Finn den hunderasen som passer deg best

Finn hunderaser som passer til din livsstil og dine ønsker. Her får du noen tips og linker som hjelper deg med å at denne viktige avgjørelsen.

hunderaser, finn, finn, hunderaser

Finn hunderaser: Lær om hunderasen Finn hunderaser som passer deg her.

30. mai 2024 av Hunderase / Hunder

ANBEFALT! Slik får du en lydigere og smartere hund!

Hunderaser er så forskjellige. De varierer i blant annet størrelse, farger, gemytt, mosjonsbehov.

Noen raser er et bedre valg for barnefamilier enn andre (men ingen hunder bør beskrives som barnevennlige). Andre hunderaser er skapt til å skremme bort eller angripe en inntrenger. Noen hunder egner seg som brukshunder, andre er utelukkende selskapshunder.

Hvilken hunderase passer for deg?

Før du i det hele tatt begynner å tenke på hvilken hunderase du ønsker deg, må du vurdere hvem eieren er: Altså, hvem er du?

Hva liker du å gjøre? Hvilken livsstil har du?

Er du glad i å gå fjelltur? Er du en aktiv person eller en sofagris?

Det sies at hunder ligner på eierene sine. Komiske sammenligninger mellom hund og eier er vel kjent for de fleste.

Tilbake til saken; Før du velger hvilken hunderase du ønsker deg, må du vite litt om deg selv. Hvilken livsstil er det du ønsker? Skal du ha en sibirsk husky må du ha mye tid og energi til å gi hunden din mosjon. Derimot kan du ikke forvente at en engelsk bulldog blir med deg på tøffe fjellturer flere ganger i uken.

Nå skjønner du tegninga. Før du i det hele tatt begynner å tenke på hvilken hund du skal skaffe deg, så må du først vite hvilken livsstil du ønsker å ha i de neste 12-17 årene av ditt liv.

Finn en hunderase som passer din livsstil

Når du har tenkt godt over hvilken livsstil du ønsker de neste årene, er det på tide å finne en hunderase som vil passe godt til deg.

Gemytt og adferd er vesentlig. Det er et faktum at noen hunderaser generelt er mer lett å ha med å gjøre enn andre. Noen raser passer best for erfarne hundeeiere, mens andre raser egner seg bedre som førstegangshund. Noen er barnevennlige og andre har en tilbøyelighet for å være skeptiske ovenfor fremmede.

Bruksområde er kanskje det mest relevante. Skal du ha en selskapshund, en brukshund, en turkamerat, eller en "alt mulig hund". Noen hunderaser er egnet spesielt med tanke på vakthold, militære oppgaver, hundekjøring, jakt, eller gjeting. Velg hunderase først og fremst med tanke på hva du skal bruke (og ikke bruke) hunden din til.

Erfaringer med hunderaser

Dette nettstedet, hunderase.com har samlet erfaringer fra eiere av mange forskjellige hunderaser. Disse erfaringene kan være nyttige for å finne ut ting som er typisk hos rasen, men som kanskje ikke står spesifisert i klartekst i rasebeskrivelsen.

Velg en hunderase besert på kriterier

Her er et par nyttige sider der du kan sette noen kriterier for hva du leter etter, og du vil få et resultat med de hunderasene som passer disse kriteriene:

  • Hunderase gir deg oversikten over hvilke hunderaser som passer deg best. Se hvilke hunder som passer best til for eksempel barnefamilier, hvor stor hunden er, eller om den er egnet som vakthund.
  • Bruk en hvilken som helst hundeside på nett og søk etter hunderaser basert på kriterier som kort pels, hypoallergeniske egenskaper, jaktegenskaper eller om den er egnet som vakthund. Siden har samlet over 7000 raser og rasehybrider.

Hvis du skal finne en hunderase er de to tjenestene over fine å bruke.

Er du klar for å få en hund i ditt liv?

Til slutt ønsker vi å minne om at den søte lille valpen kommer til å vokse og bli større. Dette vet jo selvsagt alle, men mange blir overrasket over hvor mye arbeid og tid en hund tar. Ikke skaff deg hund hvis du ikke er hundre prosent sikker på at du er klar for oppgaven.

Snakk med oppdrettere og hundeeiere for å få mest mulig kunnskap om de hunderaser som er aktuell for deg. Bruk kun seriøse oppdrettere for å være sikker på at oppdretter har gjort sitt ytterste for å levere friske hunder med et ønskelig gemytt.

Hunden kan være menneskets beste venn, men ansvarlig hundehold er nødvendig. I feil hender kan selv små hunder gjøre fatale skader på mennesker. Det har vært mange tragiske skjebner som kunne vært unngått om hundeeieren hadde tatt ansvar. Hunden er også et rovdyr, og kunnskap om hund og hundehold er svært viktig.

Vi håper du finner en hunderase som passer deg og din livsstil.

HUSK: Del dine erfaringer om hunderaser med andre.

Din erfaring med hunderaser kan være nyttig for andre som forsøker å finne ut hvilken hunderase de skal velge. Ikke glem å skrive om den/de hunderasene du allerede har erfaringer fra. Du kan enkelt legge inn erfaringer hos oss. Alt du gjør er å velge rase fra menyen her på siden, og så skriver du din erfaring i skjemaet på den siden.

LYDIG OG SMART HUND: Ta dette kurset på nett, og få en bedre hund på bare få dager... [trykk her for å begynne]