferhunder er den Ultimate hund å eige, spes viss du er nøyen med lydighets trening og framstår som en leder.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]